SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM BRAZILIA 2011

Manea, despre accidentarea din meciul cu Tunisia: "Nu s-a umflat genunchiul, dar îmi pocneşte!"

Oana e scoasă pe braţe de masorul Baciu şi de Valentina Elisei Ardean.
Oana e scoasă pe braţe de masorul Baciu şi de Valentina Elisei Ardean.

Articol de - Publicat luni, 05 decembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 04 decembrie 2011 23:34

Oana Manea speră să se refacă repede ca să ajute echipa României în tentativa ei de a ajunge la Olimpiadă.

România a învins Tunisia, sîmbătă, la Sao Paulo, 30-28, dar accidentarea Oanei Manea, din minutul 39, dă încă bătăi de cap delegaţiei "tricolore". Dusă la spital, în aceeaşi seară, pentru a efectua o rezonanţă magnetică, veştile au fost unele îmbucurătoare.

- Oana, cum e piciorul? Ţi s-a umflat genunchiul?
- Nu, mulţumesc lui Dumnezeu, nu s-a umflat! Am fost la spital şi mi-au spus că sînt doar ligamentele colaterale de la genunchiul stîng întinse. Mă mai doare pe interior, acolo, la ligamentul colateral. Şi îmi şi pocneşte cînd stau cu el întins la maximum.

- Poţi să calci în el?
- Da, e mult mai bine ca după meci. Acum stau întinsă în pat şi citesc. Nu am fost nici la antrenamente. Sper ca după două zile de odihnă să pot reintra. Îmi doresc atît de mult să fiu alături de fete, să ajut şi eu din teren.

- Îţi mai aduci aminte faza? Cum s-a întîmplat?
- Am primit un pas pe pivot, aveam două sau trei adversare pe mine. Am vrut să mă întorc cu ele, am şi sărit un pic, iar la aterizare mi s-a dus genunchiul în interior. Îmi pare rău că am jucat slab, nu ne-am putut desprinde de tunisience şi uite aşa le-am dat posibilitatea să stea aproape de noi. Jucau şi destul de dur...

- Fetele cum te-au primit cînd te-ai întors de la spital?
- Erau îngrijorate şi după ce le-am dat vestea s-au bucurat. Le mulţumesc tuturor, sînt alături de mine. Şi din ţară am primit numai mesaje de încurajare şi de susţinere. Sper să nu mai am dureri, să pot juca şi să revin cît mai repede.

"A contat apărarea!"
Mihaela Tivadar a jucat 23 de minute împotriva Tunisiei, fiind folosită exclusiv în faza de apărare. "Am avut emoţii, inerente la începutul unui turneu, dar pînă la urmă ne bucurăm că a ieşit bine. Cred că a contat apărarea din partea a doua, am fost mult mai concentrate şi nu le-am mai lăsat tunisiencelor spaţii mari", a declarat interul de la Jolidon Cluj. "Pauza pînă la meciul cu Cuba cred că ne-a prins bine, am văzut ce am greşit, luăm ce e mai bun din disputa cu Tunisia, adică victoria, şi mergem mai departe", a adăugat Tivadar.

"Să eliminăm greşelile!"
Adriana Nechita a fost singura jucătoare care a bifat în partida cu Tunisia toate cele 60 de minute de joc. A marcat de şase ori, dar a avut şi patru ratări. "Legat de mine, eu sper să joc şi mai bine, să elimin greşelile", a spus Ada. Extrema Oltchimului e încrezătoare pentru următoarele meciuri. "De la meci la meci trebuie să creştem. Cu apărarea putem rezolva foarte multe, putem face contraatac şi să înscriem uşor. A trecut şi tracul de debut, ne-am acomodat cu Brazilia, cu fusul orar, sînt toate premisele să arătăm o altă faţă", a subliniat Nechita.

61 la sută a fost procentajul de reuşită al României în partida cu Tunisia

Toto a început în forţă
Talida Tolnai şi-a continuat şi contra Tunisiei evoluţiile bune din ultimul timp. În repriza a doua, Toto a avut 10 intervenţii salutare şi un procentaj excelent, 43 la sută. "Apărarea din faţa mea şi-a făcut şi ea treaba. În prima repriză cred că nu am dat totul în defensivă. Nu ne mai gîndim însă la ce a fost. Cel mai greu meci e următorul, trebuie să tratăm Cuba cu seriozitate pentru a nu avea surprize", a spus Toto.

REZULTATE GRUPA C
Brazilia-Cuba 37-21
România-Tunisia 30-28
Franţa-Japonia 41-22

Programul de azi
ora 19:00 România-Cuba (direct Dolce Sport)
ora 21:15 Tunisia-Franţa
ora 23:45 Japonia-Brazilia

Cuba Libre!
România întîlneşte azi Cuba, de la ora 19:00, un meci în care singura necunoscută pare a fi diferenţa de scor. Cuba este elementul de culoare în grupa C de la Mondialul brazilian. La doar a doua participare la un turneu final, după ediţia din 1999, cubanezele abia acum învaţă handbal.

"Nu trebuie să le privim de sus, chiar dacă nu reprezintă o formaţie de primă mînă", crede însă Adriana Nechita. "Contra Braziliei, în primul meci, au avut unele momente foarte bune. Dar, ce să faci?, săracele au venit cu doar 13 jucătoare, iar toată delegaţia are 16 persoane", a adăugat antrenorul Radu Voina.

Ca să nu mai rişte vreo accidentare, România va juca probabil, azi, mai mult cu rezervele. Oana Manea nu va intra, în locul ei putînd fi folosită, cel mai probabil, tînăra Eliza Buceschi (18 ani).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
adianus2001
adianus2001  •  05 Decembrie 2011, 10:22

Alte siteuri unde poti vedea transmisiuni sportive: - myp2ponline(punct)com - livetv(punct)ru - atentie sa apesi pe steagul Angliei, pentru ca siteul e in rusa - fromsport(punct)com - bet365(punct)com - trebuie sa ai bani in cont, chiar si 1 cent pentru a vedea transmisiuni sportive

popa_stefan
popa_stefan  •  05 Decembrie 2011, 06:02

anti_dolce incearca te rog www.hahasport.com si vei reusi sa vezi toate meciurile de la mondial. Sper sa fii multumit

mihzi
mihzi  •  05 Decembrie 2011, 02:10

://www.lshunter.tv/handball-live-streaming-video.html Eu urmaresc toate meciurile aici. sper sa fie de folos!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează