SPORTURI  »  HANDBAL  »  JAKOB VESTERGAARD

Jakob Vestergaard la prima vizită în ţara noastră după plecarea de la Oltchim: "Mi-era dor de România!"

Articol de - Publicat duminica, 16 februarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 15 februarie 2014 22:45

Jakob Vestergaard, fostul tehnician al Oltchimului, a venit vineri seara în România, fiind invitat de CSM Bucureşti. Danezul va susţine azi un seminar pe teme de handbal în faţa tehnicienilor de la CSM.

La 39 de ani, Jakob Vestergaard a cîştigat de două ori Liga Campionilor cu Viborg. În sezonul 2012-2013 a stat pe banca tehnică a Oltchimului şi a ajuns pînă în semifinale. Vîlcencele au avut cea mai bună linie de clasament într-o ediţie de Ligă: 11 victorii şi doar 3 înfrîngeri. Din cele 11 victorii, 6 au venit în meciurile din deplasare!

Vestergaard nu a uitat semifinala cu Gyor, cînd Vîlcea a cîştigat cu 25-24 la Veszprem, dar a ratat calificarea în finală pentru un singur gol! "Ultimele zece minute ale meciului nu pot fi uitate aşa uşor. A fost dureros acel meci, şi mie mi-a produs multă dezamăgire, dar să nu se uite că echipa a cîştigat acel meci!", a declarat Vestergaard.

Cu noroc pentru CSM
Vestergaard a fost prezent ieri dimineaţă pentru a urmări meciul de campionat dintre CSM Bucureşti şi Cetate Deva. Echipa din Capitală a cîştigat cu 25-23, dar Deva a condus 50 de minute pe tabelă, chiar şi la 5 goluri.

"În prima repriză nu mi-a plăcut ce am observat. Prea multe greşeli, prea mult haos pe teren. În partea a doua însă am văzut multă determinare, putere de luptă, mentalitate de învingător. Nu cunoşteam decît două jucătoare, pe Vărzaru şi Vizitiu", a spus Jakob.

Nordicul spune că Mette Klit, fosta sa colaboratoare de la Oltchim, care va prelua de luni pe CSM Bucureşti, va avea mult de lucru. "Cred că Mette o să facă treabă bună. CSM a luat o opţiune bună prin aducerea lui Mette".

Nu a discutat cu Dedu
Vehiculat ca posibil înlocuitor al lui Gheorghe Tadici la "naţionala" României, Vestergaard a declarat că nu a discutat cu noul preşedinte al FRH. "Ştiu că s-a schimbat conducerea, dar nu m-am întîlnit cu nimeni. România are însă antrenor, Tadici face treabă bune şi nu mă gîndesc la România atît timp cît are antrenor", a subliniat danezul.

Vestergaard a recunoscut că-i era dor de România. "Handbalul e foarte iubit în România. Se pune multă pasiune, se trăieşte intens. Spectatorii sînt extraordinari. De aceea e foarte bine că există interes, că se investeşte, atît la Baia Mare, cît şi la CSM Bucureşti", a încheiat Jakob.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
usla
usla  •  19 Februarie 2014, 14:37

Si eu cred in schimbarea antrenorilor,, dar cu solutii bune. Tadici, castiga 500 euro pe luna la nationala, pe care nu i-a luat [ NICIODATA }, fiindca federatia nu are bani . Vestergaard, nu cred ca va accepta un salariu mai mic de 6-7.000 euro pe luna . De unde-i ia federatia ? Si am doua intrebari la cei ce-l elogiaza pe danez: - cum cred ei ca va obtine performante Cu actualul lot, fiindca alte fete valoroase nu mai sunt { sau le " implementeaza " el mai multa tehnicitate } ? - daca e un antrenor de " exceptie " de ce nu are un angajament in campionate mai puternice , sau echipe de top in Europa ?

usla
usla  •  19 Februarie 2014, 08:26
Postat de ceaiuri pe 16 Februarie 2014, 19:05

se pare totusi ca tadici ramane...calificarea pt europene e sigura si nu se prea justifica aducerea unui nou antrenor..poate dupa ultimul meci si calificare,din septembrie sa fie adus danezul pt turneul final..

Ai dreptate.

ceaiuri
ceaiuri  •  16 Februarie 2014, 19:05

se pare totusi ca tadici ramane...calificarea pt europene e sigura si nu se prea justifica aducerea unui nou antrenor..poate dupa ultimul meci si calificare,din septembrie sa fie adus danezul pt turneul final..

Vezi toate comentariile (7)
Comentează