SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-GYOR 22-24 (10-14)

Jakob Vestergaard se teme de ce e mai rău: "Dacă nu cîştigăm la Veszprem, totul s-a terminat!"

Jakob Vestergaard a cerut primul time-out în meci foarte devreme, după nici 6 minute de joc // Foto: Alex Nicodim
Jakob Vestergaard a cerut primul time-out în meci foarte devreme, după nici 6 minute de joc // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 08 aprilie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 07 aprilie 2013 20:47

Jakob Vestergaard a spus că Oltchim se va destrăma înainte de termen dacă nu ajunge în finală. Danezul mai crede însă într-o minune.

Jakob Vestergaard era total derutat după meciul de sîmbătă, din Polivalentă. Precipitat, iritat, nu-şi găsea locul. A plecat imedait după ultimul fluier la vestiare, acolo unde şi-a aşteptat jucătoarele pentru obişnuita şedinţă. Nu a ţipat, nu o face niciodată, a vorbit însă parcă puţin mai tare. "Ne-a reproşat faptul că am făcut prea multe greşeli, că nu am fost concentrate pe toată durata partidei, dar ne-a şi încurajat la final", au dezvăluit handbalistele vîlcence.

A rămas mult timp pe culoarul din faţa vestiarelor, vorbind cu secundul Mette Klit. Pînă în momentul în care a fost chemat la conferinţa de presă.

"Am început foarte prost. Unele dintre jucătoare nu au fost conectate la tensiunea jocului, altele şi-au dorit să facă foarte mult, dar individual, şi din cauza asta au comis multe greşeli. În tot acest timp, jocul echipei a avut de suferit. Tocmai de aceea am şi cerut time-out repede, în minutul 6. Să le deschid ochii. Cred că dacă nu s-ar fi început atît de slab, alta ar fi fost soarta meciului", a declarat Vestergaard.

Nici de repriza a doua Jakob nu a fost mulţumit, chiar dacă Oltchim a cîştigat-o, per total, 12-10. "Am reuşit să ajungem la un gol, dar s-au făcut în continuare greşeli. E greu să joci împotriva Gyorului cînd ratezi din situaţii clare şi le oferi mingi pe tavă", subliniază nordicul.

"Nu ştiu ce se va întîmpla la Oltchim!"
Vestergaard crede că Gyor e o formaţie mai omogenă, se vede că joacă de doi ani împreună. "E foarte greu să faci echipă în cîteva luni, aşa cum am încercat noi la Vîlcea. Nici Gyor nu a cîştigat Liga anul trecut cu această echipă. Îmi aduc aminte şi primul meu an la Viborg. Aveam o formaţie valoroasă, cu Bojana Popovici, Jurack, dar nu am cîştigat. O echipă se sudează în timp. E nevoie de răbdare".

Crede însă în calificare. "Nu e nimic pierdut. Trebuie să încercăm să eliminăm greşelile. Să jucăm exact, colectiv, nu individual! În 2009, am pierdut finala, cu Viborg, pe teren propriu, 24-26. Şi apoi am cîştigat cu 26-23. De ce nu ar reuşi şi Oltchim acelaşi lucru?", întreabă Jakob.

Despre viitorul Oltchimului, Vestergaard nu ştie nimic. Răspunde sincer însă. "Dacă nu cîştigăm meciul de la Veszprem, totul s-a terminat. Nu ştiu ce vor face jucătoarele. Trebuie să le întrebaţi pe ele cine pleacă şi cine rămîne", a încheiat danezul.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
qpax
qpax  •  09 Aprilie 2013, 03:03

Putea sa mareasca pretul biletelor, ca sa compenseze 50.000 de Euro cat au luat in plus la Polivalenta (oricum se umple sala), si in Sala Traian din Valcea, stergeu pe jos cu Gyor sunt sigur de asta ... Polivalrenta era plina de mortaciuni, cu alauze scadate ... aia credeau ca au mers la circ ... vine circul o data pe an in Bucuresti ... nu simteau deloc momentele jocului! Dar daca conducerea clubului, care are atata experienta in handbal, face asemnea gafe la acest nivek, nu ai ce sa mai zici ... nici nu cred ca mai decid ei unde joaca, decide Gatu si cu baietasii sai destepti ... care l-au tinut mot la FRH atata timp! Aproape ca ma bucur si daca nu castigam, ca nu se sparge Gatu in figuri!

ceaiuri
ceaiuri  •  08 Aprilie 2013, 15:18

calificarea inca se joaca totul e sa incepem noi bine sa conducem mereu pt ca sigur vom inscrie mai multe goluri in deplasare si e deajuns si o dif de 2goluri..ce uita danezul e ca daca echipa nu se califica normal ca se opreste finantarea (campionatul e castigat)si se va face planul noii echipe dar cu un buget la jumatate(vor fi jucatoare care pleaca,jucatoare ce vor accepta diminuarea contractului,se mai aduc 2-3jucat tinere si echipa e gata)si mai e un exemplu..krim a adus destule jucatoare,au jucat slab in prima faza a grupelor(gata sa nu se califice)dar acum jos palaria..joaca precum o echipa si deja sunt in finala

euoltean
euoltean  •  08 Aprilie 2013, 07:29

Cea mai mare greseala este ca nu s-a jucat la Valcea. Asta a fost cheia meciului! Dar nimeni n-are curaj sa recunoasca asta.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează