SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-COREEA DE SUD, AZI, ORA 19:30

Naţionala de tineret trebuie să treacă de Coreea de Sud pentru a spera la o medalie: "Sîntem gata să cîştigăm!"

Articol de - Publicat miercuri, 09 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 09 iulie 2014 01:55

"Tricolorele" sînt pregătite pentru a trece de asiatice. România nu a mai cîştigat o medalie la Mondialele de tineret de 15 ani.

În 1999, generaţia din care făceau parte, între altele, Vărzaru, Brădeanu, Farcău, Motogna, Tolnai cîştiga în China titlul mondial. E ultima medalie cucerită de România la tineret, care a mai adunat în cele 18 ediţii încă un titlu, în 1995, dar şi două medalii de bronz (1977 şi 1997). De atunci, nici o echipă nu a mai atins semifinalele unei astfel de competiţii.

Azi, formaţia pregătită de Săviştean Popa şi Cristi Preda încearcă să spargă blocajul în care parcă a intrat handbalul românesc. Cu o generaţie talentată, din care fac parte, între altele, Perianu, Dedu, Safta, Pricopi, Tănăsie sau Constantinescu, România înfruntă Coreea de Sud.

Campioana Asiei la această categorie de vîrstă, Coreea de Sud are nu mai puţin de 11 semifinale bifate la ediţiile de pînă acum, are trei medalii de argint şi patru de bronz, dar nici un aur!

"Atmosferă de învingătoare!"
Româncele nici nu concep să piardă disputa cu asiaticele, chiar dacă nu vor avea o misiune uşoară.

"Coreea a fost surpriza de pînă acum. Au învins Norvegia, Croaţia, la ele acasă, au cîştigat grupa. Sînt micuţe, aleargă foarte bine şi pasează extraordinar. Ne pregătim însă de un meci mare", a declarat Nicoleta Safta, cea care acum trei sezoane, la 17 ani, debuta cu Oltchim în Liga Campionilor.

Pivotul de la Dunărea Brăila se bazează pe forţa echipei României. "Atmosfera în lot e foarte bună. O atmosferă de învingătoare şi de optimism. Dacă noi vom da tot ce putem, nu avem cum să pierdem", crede Nicoleta.

Cel mai bun atac
Coreea de Sud are pînă acum, în cele şase meciuri disputate la Mondialul din Croaţia, cea mai bună ofensivă. Asiaticele au marcat 215 goluri, depăşind Rusia, 211 reuşite, Norvegia, 189, şi România, 186. Coreencele stau excelent la golurile marcate din poziţional, avînd 181 din 215, 84 la sută.

România stă rău în ceea ce priveşte contraatacurile, avînd doar 29 astfel de reuşite, mult mai puţin decît Danemarca, 57 de goluri, Rusia, 52, sau Norvegia, 48. Apărarea României pare însă mai exactă decît a asiaticelor, care au o medie de aproape 27 de goluri primite pe meci!

Relaxare la piscină
Ori de cîte ori au avut ocazia, fetele au sărbătorit victoriile din Croaţia printr-o baie la piscină. Clipele de relaxare de la Cakovec, acolo unde au jucat meciurile grupei D, au trecut însă. De acum, nu mai e timp de pauză. Fetele au avut ieri antrenament la Koprivnica, în sala unde azi, de la ora 19:30, vor întîlni Coreea de Sud pentru un loc în semifinale.

Maria Constantinescu, Roxana Cîrjan, Laura Popa, Andreea Pricopi şi Elena Şerban vor mai putea sta la soare înainte de semifinale, acolo unde vor întîlni, în cazul unei victorii, învingătoarea din meciul Ungaria-Germania.

Programul "sferturilor"
15:00 Danemarca-Franţa
18:15 Olanda-Rusia
19:30 România-Coreea de Sud
21:45 Germania-Ungaria

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
nkkk9
nkkk9  •  09 Iulie 2014, 11:25

cum nicio alta echipa nu a mai ajuns in semifinale?! aloo! chiar generatia despre care vorbim a terminat acum doi ani pe locul 4 la CM sub 18 ani :) dar e greu....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează