SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / ÎOLTCHIM-GYOR, DUMINICĂ, 18:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Iulia Curea e convinsă că vîlcencele o vor elimina pe Gyor: "Putem, putem, putem!"

Iulia Curea are amintiri plăcute din 2010, de la semifinala cu Gyor Foto: Raed Krishan
Iulia Curea are amintiri plăcute din 2010, de la semifinala cu Gyor Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 30 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 29 martie 2012 22:05

"Galacticele" de la Vîlcea le pregătesc suporterilor o nouă seară magică. Vor ca duminică să învingă Gyorul, în prima manşă din semifinalele Ligii Campionilor, şi să ia o opţiune serioasă pentru calificarea în finală.

Sînt conştiente că au o misiune foarte grea, întîlnesc principala favorită la cîştigarea trofeului, dar promit că vor da totul pentru a juca din nou finala. Extrema stînga Iulia Curea are şi acum în minte momentele din 2010, de după semifinala cu Gyor. Au fost printre cele mai frumoase momente ale carierei şi vrea să le retrăiască.

- Iulia, specialiştii din handbal le văd pe unguroaice favorite. Ce puteţi face voi să răsturnaţi aceste calcule?
- Să jucăm cel mai bun handbal al nostru, să arătăm de ce sîntem în stare. Să nu ne gîndim la nimic, să intrăm pe teren ca şi cum de aceste meciuri ar depinde totul. Să credem în noi şi dacă la final nu vom reuşi, nu cred că va avea cineva ceva ce să ne reproşeze.

- Cum le puteţi surprinde pe adversarele de la Gyor?
- Eu cred că cele două echipe se cunosc foarte bine. Am jucat în fiecare an. Nu mai sînt secrete. După părerea mea, cu o apărare foarte bună, dacă ne ajută şi poarta, le putem învinge. În atac să nu facem greşeli, să nu le dăm mingi să plece pe contraatac şi
faza a doua. Au o linie de nouă metri formidabilă, handbaliste extraordinare, dar nici noi nu am apărut acum în handbal.

- În meciurile directe cu Gyor aţi cîştigat mereu. Le-aţi eliminat şi în 2010 în semifinale. Pot conta aceste meciuri, cel puţin din punct de vedere moral?
- Eu zic că da! În subconştientul lor, sînt convins că se gîndesc şi la acele meciuri, cum şi noi ne aducem aminte de ele. Dar doar atît. Acum va fi altceva, au apărut jucătoare noi. La ele, cred că aducerea antrenorului norvegian, Bohn, plus Lunde şi Loke, jucătoare tot din Norvegia, le-a schimbat un pic mentalitatea unguroaicelor.

"Toată lumea vorbeşte de Gyor, dar eu cred că nici Oltchim nu a apărut acum în handbal. Avem şi noi rezultate cu care să ne mîndrim în Europa, chiar peste unguroaice"

- Apropo de jocurile cu Gyor, în semifinale în 2010, în meciul tur, ai făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale tale. Îţi mai aduci aminte?
- Cum să nu, poţi să uiţi un asemenea meci? Soţul meu mi-a făcut acum o surpriză. A luat un colaj de poze, cronica meciului de atunci, ce s-a scris despre meci şi mi le-a înrămat. A însemnat foarte mult pentru mine.

- Vă doriţi foarte mult să jucaţi din nou finala Ligii Campionilor, nu?
- E normal! E ceva senzaţional în cariera unui sportiv. Şi acum îmi aduc aminte momentele frumoase cînd am reuşit să accedem în ultimul act. Bătaia cu frişcă, hora bucuriei de la mijlocul terenului. Sînt lucruri unice, o bucurie pe care doar dacă ajungi acolo o simţi. Doamne, cît de mult mi-aş dori să mai trăim şi acum acele momente!

18 goluri a marcat pentru Oltchim în actualul sezon Iulia Curea

Tot fără Jovanovici
Marija Jovanovici, interul stînga al Oltchimului, nu s-a antrenat nici ieri alături de coechipiere şi sînt tot mai puţine speranţe că muntenegreanca va putea evolua duminică. Marija s-a pregătit separat, alături de fizioterapeutul Frank Kuhn şi încă are dureri mari la umărul drept. Tot la antrenamentul de aseară, Patricia Vizitiu le-a dat mari emoţii antrenorilor vîlceni. Ea s-a ciocnit violent de Adina Meiroşu şi a rămas întinsă la podea. S-a lovit la nas şi a resimţit dureri, mai ales că în noiembrie 2011, în meciul cu Itxako, din faza grupelor, ea a suferit o fractură de piramidă nazală.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (9)
handbaltotal
handbaltotal  •  31 Martie 2012, 09:45

Lejer , dar foerte lejer va trece Gyor de Oltchim. Nici nu ma mir cu asa un " antrenor " . PLEACA ODATA VOINA RADU. Esti ca o plaga purulenta.

gabrielaj
gabrielaj  •  30 Martie 2012, 19:53
Postat de biancorossi pe 30 Martie 2012, 01:24

gyor se califica fara probleme in finala. va fi o dubla de antrenament si vioe buna pentru ele. oltchim nu are fata nici de semifinale.

bine ca esti tu destept!

gabrielaj
gabrielaj  •  30 Martie 2012, 19:52

SUCCES OLTCHIM PENTRU DUMINICA.SUNTEM ALATURI DE VOI FETELOR SI VA URAM NUMAI BAFTA.SA IESITI INVINGATOARE. FORTA OLTCHIM!!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează