SPORTURI  »  HANDBAL  »  U JOLIDON CLUJ

Ne vedem în instanţă! » Jucătorii de handbal neplătiţi pot să-şi recupereze banii doar după ce dau cluburile în judecată

Clara Vădineanu a jucat cu
“naționala” României la CM
2007 și 2009
Clara Vădineanu a jucat cu “naționala” României la CM 2007 și 2009

Articol de - Publicat vineri, 11 octombrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 11 octombrie 2013 19:16

Cinci handbaliste de la U Jolidon Cluj nu şi-au primit banii de şapte luni. Federaţia nu le poate ajuta, ridicînd doar dreptul de transfer al formaţiei ardelene


Nicoleta Dincă, Alina Jula, Clara Vădineanu, Adriana Holhoş şi Viorica Suba. Toate sînt componente sau foste componente ale "naţionalei" României. Au jucat pînă sezonul trecut la U Jolidon Cluj, echipa care a terminat pe locul 3. Neplătite de cel puţin şapte luni, ele şi-au înaintat memorii şi s-au transferat la alte cluburi. Au rămas însă fără banii pentru care au muncit.

Clara Vădineanu, handbalista care a trecut şi pe la Oltchim, jucînd în 2010 finala Ligii Campionilor, chiar s-a operat cu două luni înainte de expirarea contractului la Cluj. "Nu am primit nici un ban pentru operaţie. Am achitat intervenţia chirurgicală, recuperarea, deşi nu am mai fost plătită pe ultimele şapte luni. Am primit numai promisiuni, nimic concret", spune interul stînga.

"Nu vreau să ajung în instanţă, urăsc acest lucru, dar şi ei trebuie să mă înţeleagă că nu am jucat şi că nu am fabrică de bani acasă", adaugă handbalista. Fostă componentă a "naţionalei", Vădineanu, 27 de ani, e în căutarea unei echipe în momentul de faţă. "După operaţie, acum, mă simt bine şi vreau să revin pe teren. Am cîteva oferte, o să văd pe care o aleg".

Şase ani şterşi cu buretele
Nicoleta Dincă, 24 de ani, a jucat şase sezoane la Cluj. A fost titulară, a evoluat cu echipa în Liga Campionilor, o semifinală de Cupa Cupelor. Cînd a fost însă să plece, nu a mai fost băgată în seamă. "Păcat că s-au comportat cu noi aşa. Cît am jucat acolo am fost bune. Nu-i normal ce se întîmplă", a spus Dincă, extrema stînga transferîndu-se între timp la Craiova.

Alina Jula a fost jucătoare, dar şi antrenor secund. Acest lucru nu a contat. A rămas fără bani şi a fost nevoită, la 40 de ani, să-şi caute de muncă, la o echipă în Dubai.

"Jucătorii nu sînt apăraţi în România. Dacă noi nu ne facem treaba sîntem penalizaţi, ni se taie din bani. Cînd nu sîntem însă plătiţi, trebuie să pierdem timpul prin tribunale pentru drepturile noastre"
Clara Vădineanu

Federaţia: "Au transferurile blocate!"
Mihai Marinescu, secretarul general al FRH, cunoaşte situaţia fostelor jucătoare de la U Jolidon. "Conform regulamentului, Federaţia a ridicat dreptul de transfer al clubului. Mai departe, fetele trebuie să se adreseze instanţei pentru a-şi recupera banii", a declarat oficialul. Clujul s-a legat însă de o prevedere regulamentară în privinţa transferurilor. Conform acesteia, cluburile aflate în litigii financiare pot transfera jucătoare de la Centrul Naţional de Excelenţă. U Jolidon a adus patru jucătoare de la Centrul de la Rm. Vîlcea.

"Este adevărat că echipa noastră are unele restanţe fată de jucătoarele care au plecat, însă avem şi faţă de fetele care au rămas la echipă. Se fac eforturi pentru ca toate să-şi primească banii"
Cosmin Sălăjan, director sportiv Jolidon

"Avem restanţe, se fac eforturi să le achităm!"
Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al celor de la U Jolidon, recunoaşte problemele financiare şi restanţele clubului ardelean. "Este adevărat că echipa noastră are unele restanţe fată de jucătoarele care au plecat, însă avem şi faţă de fetele care au rămas la echipă. Se fac eforturi pentru ca toate să-şi primească banii. Într-un final, toate sportivele care au jucat la Cluj şi-au primit banii. Să nu uităm, totuşi, că echipa noastră este susţinută în proporţie majoritară din fonduri private, iar sportivele au ştiut de problemele echipei în momentul în care au semnat", a declarat Sălăjan.

"Clubul face eforturi intense pentru a găsi finanţare, însă în această perioadă este foarte greu. Unele echipe s-au desfiinţat, altele au retrogradat, noi dorim să asigurăm o minimă continuitate la aceasta formaţie", a adăugat oficialul clujean.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
robertms
robertms  •  12 Octombrie 2013, 00:09
Postat de persucius pe 11 Octombrie 2013, 11:42

mai aveai virgule in titlu? ce ti-a facut limba romana?

Daca tot a inceput, trebuia sa fi pus dupa fiecare cuvant. :))

persucius
persucius  •  11 Octombrie 2013, 11:42

mai aveai virgule in titlu? ce ti-a facut limba romana?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează