SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Meciul cu un arbitru! Caz inedit la handbal: Costel Din a arbitrat singur o partidă din Liga Națională

Constantin Din îi arată cartonașul roșu fostului secund de la Dinamo, Ionel Ene +1   FOTO
Constantin Din îi arată cartonașul roșu fostului secund de la Dinamo, Ionel Ene

Articol de - Publicat marti, 26 ianuarie 2016 00:00

Costel Din, care a oficiat sezonul trecut finala Ligii Campionilor, a fost nevoit să conducă singur un meci din Liga Națională, după ce colegul său a suferit o criză de sciatică.

Partida din weekend-ul trecut dintre U Alexandrion Cluj și Măgura Cisnădie (28-26), în etapa a 16-a a Ligii Naționale feminine, a consemnat o noutate pentru handbalul românesc la nivelul primei divizii.

Întîlnirea trebuia arbitrată de cuplul internațional Constantin Din și Sorin Dinu. Pînă la urmă însă, de fluierat a făcut-o doar primul.

"Sorin a avut de ceva vreme probleme la spate, durerea se lăsa pe picior. A fost însă ceva suportabil, nu alarmant. Am mers de la București la Cluj cu mașina și, după drum, durerile au revenit", a povestit Costel Din.

Colegul său făcuse însă la Cluj masaj, o ședință de fizioterapie și totul părea normal. A făcut chiar încălzirea înainte de meci. "Cînd să se îmbrace însă, a rămas înțepenit de spate. Dureri de a venit salvarea și i-a făcut o injecție ca să-și revină", a adăugat Costel Din.

Conform regulamentului, meciul trebuia să fie condus de un singur arbitru, ceea ce s-a și întîmplat. Cele două echipe nu au avut nimic să-i reproșeze oficialului. "A fost un meci normal. E mai greu, sigur, să arbitrezi de unul singur, dar și în doi deciziile se iau solitar, pentru că nu ai timp să te consulți", a declarat Din.

Experiență internațională

Constantin Din (47 de ani) și Sorin Dinu (48) sînt printre cei mai buni arbitri din România. Cei doi au fost prezenți în calitate de arbitri la Campionatele Europene masculine din 2010 și 2012, la Campionatul Mondial al băieților în 2009, dar și la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008.

Sezonul trecut ei au fluierat la finala Ligii Campionilor între Barceona și Veszprem, cîștigată la Koln de catalani, 28-23.

Glume pe seama meciului

Imediat după partida de la Cluj, s-au născut tot felul de glume. Prima dintre ele e şi aceea că Universitatea Alexandrion Cluj, echipă cu probleme financiare, a ieșit cea mai cîștigată. A luat cele trei puncte și va trebui să plătească și jumătate din baremul de arbitraj.

A doua glumă: Consiliul de Administrație al federației va propune în următoarea ședință ca meciurile de acum încolo să fie conduse de cîte un singur arbitru. Echipele și-ar micșora astfel cheltuielile!

Amintiri de la schi

Costel Din a povestit că are și el o amintire mai puțin plăcută dinaintea unui meci de campionat, cînd era să-l lase pe colegul lui să arbitreze singur.

"Aveam un meci la Brașov și, cum partida era seara, m-am gîndit să mă duc la Poiana Braşov pentru o repriză de schiat. Am luat o căzătură zdravănă de mă dureau toate. Numai eu știu cum am terminat meciul ăla. De atunci, nu mai fac greșeala să schiez în aceeași zi", a rememorat Costel Din.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează