SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-FTC BUDAPESTA 22-23

Neplătite de două luni » Care sînt cauzele înfrîngerii cu FTC Budapesta, scor 22-23

Alexandrina Barbosa a marcat în acest sezon 17 goluri pentru Oltchim // Foto: Cristi Preda.
Alexandrina Barbosa a marcat în acest sezon 17 goluri pentru Oltchim // Foto: Cristi Preda.

Articol de - Publicat marti, 05 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 februarie 2013 14:19

Atmosfera în lotul echipei campioane e foarte încordată după înfrîngerea de duminică seara, dar şi din cauza faptului că handbalistele vîlcene nu şi-au primit drepturile salariale din noiembrie.

Oltchim stă pe un butoi cu pulbere, gata oricînd să explodeze. Campioana României a pierdut duminică seara, 22-23 pe teren propriu cu FTC Budapesta, vicecampioana Ungariei, şi a debutat cu stîngul în grupa a doua principală din Liga Campionilor.

Neconcentrate, fără determinare
Doar în primele 11 minute Oltchim a avut iniţiativa şi a părut că va controla jocul. Maghiarele s-au desprins apoi la trei goluri, iar Oltchim a alergat după egalare. Vîlcencele au revenit de la 6-9 la 9-9, dar tot Ferencvaros a intrat în avantaj, la cabine, pivotul Cifra profitînd de letargia din apărarea gazdelor în ultimele secunde din prima repriză.

În partea a doua, jocul Oltchimului a lăsat şi mai mult de dorit. Unguroaicele au zburdat pe teren, s-au desprins la 19-12 în minutul 47. Revenirea "galacticelor" a fost tardivă. S-au apropiat la un gol diferenţă, au sperat pentru un minut şi jumătate că scot măcar un rezultat de egalitate, dar doar atît.

Vîlcencele au jucat parcă la voia întîmplării, au înghesuit tot jocul pe mijlocul terenului şi nu au găsit drumul spre poarta bielorusei Abramovici. Linia de 9 metri, forţa Oltchimului de la începutul sezonului, a fost sub orice critică. Extremele nu au avut mingi. În apărare, a lipsit determinarea şi concentrarea pe care vîlcencele o arătaseră în partidele anterioare. Tomori şi Nerea Peña au făcut tot ce au vrut pe semicercul advers, fără a putea fi oprite.

Echipă fără viitor
Surse din cadrul echipei spun că jocul formaţiei vîlcene nu a fost unul întîmplător duminică seara. Jucătoarele nu se mai pot gîndi la handbal după ce nu şi-au primit banii în ultimele două luni. "Străinele" din cadrul echipei, care formează majoritatea la Vîlcea, nu ştiu pe ce să se bazeze.

Starea de incertitudine planează la fiecare pas. "Cînd ne luăm banii? Mai luăm banii?" sînt întrebările care se aud tot mai des în ultimul timp. În aceste condiţii, antrenorilor le e greu să motiveze şi să capaciteze nişte jucătoare care nu ştiu ce se va întîmpla pînă la sfîrşitul sezonului.

Cum s-a ajuns la situaţia dramatică?
Retragerea sponsorului principal, Combinatul Chimic Oltchim, a lăsat mari semne de întrebare la echipa de handbal încă de anul trecut. Oficialii vîlceni au rezolvat problemele de moment ale echipei după ce Primăria Bucureşti, dar mai ales Petrom, firma ce comercializează produse petroliere, au virat în contul clubului peste jumătate de milion de euro.

Cu aceşti bani însă, clubul nu a putut să plătească handbalistele decît pînă în luna noiembrie, inclusiv. De atunci, vîlcencele sînt neplătite, ele neîncasîndu-şi banii nici pe decembrie, nici pe ianuarie.

Situaţia e departe de a fi rezolvată. Oltchim mai are de încasat bani de la Primăria Bucureşti, bani cu care ar mai rezista încă două-trei luni. Banii nu au sosit însă şi nici nu se cunoaşte dacă vor mai ajunge. În aceste condiţii s-a ajuns la această lipsă de încredere din partea jucătoarelor.

"Dacă oficialii clubului nu vor rezolva situaţia financiară în această săptămînă, pînă la jocul cu Krim Ljubljana, de duminica viitoare, e greu de crezut că se va mai întîmpla ceva. Jucătoarele, mai ales străinele, nu sînt dispuse să facă eforturi. Ele sînt ca nişte mercenari. Atît timp cît le plăteşti, joacă. Cînd nu mai au sprijin financiar, nu mai au aceeaşi determinare", a explicat o persoană influentă de lîngă echipa campioană a României.

Direct în şedinţă
Imediat după jocul pierdut în faţa unguroaicelor, antrenorul Jakob Vestergaard şi-a băgat echipa în şedinţă. Le-a reproşat elevelor sale cele 12 pase date la adversar. "Noi am jucat în alt echipament decît ele. Nu există explicaţie", le-a strigat Vestergaard.

Danezul a chemat echipa ieri de dimineaţă, la ora 10:30, la sală pentru analiza jocului cu FTC Budapesta. Alexandrinei Barbosa i-a reproşat jocul mult prea individual, Katarinei Bulatovici faptul că a jucat fără determinare. "Am pierdut un meci, mergem mai departe. Trebuie să gîndim doar în viitor", le-a transmis apoi Vestergaard.

"Mi-e ciudă că ne-au bătut ungurii!"
Fostul preşedinte al Oltchimului, Ioan Gavrilescu, era foarte supărat după jocul de duminică seara. În calitate de spectator, cel care a condus clubul vîlcean peste 30 de ani a declarat că nu se aştepta la un astfel de deznodămînt.

"Echipa a făcut un joc foarte, foarte slab. Am văzut o echipă determinată, care şi-a dorit victoria, cea de la Budapesta, şi una care a evoluat la voia întîmplării. Nu am văzut determinare, ambiţie din partea fetelor noastre. Nu am ştiut că ele nu şi-au luat banii de două luni. Atunci asta e o explicaţie", a declarat Gavrilescu.

"Mi-e ciudă că am pierdut cu maghiarele, că suporterii unguri au venit să cînte imnul în sală la Vîlcea. Dacă ne-ar fi bătut Zvezda, nu-mi părea aşa rău", a încheiat Gavrilescu.

Cînd nu merge Bulatovici
Fără Neagu, accidentată, jocul Oltchimului depinde foarte mult de cel al vedetei muntenegrence Katarina Bulatovici. Aceasta a avut însă cea mai slabă prestaţie de cînd s-a transferat la Vîlcea. Bulatovici a marcat de 5 ori, dintre acestea trei reuşite fiind din 7 metri, dar a făcut un număr dublu de greşeli. A risipit două aruncări de la 7 metri, a aruncat de 7 ori la poartă, mingile fiind apărate de portarul Abramovici sau nu şi-au atins ţinta, a dat 5 pase greşite, la adversar, şi a comis un fault în atac!

6 înfrîngeri a suferit Oltchim pe teren propriu, în Liga Campionilor, în ultimii 7 ani. Podravka Koprivnica, Viborg de două ori, Itxako, Buducnost şi FTC Budapesta sînt echipele care s-au impus la Vîlcea

3 aruncări de la 7 metri a ratat Oltchimul duminică, două prin Bulatovici şi una prin Pineau

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (9)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  05 Februarie 2013, 12:34

Daca se duce si Oltchimul nu vom mai avea satisfactii la nivel de club in Europa...era singura noastra echipa de club puternica...mai bine ar pune la punct centrul de copii si juniori si ar scoate jucatoare tinere,talentate care sa nu aiba salarii mari si sa reprezinte cu mandrie Oltchimul in Europa nu niste mercenari care joaca doar pentru bani! sper sa se rezolve situatia cat mai repede!

emalexandru
emalexandru  •  05 Februarie 2013, 10:22

Mai mult bun simt si demnitate nu v-ar strica!Cautati motivele infrangerii in afara arenei sportive,cautati cu infrigurare scuze si explicatii pentru acoperirea neputintei.In acest mod nu va aparea progresul!DAR INAINTE DE INCEPEREA PARTIDEI NU SE CUNOSTEAU PROBLEMELE FINANCIARE?INAINTE DE INCEPEREA PARTIDEI ERAM CASTIGATORII VIRTUALI,"AVANT LA LETTRE" a CL?

er_pupone
er_pupone  •  05 Februarie 2013, 10:12
Postat de cordos_eu pe 05 Februarie 2013, 02:58

:)) comentariu de ungur ratat

Eu vad ca tu esti un soven un fel de WC Tudor. Ceace a psus mai inainte snap2169 e ceva normal si foarte adevarat (partea cu Oltchim la Steluta nu ma bag) el pur si implu este un om care umbla cu capul pe umeri. Presa umfla super oltchimul inidfernet daca are sanse reale la finala sau nu inainte sa inceapa competia deja noi suntem favoritti hai ca acuma reusim nu mai ratam cupa paraca deja am fi castigat si doar urmeaza festivitaita de premiere.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează