SPORTURI  »  HANDBAL  »  SFERTURI

EXCLUSIV Ce șanse au CSM București și Rapid în Liga Campionilor? Analiza Narcisei Lecușanu: „Titularele sunt stoarse, rezervele lustruiesc banca!”

Narcisa Lecușanu, Foto: Cristi Preda (GSP)
Narcisa Lecușanu, Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 15 februarie 2023 13:36 / Actualizat miercuri, 15 februarie 2023 13:44

Debutanta Rapid și CSM București și-au îndeplinit obiectivele în prima parte a Ligii Campionilor și s-au calificat mai departe: vicecampioana, de pe locul al doilea în grupa sa, direct în „sferturi", iar campioana, de pe poziția a patra în grupă, în play-off-ul pentru sferturi de finală. 

CSM va juca împotriva câștigătoarei dintre Esbjerg și Brest, în timp ce Rapid o va întâlni pe Krim și dacă va trece de slovene, va evolua pentru un loc în Final Four-ul de la Budapesta cu deținătoarea trofeului, Vipers.

Evoluția de la CSM București: „Zaadi și Omoregie nu au ajutat în exprimarea formației pe atac”

Fosta internațională Narcisa Lecușanu a analizat evoluțiile celor două echipe românești pentru Gazeta Sporturilor. Lecușanu a fost încântată de jocul CSM-ului din prima parte a competiției, dar consideră că echipa a regresat în ultimele 2-3 etape, totul culminând cu înfrângerea de la Krim Ljubljana, din ultima rundă. 

„Au avut câteva meciuri bune și au dat senzația că au șanse mari să ajungă în Final Four și chiar să câștige trofeul, însă în ultimele două evoluții, acasă cu Brest și deplasarea de la Krim, jocul echipei a fost în regres. 

Se așteaptă în continuare foarte mult de la Cristina Neagu, iar Zaadi și Omoregie nu au ajutat în exprimarea formației pe atac. Nu se mai leagă jocul în atac, echipa nu mai pare închegată, jocul cu pivotul a fost un mare minus, contează și accidentarea lui Niakate, era o soluție în plus la linia de 9 metri", a spus Narcisa Lecușanu pentru Gazeta Sporturilor.

Narcisa Lecușanu: „Titularele de la CSM București sunt stoarse și unele rezerve sunt nefolosite"

Narcisa Lecușanu consideră că o mare problemă la CSM București este și acumularea oboselii de către jucătoarele exponențiale, deoarece sunt folosite foarte mult în campionat, dar și în meciurile europene cu adversari mai slabi sau până în finalul partidelor, când rezultatul este deja știut. "Alicia Gogîrlă ar fi trebuit forțată mai mult, să joace în campionat și să prindă minute și în Liga Campionilor. 

Trebuia să i se dea mai multă încredere. Jocul CSM-ului suferă fără jucătoare de mână stângă în inter dreapta. Tot la 9 metri putea să mai joace Ștefania Stoica, iar în pivot Andreea Ailincăi. Intervine și oboseala psihică, pentru că unele jucătoare așteaptă să fie folosite, să arate ce pot și fac doar deplasări, iar celelalte sunt stoarse", crede Narcisa Lecușanu.

Dublă foarte echilibrată în „sferturi” pentru CSM București

Pentru că a terminat grupa pe locul secund, CSM s-a calificat direct în sferturile de finală și va juca pentru un loc în F4 cu învingătoarea partidei dintre Esbjerg și Brest. Narcisa Lecușanu crede că Esbjerg va fi adversara bucureștencelor. "Dubla cu Esbjerg este de care pe care. Danezele par că formează o echipă completă, formațiile se cunosc foarte bine, antrenorii se cunosc foarte bine, iar CSM -ul are timp să-și revină. 

Fetele vor fi mai odihnite și mă aștept la un duel extrem de echilibrat, la fel ca și în sezonul trecut", a spus Narcisa Lecușanu.

Narcisa Lecușanu: „Rapid este surpriza Ligii Campionilor!”

Campioana, Rapid, este considerată de Narcisa Lecușanu o surpriză extrem de plăcută în Liga Campionilor, care și-a depășit condiția de debutantă și a jucat un handbal frumos, iar suporterii au creat o atmosferă unică la partidele din Polivalentă. 

„Rapid este o surpriză frumoasă în Liga Campionilor. Venirea olandezei Estavana Polman a echilibrat echipa. Campioana a avut o grupă echilibrată, din care a scos maximum din ce ar fi putut obține", crede Lecușanu.

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan
+3 FOTO

Rapid vs Krim, șanse 50/50

Lecușanu consideră că slovenele de la Krim Ljubljana sunt mai accesibile decât ar fi fost pentru Rapid o "dublă" cu Brest sau Bietigheim. Dar în sferturile de finală, chiar dacă Vipers este favorită, Rapid trebuie să creadă în șansa sa.

„Krim a fost mult timp o cenușăreasă a Ligii Campionilor, jucând mai slab față de cum ar fi recomandat-o palmaresul său, dar odată cu venirea antrenorului Dragan Adzici s-au schimbat obiectivele echipei și modul de exprimare, mai ales în apărare. 

Krim poate să surprindă, dar Rapid are șansa sa și văd o dublă de 50/50. Dacă trece de Krim, Rapid are șansa a doua cu Vipers, dar nimic nu este imposibil. Jucătoarele vin după multe meciuri, uneori detaliile sunt foarte importante, iar antrenorii care-și folosesc toate jucătoarele pot avea câștig de cauză", a concluzionat Narcisa Lecușanu.

  • Rapid va disputa dubla manșă cu Krim Ljubljana în 18 și 26 martie, returul fiind pe teren propriu. CSM București va juca în sferturile de finală, în 29 aprilie turul și în 7 mai returul, cu învingătoarea dintre Esbjerg și Brest.
  • Dacă va trece de Krim, Rapid va juca în sferturile de finală la aceleași date precum CSM, cu Vipers Kristiansand. 

Citește și: 

Revoluție în handbalul românesc?! Federația vrea să schimbe sistemul competițional din sezonul viitor, dar 3 cluburi importante se opun: „Unde s-a mai pomenit așa ceva?”

Dinamo, cea mai slabă prestație a sezonului » A pierdut cu ultima clasată și amână sărbătoarea calificării în play-off-ul pentru „sferturile” Ligii Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
flob
flob  •  16 Februarie 2023, 07:57
Postat de AdrianUCV1948 pe 15 Februarie 2023, 17:13

Eu spun doar ce s-a intamplat, acele victorii o sa ramana in amintirea iubitorilor de handbal, cam atat. Si daca pierdeau la 20 de goluri cu Gyor, Metz si Esbjerg tur-retur tot pe 4 erau, deci, care e diferenta? Conteaza ce o sa faca mai departe, din punct de vedere al loturilor sunt putin mai valoroase rapidistele decat cele de la Krim, Adzic e peste Viver, sa vedem daca va echilibra balanta sau chiar daca va reusi sa o indrepte in favoarea slovencelor.

Vorbim aici despre surpriză plăcută a competiției. Asta trebuie sa recunoști. Ceea ce a făcut Rapid in aceasta competiție, până acum, merita toate aprecierile. Plus că, păstrează șanse mari să mai facă astfel de surprize. Vezi că mai există o echipa debutanta in grupa.Rapidului, care a terminat pe ultimele locuri. O echipa provenita dintr-un campionat puternic (Storhamar din Norvegia) care a adunat doar 8 puncte. După capul tau, un meci prierdut pe muchie de cuțit este asemănător cu unul pierdut la 20 de puncte. Și impresia acelei echipe este aceeași doar că a terminat pe 4. Ți-e greu sa digeri că Rapid a păstrat șanse la locul doi până cu doua etape în urmă și avea șanse la locul 3 chiar și în ultima etapă. Rapidul nu a fost doar așa o prezență in aceasta competiție, ia s-a bătut pentru primele locuri, iar cele 22 de puncte acumulate spun multe. Da nah, ce mă complic sa îți explic ție când tu ești doar un băgător de seamă

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  15 Februarie 2023, 17:13
Postat de flob pe 15 Februarie 2023, 14:43

Un loc 4la.bataie pentru un loc în sferturi. Nu un loc 4 câștigat doar cu ultimele clasate. Deci, hai sa o lăsăm mai moale cu părerile.astea negative. Cu nicio forță a handbalului Rapidul nu a pierdut in dubla manșă sau la.diferenta mare de scor. Poți spune că nu este o surpriză plăcută, fiind debutanta cu astfel de realizări? Și fără meci pierdut pe teren propriu. Repet, DEBUTANTA.

Eu spun doar ce s-a intamplat, acele victorii o sa ramana in amintirea iubitorilor de handbal, cam atat. Si daca pierdeau la 20 de goluri cu Gyor, Metz si Esbjerg tur-retur tot pe 4 erau, deci, care e diferenta? Conteaza ce o sa faca mai departe, din punct de vedere al loturilor sunt putin mai valoroase rapidistele decat cele de la Krim, Adzic e peste Viver, sa vedem daca va echilibra balanta sau chiar daca va reusi sa o indrepte in favoarea slovencelor.

adrian.7
adrian.7  •  15 Februarie 2023, 15:50

Material apărut sub o altă formă în urmă cu ceva zile...Domnul Prună colaborator extern de care unii jurnaliști de la GSP colegi la Digi au grijă să primească mai mu lți bani, publicându-i articole forțate în timp ce alți jurnaliști, mult mai vivace se chinuie cu un bănuț calp

Vezi toate comentariile (7)
Comentează