SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / MKB VESZPREM - HCM CONSTANŢA 27-26

Laurenţiu Toma: "Nu am ajuns întîmplător în optimile Ligii!"

Laurentiu Toma, Toma, HCM Constanta
Laurentiu Toma, Toma, HCM Constanta

Articol de - Publicat marti, 06 aprilie 2010 00:00

Laurenţiu Toma e golgeterul Ligii Campionilor, cu 89 de reuşite, dar şi unul dintre cei mai valoroşi jucători de la HCM, prima echipă masculină românească ajunsă în " optimi"

HCM Constanţa a fost eliminată în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Învinşi la Buzău cu 23-27, "marinarii" au pierdut şi sîmbătă manşa secundă, 26-27 la Veszprem. Laurenţiu Toma a fost din nou golgeterul echipei, cu 8 goluri marcate, toate în repriza a doua!

- Laurenţiu, aţi început foarte slab meciul. La un moment dat, scorul era 11-3. Aţi avut emoţii la început?

- Nu a fost vorba de emoţii. Ne-am dorit foarte mult să intrăm bine în joc, dar nu am putut. Am făcut multe greşeli şi ei s-au desprins.

- V-aţi revenit însă repede şi aţi cîştigat repriza a doua cu 17-13.
- Da. La vestiare am vorbit între noi, băieţii, şi ne-am spus că nu mai avem nimic de pierdut. Mă bucur că am arătat că avem valoare, că nu întîmplător am trecut de grupe. Îmi pare rău pentru că pe finalul meciului i-am simţit că gîfîiau. Dacă mai aveam un atac-două, îi egalam.

- Aceasta e adevărata distanţă dintre voi, cinci goluri?
- Dacă judecăm după bugete, după numele jucătorilor, eu cred că e mai mare. Important e însă că le-am pus probleme. Că nu ne-au spulberat, cum se aştepta toată lumea.

- Ştii că eşti golgeterul Ligii pînă acum?
- Înainte de meciul de la Veszprem eram pe locul doi, la un gol distanţă de Lazarov, de la Croaţia Zagreb. Amîndoi am ieşit însă din competiţie. Rămîne Jicha, de la Kiel. Mă bucur că atît cît am rămas în competiţie am fost primul. Pentru mine reprezintă ceva.

- La anul, vă gîndiţi să depăşiţi performanţa de anul ăsta în Ligă?
- Să cîştigăm mai întîi campionatul. Avem megi greu la Steaua. Trebuie să cîştigăm, mai ales că steliştii sînt pe val, s-au calificat în semifinalele Cupei Cupelor, o performanţă pentru care nu putem decît să-i felicităm.

Top golgeteri Liga Campionilor
1. Laurenţiu Toma (HCM Constanţa)    89 goluri
2. Filip Jicha (THW Kiel )    85 goluri
3. Kiril Lazarov (Croaţia Zagreb)    83 goluri

Învierea în avion
Campioana României, HCM Constanţa, a petrecut Învierea în acest an chiar în avion. Constănţenii au ajuns la Bucureşti duminică, la ora 1:00 dimineaţa. Handbaliştii s-au pregătit însă de acasă. Şi-au luat ouă roşii ca să celebreze Paştele. "Ne-am fi dorit să fim în mijlocul familiilor, alături de neveste şi prietene, dar nu am avut ce face. Am făcut toate demersurile la Federaţia Europeană de Handbal să ne schimbe data de disputare, dar nu ni s-a aprobat", a declarat directorul executiv Nurhan Ali. Campion la spartul ouălor a fost interul Florin Nicolae. "Cine dă cel mai tare la poartă ăla e şi cel mai tare în ouă", a glumit jucătorul constănţean.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
 •  06 Aprilie 2010, 12:07

Domnule Ursescu, cum vi se pare decizia Consiliului de Administratie al FRH de a limita numarul strainilor la 3 ? Dl Gatu nu stie ca Romania este in UE sinu poate ingradi dreptul cetatenilor comunitari la munca in Romania ?

 •  06 Aprilie 2010, 09:05

d-le Udrescu,la Buzau scorul exact a fost HCM - Veszprem 23 - 27 !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează