SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - CROAŢIA, AZI, 18.30, ÎN DIRECT PE DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Mesaj de război din partea Cristinei Vărzaru: "Să curgă sînge!"

Cristina Vărzaru a marcat pînă acum 11 goluri la CM.
Cristina Vărzaru a marcat pînă acum 11 goluri la CM.

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2011 21:54

Cristina Vărzaru spune că ea şi coechipierele ei gînt gata de orice sacrificiu pentru a trece de Croaţia, un adversar pe care-l consideră însă foarte incomod.

Căpitanul "naţionalei" României, Cristina Vărzaru a declarat înainte de CM din Brazilia că este ultimul turneu mondial la care participă cu "naţionala". Aflată la al 7-lea Campionat Mondial din carieră, extrema dreapta speră ca şi turneul brazilian să-i rămînă în amintire ca unul frumos, de care să-şi aducă aminte cu plăcere.

- Cristina, contra Croaţiei începe un alt Campionat Mondial pentru voi? E un meci de totul sau nimic, un meci în urma căruia nu vreţi să plecaţi acasă nu?
- Da, contra Croaţiei vom juca la îndeplinirea obiectivului. Am cîştigat, ne-am îndeplinit obiectivul să intrăm în primele opt.

- Va fi greu?
- Foarte greu, nu greu. Nici un meci nu a fost uşor pînă acum. Ştim Croaţia, ştim puterea unei Penezici, pătrunderile lui Tatari, ştim forţa lui Horvath şi faptul că au nişte extreme foarte bune, care aleargă de mănîncă pămîntul. Am făcut tactică, o să mai facem, ştim ce avem de pregătit, rămîne să punem şi în aplicare.

- Cum sînteţi voi, puteţi să treceţi peste ce a fost?
- Eu zic că da. Acum trebuie concentrare maximă şi dacă trebuie să curgă sînge, să curgă şi sînge, numai să terminăm meciul cîştigătoare.

- Cum putem să le batem pe Croaţia, cu apărarea, cu atacul?
- Cu apărarea, în primul rînd. Penezici trebuie bătută la braţ pînă îi pică braţul şi pînă oboseşte, la Tatari trebuie foarte mult strîns, apărarea, trebuie mişcare şi bătaie. Bătaie în sensul bun al cuvîntului, să nu creadă lumea că ne apucăm să le rupem mîinile şi picioarele.

- E Croaţia o echipă la îndemîna voastră? Le-aţi bătut de fiecare dată în ultimii ani.
- Pentru mine statisticile nu înseamnă nimic. Şi cu Franţa, şi Japonia cîştigaserăm. Contează foarte mult forma de moment a turneului, să avem dispoziţie pentru efort în faza de apărare. Dacă ne merge apărarea, sînt convinsă că o să cîştigăm fără probleme.

Emoţii cu Elisei
La şedinţa de pregătire de ieri, Valentina Elisei Ardean le-a dat emoţii antrenorilor Radu Voina şi Luminiţa Dinu. Extrema stînga a rămas la un moment dat chircită de durere în colţul terenului, plîngîndu-se de dureri la cotul stîng. A primit imediat îngrijiri medicale şi totul a intrat în normal, Elisei alegîndu-se doar cu o julitură mai serioasă.

Încurajări de la Gaţu!
Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a vorbit cu jucătoarele la telefon, înainte de meciul cu Croaţia, şi le-a urat multă baftă, transmiţîndu-le în acelaşi timp că are încredere în continuare în ele. Cristian Gaţu va sosi şi el în Brazilia, dar doar mîine, urmînd să prindă numai meciurile din faza sferturilor de finală încolo. "Jucaţi cu inima, jucaţi şi pentru mine!", le-a spus Gaţu, care speră să nu-şi învingă degeaba teama de avion şi să zboare 12 ore pînă la Sao Paulo.

Invitaţie la restaurant
Pentru a mai destinde un pic atmosfera după meciurile slabe din faza grupelor, antrenorii le-au invitat sîmbătă seara pe fete la un restaurant din Sao Bernardo. "Am vrut să le scoatem un pic din tensiunea turneului final", a spus Voina. Discuţiile între fete s-au rezumat însă tot la meciul cu Croaţia, pe care jucătoarele îl aşteaptă cu încredere.

Grubisici s-a accidentat
Portarul titular al Croaţiei, Jelena Grubisici, nu a jucat ultimul meci din grupă, contra Argentinei. Antrenorul Vladimir Canjuga a făcut prima schimbare în lotul de 16, tăind de pe listă goalkeeperul de la Krim Ljubljana, în locul acestuia fiind trecută Tanja Kiridzici. Grubisici are mici şanse să joace contra României, ceilalţi doi portari ai Croaţiei fiind Marta Zderici şi Ivana Jelcici, ambele de la Podravka Koprivnica

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
legion.etrangere
legion.etrangere  •  12 Decembrie 2011, 18:06

pentru cine vrea sa vada meciul ://liga1-lpf.blog spot.com/

darth_2345
darth_2345  •  12 Decembrie 2011, 17:25

*sa curga sange*!? e clar, fetele noastre sunt pe ciclu! :)

xstream
xstream  •  12 Decembrie 2011, 16:57
Postat de asrar pe 12 Decembrie 2011, 15:15

Voina...esti praf ! Da-ti demisia si sa vina Tadici inapoi! Nu ai castigat nimic ca antrenor! Ia-l si pe Gatu de mana si lasati-ne! E penibil cum la timeout in afara sa spui "Hai fetelor, ca se poate! " , nu mai stii nimic altceva. Auzi...sa spui in fata intregii tari ca nu mai crezi in calificare indiferent de adversar. Pai cum sa mai creada fetele alea ca "se poate"? Tot staful tehnic ar trebui demis pt ca aduce un pesimism cras. Ai selectionat-o pe Amariei care e varza in loc sa o iei pe Bese...si mai sunt si alte exemple. Ati plecat in excursie in Brazilia. Ati intrat in istoria negativa cu meciul contra Frantei. Halal antrenor...halal echipa! Pacat ca nu va citi aces

"pentru ca ne pasa de sport"

Vezi toate comentariile (14)
Comentează