SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Noul antrenor al naţionalei de handbal feminin a României vorbeşte în premieră despre obiectivele sale

Articol de GSP - Publicat marti, 17 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 17 martie 2015 13:41

Suedezul Tomas Ryde şi-a început mandatul de antrenor al naţionalei de handbal feminin a României, contractul cu FR Handbal intrînd în vigoare de luni.


"Obiectivul numarul 1 e sa implementez o strategie pentru formulele defensive cinci plus unu si sase in linie pe semicerc. Apoi imi doresc acelasi lucru si in atac si voi lucra teme invididuale cu fiecare jucatoare pentru barajul cu Serbia.

Obtinerea unei medalii este un proces in sine, constructia se face insa pas cu pas. In filosofia mea prioritatile sunt legate de imbunatatirea calitatii jocului, cooperarea in cadrul grupului, eficienta jocului si optimizarea resurselor intr-un mod mai inteligent.

Rolul Cristinei Neagu in strategia mea va fi in primul rand sa creeze situatii de a marca pentru restul jucatoarelor. Cand ea este in ofensiva, adversarele consuma multa energia pentru a o anihila si putem valorifica asta. Ma gandesc totodata la metode de a optimiza faza defensiva cu ajutorul ei deoarece Cristina se misca foarte rapid pe semicerc si intelege bine jocul tactic.

Oamenii au multe opinii si nu vreau sa le comentez, dar exista intr-adevar mult talent in echipa. Jucatoarele au o tehnica foarte buna in regim de viteza. Probabil va fi nevoie sa lucram totusi mai mult tactic si la capitolul unitate de grup pentru ca jucatoarele provin de la multe echipe. Voi face propriul research si voi discuta cu toate jucatoarele pentru a descoperi eventualele probleme", a spus Ryde într-un interviu pentru FRH.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
benise
benise  •  19 Martie 2015, 08:55

Este un coach cu adevarat.

datolo86
datolo86  •  18 Martie 2015, 00:52

uitati om increzator..nu ca Tadici,pai stii , nu stii etc Mult succes ! e timpul sa vedem un handbal frumos..si fara sa mai pierdem meciuri aiurea cu echipe penibile

paiazze
paiazze  •  17 Martie 2015, 17:45

Excelent! In sfarsit, am scapat de Tadici si alti reciclati din astia... Multa bafta!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează