SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-RK ZAJECAR 36-27 (21-13)

Îşi turează motoarele » Oltchimul a bifat ieri ultimul amical înainte de startul noului sezon

Articol de - Publicat miercuri, 05 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 04 septembrie 2012 21:46

"Galacticele" au jucat serios doar în primele 30 de minute. În partea a doua, le-au lăsat să respire şi pe sîrboaice


Oltchim a jucat ieri ultimul amical înainte de startul în Liga Naţională. Unul de gală, la Drobeta Turnu Severin, contra campioanei Serbiei, RK Zajecar. O formaţie care visează să se califice în grupele Ligii Campionilor şi care are în lot nu mai puţin de 10 "straniere", dintre care patru spaniole, trei vicecampioane olimpice la Londra!

Chiar şi aşa, multinaţionala de la Vîlcea nu a avut emoţii. A început serios meciul şi s-a distanţat cu trecerea timpului. A ajuns să conducă cu 7, 8 şi chiar 9 goluri diferenţă. S-a intrat la cabine la 21-13, în condiţiile în care danezul Jakob Vestergaard a făcut multe schimbări, dorind să-şi vadă toate jucătoarele la lucru.

În partea a doua însă, determinarea şi concentrarea vîlcencelor a dispărut parcă. Zajecar a jucat cu mai multă ambiţie şi scorul s-a mai strîns. Pentru puţine momente. De la 28-23, un nou forcing al "galacticelor" a refăcut diferenţa. Cinci goluri consecutive şi totul s-a terminat. Un amical care a arătat că Oltchim este într-o altă galaxie şi că vor fi puţine echipe care se vor bate de la egal la egal. Gyor, Larvik, FTC Budapesta sau Krim Ljubljana sînt cele care aspiră şi ele, anul acesta, la coroana Ligii Campionilor.

Adversarele Clujului
RK Zajecar, campioana Serbiei, echipa care se bazează pe vicecampioanele olimpice Marta Mangue, Begona Fernandez sau Jesica Alonso, dar şi pe românca Tereza Pîslaru, se bate cu Jolidon Cluj pentru a prinde un loc în grupele Ligii Campionilor. Cele două formaţii fac parte din aceeaşi grupă în care se vor afla şi rusoaicele de la Rostov Don, şi turcoaicele de la Muratpasa Antalya. Turneul de calificare se dispută la Cluj, pe 22 şi 23 septembrie.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (5)
razvyyc
razvyyc  •  07 Septembrie 2012, 13:15
Postat de teo2605 pe 05 Septembrie 2012, 09:55

Dacă e să ne uităm la finanţările din bugetul de stat eu aş spune că ceea ce fac primăriile şi consiliile judeţene susţinând echipele mediocre de fotbal este îngrijorător. Şi poate fi făcută vreo comparaţie între 'performanţele' echipelor care se bat la retrogradare şi participarea Oltchimului în Liga Campionilor ca mare favorită?

Vai, Teo... vorbesti prostii. Fondurile au cu totul asta sursa... Sa vadem si noi cum o echipa ca Oltchim ar putea fi finantata doar prin fonduri locale.

teo2605
teo2605  •  05 Septembrie 2012, 09:55
Postat de geov pe 05 Septembrie 2012, 08:21

Ma intreb cit va mai exista aceasta echipa Oltchim deoarece combinatul care o tine este o companie de stat cu foarte mari datorii la bugetul de stat - in acest caz nu cumva ar trebui sa se ia niste masuri de destituire a sefilor combinatului ptr management prost.Imi place echipa dar este artificial tot ceea ce se face acolo, marile cluburi de handbal au probleme financiare si si-au vindut jucatoarele iar noi in definitiv tinem Oltchim din buget pina la urma ptr ca in loc sa-si plateasca darile la stat combnatul chimic plateste jucatoare cu salariu de peste 200000 euro pe an.MA INTREB ESTE OARE CORECT?

Dacă e să ne uităm la finanţările din bugetul de stat eu aş spune că ceea ce fac primăriile şi consiliile judeţene susţinând echipele mediocre de fotbal este îngrijorător. Şi poate fi făcută vreo comparaţie între 'performanţele' echipelor care se bat la retrogradare şi participarea Oltchimului în Liga Campionilor ca mare favorită?

gabrynane
gabrynane  •  05 Septembrie 2012, 09:27

respect oltchim.anu asta sa vina liga!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează