SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Neagu, împreună cu Anja

Articol de - Publicat marti, 26 aprilie 2011 00:00 / Actualizat luni, 25 aprilie 2011 23:44

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în 2010, a petrecut Sărbătorile Pascale împreună cu fosta ei antrenoare de la Oltchim, Anja Andersen

Deşi a petrecut doar o lună la Oltchim, etapă care a coincis cu cea mai slabă perioadă a echipei în Liga Campionilor, daneza Anja Andersen s-a făcut plăcută de multe dintre handbalistele vîlcence. Unele dintre ele au ţinut în tot acest timp legătura cu fosta mare jucătoare, vorbind prin intermediul telefonului sau pe internet.

Aşa se explică şi faptul că Anja Andersen a petrecut Paştele în România, la invitaţia Cristinei Neagu şi a Patriciei Vizitiu. Daneza a venit sîmbăta trecută în România şi a mers cu cele două jucătoare ale Oltchimului la Corbeanca. Acolo s-au întîlnit şi cu Raluca Covaci, fostul vicepreşedinte al Oltchimului, cea care a intermediat transferul Anjei la Oltchim.

Interdicţie de a arunca la poartă
Anja a plăcut-o pe Cristina Neagu încă din momentul venirii sale la Vîlcea. A şi dorit să facă din interul stînga un lider al echipei, Neagu fiind în perioada petrecută de Anja la Oltchim mereu în centrul atenţiei. În primele două meciuri din Liga Campionilor, cu Buducnost şi cu Itxako, Anja a trimis-o pe Neagu în teren, dar i-a transmis că nu are voie să arunce la poartă din cauza problemelor la umărul drept. Cristina nu a dat, cum era şi normal, randamentul scontat, înscriind un singur gol, dar Anja a lăudat-o. După meciul cu Krim Ljubljana, cîştigat cu 21-20, Andersen a spus că "Neagu a fost, în opinia ei, cea mai bună jucătoare de pe teren!". "Poate a văzut alt meci, Neagu a fost cea mai slabă jucătoare", i-a replicat selecţionerul României, Radu Voina.

Secundul Anjei
În următoarele două meciuri, probabil din cauza presiunii mediatice, Anja nu a mai trimis-o în teren pe Neagu. A păstrat-o însă lîngă ea şi lîngă echipă. A renunţat la doctori, la masori şi a trecut-o pe Cristina pe foaia de joc, în postura de antrenor secund. "Cristina are un rol bine stabilit în această echipă. Are o mare influenţă şi vreau ca fetele să o ştie alături", şi-a motivat Anja decizia. În momentul în care Anja a fost anunţată că a fost dată afară de la Oltchim, Neagu, dar şi prietena ei, Patricia Vizitiu, au izbucnit în plîns. Anja i-a transmis atunci că va face orice pentru a o lua să joace în Danemarca.

La doctor, la Copenhaga
Anja Andersen s-a arătat îngrijorată în tot timpul petrecut în România de starea de sănătate a Cristinei Neagu. "Umărul Cristinei nu mai trebuie solicitat. Neagu are nevoie de pauză şi cred că trebuie să se opereze pentru a reveni la potenţialul maxim", a spus Andersen. A dus-o la Copenhaga la clinica la care se operaseră şi alte handbaliste în perioada în care Anja le-a antrenat pe Slagelse şi pe FCK Copenhaga. Neagu a urmat programul trasat de doctorul danez, dar a ales să nu se opereze, speriată probabil şi de faptul că multor handbaliste intervenţiile chirurgicale nu le-au reuşit.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (12)
mircea_wien
mircea_wien  •  30 Aprilie 2011, 21:33

din pacate a patito si gabi rotis cu "celebri" doctori danezi!!!!! a stat un an pe tuse din cauza ei......niste macelari care nu au habar de medicina sportiva

ceaiuri
ceaiuri  •  27 Aprilie 2011, 00:15

sa fi fost convinsa daneza sa vina datorita..drobului,cozonacilor pufosi (de ce nu o fi mers in muntenegru la boiana pe care o cunoaste destul de bine)sau "iepurasul"a venit cu un precontract care a putut fi citit in liniste(poate si semnat)ce nu intelege vizitiu e faptul ca danezii nu transfera..turisti sau poate acum danezii au venit pregatiti cu o oferta pt ambele la"pachet" ..

vera7kc
vera7kc  •  26 Aprilie 2011, 23:15

dubios continutul atricolului....de ce ne-ar interesa cum anja a venit de paste la corbeanca sa petreaca cu neagu si vizitiu? alte stiri "sportive" nu ati gasit?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează