SPORTURI  »  HANDBAL  »  PODRAVKA KOPRIVNICA

Mariana Tîrcă se întoarce la echipa cu care câștiga Liga Campionilor în 1996!

Mariana Tîrcă și Sorina, fiica sa, merg la campioana Croației, Podravka Koprivnica, cea cu care a semnat și portarul Iulia Dumanska.
Mariana Tîrcă și Sorina, fiica sa, merg la campioana Croației, Podravka Koprivnica, cea cu care a semnat și portarul Iulia Dumanska.

Articol de - Publicat luni, 08 iunie 2020 11:46

Mariana Tîrcă și Sorina, fiica sa, merg la campioana Croației, Podravka Koprivnica, cea cu care a semnat și portarul Iulia Dumanska.

Dublă lovitură pe piața transferurilor pentru campioana Croației, Podravka Koprivnica. Sorina Târcă, interul stânga de la Corona Brașov, și mama sa, fosta mare jucătoare Mariana Tîrcă, ar urma să ajungă împreună în Croația. Ziarul Sportske Novosti subliniază faptul că fosta glorie a Podravkăi în anii 90, se va întoarce la echipă din postura de antrenor secund. Mariana Tîrcă urmează să-l ajute pe principalul Zlatko Saracevici, dar să îndeplinească rolul de tehnician și la centrul de copii și juniori al clubului.

Comparată cu Messi

Croații sunt entuziasmați de această mutare. "Draga noastră Marica, sufletul bun al celei mai mari echipe Podravka din toate timpurile, care a cucerit Europa handbalului. Ea a fost Messi din handbal, iar Snježa Petika a fost Ronaldo. Lejeritatea cu care juca handbal, abordarea ei vicleană, a fost unul dintre punctele forte ale echipei Podravka în drumul către titlul european. Acea finețe, ușurință, cunoaștere a jocului, din partea ei și a Anjei Andersen s-au oprit în handbalul european, dominat azi doar de forță și viteză", e descrisă Mariana Tîrcă de către cei de la Sportske Novosti.

Mariana Tîrcă se întoarce la echipa cu care câștiga Liga Campionilor în 1996!

"Sorina va fi mai bună decât mine!"

Mariana Tîrcă își descrie fiica pentru Sportske Novosti. "Îi place handbalul, poate juca și în centru și în inter stânga. Da, sunt sigură că va fi mai bună decât mine, sută la sută. Acum vom vedea, pentru că mamele sunt mereu mame. Cu toate acestea, Sorina vrea acum să arate acest lucru, în timp ce mama ei ar trebui să se ocupe de copiii care sunt foarte necesari și importanți pentru Podravka".

Tot la Podravka a semnat în această vară și Iulia Dumanska, portarul "naționalei" României, care a părăsit SCM Rm. Vâlcea. Podravka a mai avut, în istoria sa mai multe cupluri de românce, cel mai cunoscut fiind cel dintre Marianei Tîrcă și Valentina Cozma. De-a lungul timpului, la Podravka au mai jucat Cristina Dogaru, Carmen Petca, Gabriela Tănase, Ionela Stanca sau Paula Ungureanu. 

Își așteaptă "pedeapsa"

Pe 10 iunie, Agenția Națională Antidoping ar trebui să anunțe pedepsele jucătoarelor de la Corona Brașov după ședințele interzise de laseroterapie intravenoasă. Între acestea se află și Sorina Tîrcă.

Tocmai de aceea, croații de la Podravka nu s-au grăbit să anunțe transferul. Sorina a fost liderul generației sale, ocupând locul 4 cu naționala tricoloră la Campionatul European under 17 din 2015. A fost golgeterul turneului cu 55 de goluri marcate, în 7 partide. A fost inclusă de Federația Europeană de Handbal pe lista celor mai promițătoare 20 de tinere handbaliste din Europa în septembrie 2018. 

Mariana Tîrcă se întoarce la echipa cu care câștiga Liga Campionilor în 1996!

Prietena lui Gicu Grozav

Sorina Tîrcă face de trei ani cuplu cu fotbalistul Gicu Grozav. Mijlocașul de 29 de ani a jucat ultima dată la Kisvarda (Ungaria), dar în palmaresul său a trecut cluburi mult mai importante precum Standard Liege, Terek Groznîi, Bursaspor, Karabukspor și Dinamo București. Are și 27 de selecții în "naționala" României, pentru care a marcat de 5 ori. 

Și-au găsit echipe

Aproape toate jucătoarele de la Brașov implicate în scandalul de dopaj, anul trecut în luna noiembrie, așteaptă acum verdictul ANAD pentru a semna cu alte echipe. Handbaliste de valoare, fetele și-au găsit repede echipe. Eliza Buceschi, Bianca Bazaliu și Cristina Laslo urmează să meargă la Minaur Baia Mare, Daria Bucur și Daciana Hosu așteaptă să semneze cu SCM Rm. Vâlcea, Ivona Pavicevici e aproape de CSM București, iar Sorina Tîrcă va semna cu Podravka. 

2043 de goluria marcat Mariana Tîrcă pentru echipa națională, în 355 de meciuri, fiind recordmenul all-time în reprezentativa României

Mariana Tîrcă se întoarce la echipa cu care câștiga Liga Campionilor în 1996!

Citește mai multe știri de handbal:

Transfer important pentru HCDS Constanța » Conducătorul de joc al naționalei Turciei va evolua pe Litoral

Fost handbalist de la Dinamo, Baia Mare și Făgăraș, acuzat de trafic de droguri!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
ceaiuri
ceaiuri  •  10 Iunie 2020, 14:23

cand transferi..o faci cu cap(nu cumperi blana ursului din padure)croatii sigur sunt in tema cu cazul de dopaj(pedapsa max pt jucatoare e de 4 ani,dar cum la ancheta desfasurata ..jucatoarele au colaborat se pare ca pedeapsa o sa fie de 6 luni pt jucatoarele suspendate...Sorina a primit numai o notificare)banuiesc ca toate jucatoarele vor putea incepe noul campionat..la echipele lor

3157398414285898
Takacs Istvan  •  09 Iunie 2020, 16:13
Postat de Cony Nick pe 08 Iunie 2020, 13:15

verdictul ANAD va fi min. 2 ani suspendare...pacat

Esti sigur ? Ca eu stiu altceva !

446194735563038
Cony Nick  •  08 Iunie 2020, 13:15

verdictul ANAD va fi min. 2 ani suspendare...pacat

Vezi toate comentariile (5)
Comentează