SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRANȚA-NORVEGIA 33-26

Nimeni nu-i poate învinge! Franța a câștigat al șaselea titlu mondial la handbal masculin, 33-26 cu Norvegia

Francezii știu să sărbătorească // FOTO Guliver/GettyImages
Francezii știu să sărbătorească // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2017 00:00

Franța a cucerit aseară, la Paris, al șaselea titlu mondial, al patrulea în ultimele cinci ediții. "Cocoșii" sunt regi pe semicerc.

Francezilor nu le mai ajung degetele de la o singură mână pentru a arăta de câte ori au câștigat Campionatul Mondial. Aseară, la Paris, Franța a devenit pentru a șasea oară regina lumii. În fața a 16.000 de spectatori, "cocoșii" au arătat cel mai bun handbal al lor. Un handbal pe care îl tot predau, pe semicerc, adversarilor, de ani buni.

Norvegia nu învinsese Franța din 1961, dar nordicii au încercat să se ia la trântă cu "monștri" din fața lor. Le-a fost fatal. A fost o primă repriză în care au jucat excelent, i-au condus pe francezi până în ultima secundă a primei reprize, chiar și la trei lungimi avans. Dar tot Franța a intrat în avantaj, 18-17, în condițiile unui joc pământean al francezilor.

În partea a doua însă, Franța a fost alta. A jucat într-o altă viteză, a desenat pe teren schemele pe care "cocoșii" le știu cu ochii închiși și și-au pus adversarul la respect. Antrenorul Christian Berge ar fi trebuit să arunce prosopul încă din minutul 40, când Franța s-a distanțat la 5 goluri avans. Și Norvegia nu a mai putut să se apropie.

Narcisse, Karabatic, Guigou, dar peste toți portarul Vincent Gerard au jucat pentru spectacol, pentru frumusețea handbalului. Iar la final s-au bucurat, au plâns de fericire. Își păstraseră coroana de regi.

"La Marseillaise" putea răsuna în Palatul Paric Bercy, iar căpitanul Thierry Omeyer putea prezenta trofeul pe care l-a câștigat acum, la 40 de ani, dar pe care pusese prima oară mâna la 25 de ani.

5titluri mondiale are de acum portarul Thierry Omeyer. Urmează cu 4 Nikola Karabatic, Daniel Narcisse, Michael Guigou și Cedric Sorhaindo

11titluri importante are în palmares Franța: 6 Mondiale, 3 Europene, 2 Olimpice

28.010spectatori au asistat la meciurile Franța-Islanda și Franța-Suedia, record la un Campionat Mondial

Franța 33
N. Karabatic 6, Guigou 5, Mahe 5, V. Porte 5, Remili 4, Sorhaindo 3, Narcisse 2, Fabregas 2, Abalo 1. Antrenor: Didier Dinart

Norvegia 26
Tonnesen 5, Myrhol 4, Bjornsen 4, Hansen 4, Tangen 3, Jondal 2, Sagosen 1, Gullerud 1, O'Sullivan 1, Johannessen 1. Antrenor: Christian Berge

Cei mai buni

Trei francezi și trei norvegieni au fost aleși în echipa ideală a Campionatului Mondial, ediția din acest an. Vincent Gerard, goalkeeperul Franței, eroul finalei cu Norvegia, în care a avut un procentaj de 41%, a fost desemnat cel mai bun portar.

Interul dreapta Nedim Remili și centrul Nikola Karabatic au mai fost reprezentanții campioanei mondiale. Norvegia îi are pe Sander Sagosen, cel mai bun inter stânga, pe Myrhol, pivot, și pe Bjornsen, extremă dreapta. Și-au făcut loc doar un suedez și un croat!

Echipa ideală

  • Portar: Vincent GERARD (FRA)
  • Extremă stânga: Jerry TOLLBRING (SWE)
  • Inter stânga: Sander SAGOSEN (NOR)
  • Centru: Domagoj DUVNJAK (CRO)
  • Inter dreapta: Nedim REMILI (FRA)
  • Extremă dreapta: Kristian BJORNSEN (NOR)
  • Pivot: Bjarte MYRHOL (NOR)
  • MVP: Nikola KARABATIC (FRA)            
  • Cel mai bun marcator: Kiril LAZAROV (MAC) - 50 goluri

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ionnis
ionnis  •  30 Ianuarie 2017, 09:38

Handbal masculi si handbal femele :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează