SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Minaur Baia Mare și Dunărea Brăila și-au aflat grupele în EHF European League!

Ana Maria Tănasie va debuta cu Minaur în grupele EHF European League FOTO Dan Potor
Ana Maria Tănasie va debuta cu Minaur în grupele EHF European League FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat joi, 26 noiembrie 2020 13:44 / Actualizat joi, 26 noiembrie 2020 14:00

Brăilencele au o grupă mai grea, din care se remarcă ultima câștigătoare a trofeului, Siofok KC. Baia Mare nu ar trebui să aibă probleme la calificare

Cele două echipe românești calificate în faza grupelor EHF European League, a doua competiție europeană ca valoare, și-au aflat ieri adversarele. Minaur Baia Mare a intrat în prima urnă valorică, a favoritelor, și va juca în grupa C alături de Astrahanocika Astrahan (Rusia), Storhamar (Norvegia) și Thuringer (Germania). Vor fi deplasări foarte lungi și costisitoare pentru echipa maramureșeană, care are însă prima șansă la calificare. Echipa antrenată de Costică Buceschi trebuie însă să fie atentă la fiecare adversar în parte.

Au învins ȚSKA Moscova

Astrahanocika Astrahan a reușit în ediția actuală să o învingă pe ȚSKA Moscova. Trei jucătoare de la Astrahan au prins lotul lărgit al Rusiei pentru Euro 2020: Elizaveta Malașenko (inter stânga), Karina Sabirova (inter stânga), Daria Samokhina (extremă stânga). Va merge la turneul final și pivotul croat Ana Debelici, care joacă tot în Rusia. Sunt și alte jucătoare extrem de valoroase la Astrahanocika, precum Kira Trusova (portar), Ekaterina Fanina (extremă stânga) sau Irina Nikitina (inter stânga).

Storhamar e de câțiva ani a doua forță din Norvegia, după Vipers. Nordicele au câteva handbaliste de mare perspectivă, care au intrat în atenția selecționerului Thorir Hergeirsson: Nestaker Guro (inter stânga), Emilie Hovden (extremă dreapta), Kristin Ven (extremă stânga), Tonje Enkerud (centru), Maja Jakobsen (inter dreapta).

Thuringer a fost ani mulți cea mai bună echipă din Germania, dar în ultimul timp a pierdut teren în fața rivalelor de la Bietigheim și Borussia Dortmund. Echipa antrenată de Hernert Muller, tehnicianul născut la Timișoara, are multe jucătoare de valoare în lot, internaționale din Cehia (Marketa Jerabkova), Germania (Ina Grosmann, Meike Schmelzer), Anouk Nieuwenweg (Olanda), Ema Fernis (Suedia).

Siofok e prima favorită

Debutantă, ca și Minaur, în grupele EHF European League, Dunărea Brăila va avea și ea adversare extrem de puternice. Principala forță, una dintre echipele favorite la câștigarea trofeului, este echipa maghiară Siofok KC. Formația pregătită de croatul Zdravko Zovko are însă probleme financiare. În această toamnă a pierdut deja 4 jucătoare de bază care au ales să plece: Laura Van der Heijden, Danick Snelder, Nerea Pena și Dinah Eckerle. Mai sunt însă multe alte jucătoare valoroase la Siofok, echipa care a câștigat în 2019 Cupa EHF.

Minaur Baia Mare și Dunărea Brăila și-au aflat grupele în EHF European League!
Baia de șampanie a brăilencelor după ce au eliminat Viborg FOTO Dan Potor

Fleury e pe locul 4 în Franța, după 7 etape. Vedeta echipei este campioana mondială și europeană, Alexandra Lacrabere. Fleury se bazează și pe patru internaționale din Senegal, pe poloneza Paulina Uścinowicz sau pe portarul brazilian Gabriela Moreschi. Fleury a jucat finala Cupei EHf în 2015.

Kuban Krasnodar e a patra echipă din grupa Brăilei. Rusoaicele nu au deloc un sezon bun în campionatul intern, locul 7 după 8 etape. Extrema dreapta Diana Golub este singura care a prins lotul lărgit al Rusiei pentru Euro 2020. Kuban și-a pierdut mereu vedetele în ultimul timp, jucătoarele alegând să plece la Rostov, ȚSKA Moscova sau Lada Togliatti.

Grupele EHF European League

Grupa A
Ikast Herning 
Vac 
Zvezda Zvenigorod 
Paris 92 

Grupa B
Lada Togliatti 
Kastamonu Belediyesi
Nantes Atlantique
Perla Lublin 

Grupa C 
MINAUR BAIA MARE 
Astrahanocika Astrahan 
Storhamar Elitte 
Thuringer HC 

Grupa D 
Siofok KC 
DUNĂREA BRĂILA 
Kuban Krasnodar 
Fleury Loiret 
* primele două echipe din fiecare grupă se califică în "sferturi"
* primele meciuri se joacă pe 9 ianuarie 2021

Dunărea Brăila a eliminat-o pe Viborg, triplă câștigătoare a Ligii Campionilor! Calificare istorică în grupele EHF European League

Adversari facili pentru CSM București și Minaur Baia Mare în EHF EUROPEAN CUP

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează