SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-KRIM LJUBLJANA, DUMINICĂ, ORA 18:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Jakob Vestergaard: "Nu-mi pasă cu cine jucăm în semifinale, importantă e calificarea!"

Jakob Vestergaard a preluat-o pe Oltchim în acest sezon f Raed Krishan
Jakob Vestergaard a preluat-o pe Oltchim în acest sezon f Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 16 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 martie 2013 19:56

Jakob Vestergaard se aşteaptă la un nou succes duminică, chiar dacă şi-a dorit ca vîrful de formă al Oltchimului să aibă loc în faza semifinalelor.

Danezului Jakob Vestergaard i-a mai venit inima la loc. Cunoscut ca un tip care nu se exteriorizează, după victoria de la Budapesta nu a mai rezistat şi s-a prins în hora bucuriei la mijlocul terenului. A suferit mult în meciurile de pînă acum, dar speră ca duminică, la finalul partidei cu Krim, să trăiască bucuria calificării în semifinale.

- Duminică va fi din nou un meci decisiv pentru Oltchim contra campioanei Sloveniei.
- M-am obişnuit. Deja e a patra partidă în care nu avem decît varianta victoriei. Situaţia se poate schimba un pic în funcţie de rezultatul din Rusia. Este posibil ca noi să fim calificaţi încă de sîmbătă. Acest lucru nu schimbă însă obiectivul nostru. Vom juca doar la victorie cu Krim.

- Cît de important ar fi să evitaţi Gyorul în semifinale? Asta înseamnă să terminaţi pe primul loc în grupă!
- Sincer, nu mă interesează cu cine jucăm în semifinale. Important e să ajungem acolo! Ştiu că toată lumea spune că ar fi ideal să întîlnim Larvik, dar eu spun că norvegiencele au atuuri importante. Au o apărare excelentă şi un contraatac eficient.

"Nu dezvălui tactica înainte"

- Ar fi mai bine totuşi decît cu Györ, nu?
- Györ are, probabil, cel mai bun portar din lume şi o linie de nouă metri formidabilă. În cursă vor rămîne cele mai bune patru formaţii. Fiecare îşi cunoaşte foarte bine adversarul. Avantajul propriului teren în manşa decisivă e şi el relativ. Cînd joci acasă, presiunea poate deveni de nesuportat. Aţi văzut cum a fost şi cu Ferencvaros. Ele au avut o presiune enormă în faţa unei săli arhipline şi au capotat.

- Revenind la meciul cu Krim. Veţi lua măsuri speciale la golgeterul Penezici?
- Ca de obicei, nu voi dezvălui tactica de joc. Nu e normal să o fac. Întîlnim o formaţie puternică, o echipă care are în componenţă handbaliste valoroase. Am pregătit trei planuri, ca de obicei şi îl voi folosi pe cel care consider că va da rezultate, în funcţie de derularea ostilităţilor.

- Parcursul Oltchimului seamănă pe undeva cu cel al Viborgului în 2010, cînd aţi cîştigat finala. Început greu şi apoi jocuri din ce în ce mai bune.
- Mi-am dorit ca echipa să prindă vîrful de formă în semifinale. Normal că nu am plănuit să începem grupa principală fără puncte. E important că ne-am revenit, am jucat fiecare partidă ca pe o finală şi acum sîntem la o victorie de calificare!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
saramago
saramago  •  16 Martie 2013, 16:28

Zvezda - Ferencvaros 30-27 si, indiferent de rezultatul din jocul retur cu Krim, Oltchim va juca in semifinale.

filipalexandru
filipalexandru  •  16 Martie 2013, 09:46

Haideti sa dam de pamant cu ele ! Hai fetele !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează