SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Neagu prezentată de Buducnost » Cea mai bună jucătoare a lumii din 2010 şi-a găsit o nouă echipă

Cristina Neagu nu a mai jucat din noiembrie 2012, cînd s-a accidentat într-un meci de-al Oltchimului din Liga Campionilor
Cristina Neagu nu a mai jucat din noiembrie 2012, cînd s-a accidentat într-un meci de-al Oltchimului din Liga Campionilor

Articol de - Publicat sambata, 15 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 14 iunie 2013 19:08

Fostul star al Oltchimului va semna azi un contract pe două sezoane cu campioana Muntenegrului, Buducnost Podgorica.

Cristina Neagu, 24 de ani, şi-a găsit repede echipă după ce a fost anunţată de Oltchim că nu va mai putea rămîne la Vîlcea. Cea mai bună handbalistă din lume în 2010 va fi prezentată oficial azi, la Podgorica, de Buducnost, campioana Europei din 2012.

Românca este transferul numărul unu reuşit de muntenegreni, chiar dacă a fost realizat ultimul. Neagu va susţine azi şi vizita medicală, după care va primi tricoul alb-albastru, cu numărul 8.

Alături de Neagu vor mai fi prezentate la Buducnost alte jucătoare de prim-rang în Europa: Camilla Dalby, daneza transferată de la Randers, poloneza Kinga Byzdra, venită de la Zaglebie Lublin, portarul croat Marta Zderici, adusă de la Podravka Koprivnica, şi rusoaica Irina Nikitina, de la Lada Togliatti.

Bojana Popovici a recomandat-o
Neagu a fost transferată la Buducnost la recomandarea expresă a Bojanei Popovici. Fostul star al echipei, care s-a retras din handbal în 2012, o vede pe Neagu drept urmaşa ei. Şi antrenorul Dragan Adzici, cel care pregăteşte şi "naţionala" Muntenegrului, e încîntat de Neagu. Nu uită că la Euro 2010, Cristina a bătut cu România Muntenegru, interul stînga reuşind un meci magnific.

Va reintra din septembrie
Cristina Neagu vine după două accidentări care au ţinut-o departe de teren doi ani. Mai întîi cea la umăr, suferită la începutul lui 2011, şi apoi cea de ligamente, la genunchiul stîng, din luna februarie.

Cristina va prinde însă la Buducnost începutul de sezon şi va juca din start în grupele Ligii Campionilor. Ea îşi doreşte să cîştige Liga Campionilor cu noua sa echipă, după ce a ratat acest obiectiv cu Oltchim, în 2010.

104 goluri a marcat Cristina Neagu pentru Oltchim în cele două sezoane şi jumătate. Ea a jucat pînă acum doar la Rulmentul Braşov şi Oltchim

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
aguris
aguris  •  15 Iunie 2013, 19:20

Enooooorm ma bucur pt Cristina, fata aceasta merita sa joace la o echipa de top si cu un antrenor valoros!! Daca nu ar fi avut atatea accidentari in ultimii ani, Neagu ar fi ajuns cea mai buna handbalista din lume. Cristina are tot ce-i trebuie: tehnica, forta, precizie, istetime in joc, e ft altruista, ambitioasa, constiincioasa, e FENOMENALA. Ma bucur sincer pt Cristina, ii doresc sanatate permanenta si acomodare usoara la noua echipa. Abia astept sa le vad pe Neagu si Bojana Popovic discutand scheme de joc, si clar, am deja o favorita pt sezonul 2013-2014. Hai Buducnost!!

supersolo
supersolo  •  15 Iunie 2013, 16:50

Si-au facut muntenegrenii aia o echipa ....de moare lumea ...vor defila in Champions....

ceaiuri
ceaiuri  •  15 Iunie 2013, 16:34

o provocare pt neagu dar va fi f greu pt ca echipele din spatiul exiugoslav pun mare accent pe aparare,(pun osul la bataie) va tb sa lupte sa-si castige locul in echipa,sa simta echipa(mendy o buna jucatoare nu a reusit sa faca si meciuri bune)ar fi bine sa nu se mai accidenteze

Vezi toate comentariile (9)
Comentează