SPORTURI  »  HANDBAL  »  HC ODORHEI

Locul 1 la handbal! » Attila Verestoy, patronul care nu se amestecă în echipă: HC Odorhei va juca finala Challenge Cup

Attila Verestoy, în stînga // Foto: Alex Dima
Attila Verestoy, în stînga // Foto: Alex Dima

Articol de - Publicat joi, 23 aprilie 2015 00:00

Echipa harghiteană e susținută în proporție de 90 la sută de omul de afaceri, care asigură aproximativ 600.000 de euro anual pentru bunul mers al lucrurilor.

În marea de echipe susținute de Primării și Consilii Locale, în sportul românesc, la Odorheiu Secuiesc există o formație cu capital privat: echipa de handbal HC Odorhei, care joacă de ani buni în prima ligă.

Susținută financiar de Attila Verestoy, senatorul UDMR, HC Odorhei are un an senzațional. A terminat pe primul loc sezonul regulat în Liga Națională, intrînd teoretic cu prima șansă la cîștigarea campionatului în play-off, a terminat pe 3 în Cupa României, fiind calificată în Final Four, și, nu în ultimul rînd, e calificată în finala Challenge Cup, a treia competiție europeană ca valoare.

Contracte mici, banii la timp

Vlad Caba e antrenorul echipei din 2010 și spune că seriozitatea patronului, dar și siguranța financiară pe care a dat-o echipei au contat enorm în rezultatele din ultimul timp. HC Odorhei nu a terminat în ultimele sezoane niciodată mai jos de locul 4 în condițiile în care bugetul echipei e undeva la jumătatea celui de la echipele de top din România.

"Pot să spun că la Odorhei banii sînt plătiți întotdeauna la timp. E adevărat, nu sînt salarii mari, dar știi că suma pe care ai semnat o să-ți intre în cont. E un mare lucru în România de azi!", spune Vlad Caba.

"La Odorhei un lucru e cert. Dacă ți se promite ceva, știi sigur că acel ceva va fi al tău! În plus, ierarhiile sînt respectate, directorul e director, antrenorul e antrenor și patronul e patron!"
Vlad Caba, antrenor Odorhei

"Ne-a încurajat și cînd a fost bine, și cînd a fost greu"

Attila Verestoy vine să asiste la meciurile echipei pe care o patronează ori de cîte ori are posibilitatea. Nu merge însă înainte de meciuri la vestiar, nu le-a vorbit niciodată handbaliștilor despre bani și nici nu a dictat antrenorului care dintre jucători ar vrea să fie titular.

- Domnule Caba, la Odorhei ați primit vreodată vreun ordin ca să joace vreun jucător anume, din partea patronului?
- (Rîde) Aici nu sîntem la fotbal. Domnul Verestoy vine doar în tribună. Asistă la meci, vine apoi și ne felicită.

- Și cînd echipa pierde nu vă ceartă?
- Sincer, nu s-a întîmplat niciodată. Spune vorbe puține, dar numai de încurajare atunci. În nici un caz nu se bagă la echipă, nu-mi spune să joace X sau Y. Cînd e dezamăgit vine și ne spune că o să fie mai bine, că are încredere în noi. E mare lucru!

- La Odorhei dumneavoastră faceți transferurile?
- De doi ani, da! Acum e o conducere nouă, antrenorul are mînă liberă. Pînă acum doi ani, conducerea mă întreba. Dar domnul senator nu s-a băgat niciodată, dînsul nu are timp să urmărească jucători. Sigur că, fiind bani privați, nu aruncăm cu banii în stînga și dreapta. Ne axăm pe jucători cu contracte mai mici ca să ne încadrăm în buget.

Rezultatele HC Odorhei în ultimii ani

2009 locul 7
2010 locul 4
2011 locul 3
2012 locul 2
2013 locul 3
2014 locul 4
2015 locul 1 (sezonul regulat)

Cupe europene

2010 "optimi" Challenge Cup
2012 "optimi" Cupa EHF
2013 turul 2 Cupa EHF
2014 "sferturi" Challenge Cup
2015 finala Challenge Cup 

6 jucătoristrăini are în lot HC Odorhei: trei macedoneni, doi georgieni și un ungur

"Au centru puternic de copii și juniori"!

Gheorghe Goran, fost antrenor federal în cadrul Federației Române de Handbal, spune că HC Odorhei nu e întîmplător de ani buni între primele echipe din România.

"Stabilitatea financiară contează enorm acolo. Eu l-am cunoscut pe Attila Verestoy, am fost și i-am premiat acum doi ani parcă. Omul părea încîntat, era bucuros că echipa terminase pe locul 3", a declarat Goran.

Fostul campion mondial a adăugat: "La Odorhei e și un centru de copii și juniori bun. Huba Talas, Andras Szasz au ajuns la echipa națională de acolo!".  

Verestoy, cel mai vechi şi mai bogat parlamentar

Senatorul UDMR Verestoy Attila este unul dintre cei mai longevivi parlamentari români, cîştigînd pe listele UDMR un mandat de senator în toate legislaturile din 1990 şi pînă în prezent, adică 7.

El mai deţine un record. Este considerat cel mai bogat parlamentar, cu o avere estimată la 60 milioane euro, deţinînd mai multe acţiuni la diverse societăţi comerciale, dar şi societăţi de investiţii.

În 2012, senatorul deţinea 41,2 milioane de acţiuni la Fondul Proprietatea, valoarea totală a portofoliului pe care-l avea pe Bursa de Valori Bucureşti ridicîndu-se la 35,3 milioane de lei.

Printre altele, Verestoy deţine acţiuni la Transgaz şi Banca Transilvania, dar şi plasamente de milioane de euro în societăţi străine, cum ar fi cel de 15 milioane de euro în compania elveţiană Eurorailway Holding.

Senatorul cu  vechime de 25 de ani este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa lemnului, fiind supranumit "Regele cherestelei" sau "Kerestoy".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
1423984557905776
Florin Stanescu  •  24 Aprilie 2015, 16:09
Postat de Tiberiu Nagy pe 23 Aprilie 2015, 18:59

Lasati ca se vor termina intr-o zi "lemnele" ...

Pana atunci castiga Champion League !

824198750992033
Tiberiu Nagy  •  23 Aprilie 2015, 18:59

Lasati ca se vor termina intr-o zi "lemnele" ...

cneius
cneius  •  23 Aprilie 2015, 14:25

"fiind bani privați, nu aruncăm cu banii în stînga și dreapta" - oare ce se intimpla cu banii de la buget?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează