SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-NORVEGIA 33-35

Minutele de după înfrîngere » Brădeanu a avut timp și pentru fani după semifinala pierdută în fața Norvegiei: "Numai noi ştim ce ne doare!"

Brădeanu și-a regăsit apetitul ofensiv la acest Campionat Mondial // Foto: Marius Ionescu
Brădeanu și-a regăsit apetitul ofensiv la acest Campionat Mondial // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 20 decembrie 2015 00:00

Fetele nu se mai gîndesc la meciul cu Norvegia, ci doar la cel cu Polonia de azi. "E o echipă foarte bună, dar care nu se ridică la valoarea Braziliei, Danemarcei sau Norvegiei”.

Joacă pe post de inter stînga, inter dreapta, centru, dar, peste toate, e jucătoarea cheie din apărarea României. O profesionistă desăvîrşită, e lăudată de toţi atrenorii echipelor adverse.

Te uiţi şi nu ştii de unde mai are atîta putere. A stat 57,35 minute în teren cu Brazilia, 70 de minute cu Danemarca şi 60,16 minute cu Norvegia. O întrebi, "Mai poţi, Mika?", iar ea îţi răspunde zîmbind: "Trebuie! Mai e un meci, trebuie să luptăm să luăm medalie! Apoi, vedem ce ne mai doare".

- Mika, aţi putut să dormiţi după meciul cu Norvegia?
- După nici un meci nu poţi să adormi aşa uşor, indferent dacă am cîştigat sau am pierdut. Aseară, că am pierdut, era şi greu, dar ne-am chinuit, că ne aşteaptă o zi foarte importantă.

"Nu avem nimic de ascuns"

- Aţi avut timp să mai discutaţi pe seama meciului? Au fost acele şedinţe de încurajare şi motivare între voi?
- De întîlnit ne întîlnim tot timpul, stăm împreună. Discutăm în permanenţă, ne încurajăm, analizăm. Nu o facem mereu în cadrul echipei. Nu avem nimic de ascuns faţă de nici o altă jucătoare, cum avem ceva idei ni le spunem.

- Te-ai mai gîndit la meciul cu Norvegia? Ai mai văzut măcar ultimele faze?
- Nu neapărat ultimele faze. Cel puţin mie mi se derulează partida cap-coadă, ştiu absolut toate fazele din joc. Este normal să te gîndeşti, dar pînă la urmă trebuie să mergi înainte şi să vezi ce ai de făcut în continuare.

- Acum important e să bateţi Polonia ca să nu fi muncit degeaba, nu?
- E cel mai important lucru care ne-a rămas să-l facem. Ultima picătură de energie să o dăm pe teren, să cîştigăm o medalie, pentru că eu zic că o merităm. Nu ne mai întoarcem înapoi că nu avem de ce. Am dat totul pe teren, nu trebuie să regretăm nimic.

Stau la același hotel

- Cum vezi Polonia, o echipă extrem de imprevizibilă, care ne-a eliminat acum doi ani de la Mondiale?
- E o echipă care se motivează foarte bine, o echipă ambiţioasă, puternică. Nu vorbim acum de răzbunări. Consider că au ajuns aici pentru că au valoare. Două semifinale consecutive la Mondiale, asta vorbeşte de la sine. Prin ceea ce au făcut în teren. La fel la noi. Cine este mai lucid şi cine va avea mai multă energie va cîştiga. Sînt convins că noi vom face lucrul acesta.

- Au un atu în faptul că sînt antrenate de Kim Rasmussen. Vă cunoaşte foarte bine pe tine, pe Oana şi întreg handbalul românesc.
- Nu are nici un atu. Ambele echipe pornesc de la zero şi nu e cineva avantajat.

- Te-ai întîlnit cu Kim, cu polonezele?
- Normal că ne întîlnim, stăm în acelaşi hotel, mîncăm în acelaşi loc. Cu antrenorul meu m-am întîlnit după ce a trecut de Ungaia, l-am felicitat. M-am întîlnit după meciul cu Rusia, ne-am felicitat reciproc. Azi ne-am întîlnit, doar ne-am zîmbit şi atîta tot, nu ne-am mai felicitat, amîndoi am pierdut. Mîine sîntem duşmani, va fi o bătălie.

- Cum sînteţi voi din punct de vedere fizic? Am jucat în 8-9 jucătoare toate meciurile.
- (Oftează) Nu cred că are rost să spun cum sîntem şi cum ne simţm pentru că, sincer, numai noi ştim prin ce trecem, prin ce chinuri şi dureri! Dar chiar nu mă interesează! Să mă doară totul, după meciul ăla, dar să am medalia la gît. O să am timp apoi să mă recuperez.

"Este ușor să judeci oamenii"

- Simţiţi acum altă căldură venită de lîngă voi pentru că echipa a demonstrat că e făcută dintr-un alt aluat. O echipă care bate campioana mondială, pe cea gazdă şi se luptă de la egal la egal cu campioana olimpică şi europeană.
-Sincer, poate sînt eu dificilă, dar pe mine nu poate să mă schimbe părerea unui om cînd o dată vorbeşte frumos, altă dată vorbeşte urît. În momentul în care faci un rezultat, nu ştie cum să te mai laude şi să-ţi vorbească frumos.Pentru mine, indiferent ce mai spune apoi, în suflet îţi rămîn rănile pe care ţi le-a făcut înainte. Şi noi sîntem poate vinovate prin rezultatele pe care le-am făcut la ediţiile anterioare, dar nimeni nu ştie cît este de greu. Fiecare trebuie să-şi pună întrebarea, "Oare în domeniul meu, în care lucrez, eu sînt cel mai bun?" Cum au pretenţii de la noi! Este uşor să stai în faţa televizorului, a calculatorului şi să judeci oamenii.

- De unde această schimbare, Mika? Înainte de ce plîngeaţi după un astfel de rezultat şi acum nu?
 - Şi eu mi-am pus întrebarea asta, chiar şi aseară mă gîndeam. În sufletul meu eram foarte supărată, dezamăgită, dar nu am putut să plîng. Am simţit că am dat tot ce am putut, nu am regretat nimic, chiar dacă am pierdut, sîntem conștiente că am făcut tot ceea ce este omenește posibil să cîştigăm. Nu s-a putut, dar asta nu însemnă că trebuia să ne îngropăm.

2 medaliiare Aurelia Brădeanu cu naţionala României: argint la Mondialul din 2005 şi bronz la Europenul din 2010

23 de goluria marcat Brădeanu la Mondialul din Danemarca, avînd un procentaj de 53%. A dat şi 24 de pase de gol, cele mai multe din echipa României

5 ore53 de minute şi 28 de secunde a petrecut pe teren în cele 8 meciuri în care a jucat la actuala ediţie

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  20 Decembrie 2015, 10:31

...ati luat banii de la norvegience ...normal ca nu va puteti plange ...

guyencea
guyencea  •  20 Decembrie 2015, 09:57

Atat au reusit acum!! Ne omoara ratarile din situatii clare!! Aproape imposibil de ratat. Dar probabil ca altfel nu ar fi fost Romania, ci Norvegia sau Muntenegru! Le iubim asa cum sunt! Dar sa stie si ele ca si pe olandeze sau pe norvegience le critica conationalii lor tot din fata televizorului sau a calculatorului!! Nu acolo este problema! Totul tine de suficiența abordata de una sau alta din componentele lotului... Nu cred ca au motive sa piarda in fata Poloniei! Ele trebuie sa joace cu vonita, sa castige... Atat!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează