SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

"Naţionala" universitară a încheiat pe doi Mondialul » Fete de argint

Articol de - Publicat luni, 05 iulie 2010 00:00

"Naţionala" universitară a ocupat locul doi la Campionatele Mondiale din Ungaria, ţara gazdă cîştigînd şi medaliile de aur.

Patru victorii, un egal şi o înfrîngere, acesta este parcursul României la Campionatele Mondiale Universitare. Echipa pregătită de Ioan Băban, tehnicianul de la HCM Baia Mare, a debutat cu înfrîngere în turneu, 28-36 cu Ungaria, dar şi-a revenit apoi şi a cucerit medaliile de argint. "Am avut neşansa să întîlnim în primul joc echipa ţării gazdă. Noi ne-am adunat de pe plajă, înainte de primul meci nu am făcut decît un antrenament împreună", a declarat Băban.

Tehnicianul e însă mulţumit de rezultat. "Fetele au luptat admirabil, s-au mobilizat şi au obţinut totul prin muncă. Nu mă aşteptam, sincer, să ajungem aici", a adăugat Băban, care acum doi ani, la precedenta ediţie, disputată în Italia, a dus România pe locul 3.

"Important e că în echipă s-au remarcat nişte jucătoare care oricînd pot face saltul la naţionala mare. Melinda Geiger a fost, indiscutabil, liderul nostru, apoi Adriana Ţăcălie, Dana Brînzan, Luciana Marin şi Roxana Rahnea pot fi în atenţia lui Radu Voina", a încheiat Băban.

7 medalii a obţinut România în istorie la Mondialele Universitare: una de aur (2002), trei de argint (1998, 2000, 2010) şi trei de bronz (1993, 1996, 2008)

Meciurile României la Mondialele Universitare
28-36 cu Ungaria
36-30 cu Turcia
28-27 cu Cehia
35-34 cu Japonia
42-25 cu Brazilia
32-32 cu Polonia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dorindeva
dorindeva  •  05 Iulie 2010, 13:33

Felicit inca odata fetele si conducerea tehnica pentru acest succes.Un lucru nu inteleg."Noi ne-am adunat de pe plaja"...De ce? Nu se stia de acest C.M.U.? Nu a fost cuprins in calendarul competitional al F.R.H.? A venit cineva asa pe nepusa masa si a intrebat cine mai vrea sa participe, iar noi Romania am zis, vrem noi, vrem noi. Si uite asa cineva a plecat pe plaja in cautarea fetelor? Am putea primii o explicatie in acest sens? Oricum, pana la urma a iesit bine.Dar??? Ceva scartaie

Vezi toate comentariile (1)
Comentează