SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-GYOR, SÎMBĂTĂ, 6 APRILIE, 18:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Nu ştiu să piardă! » Oltchim se numără printre numele mari neînvinse în acest sezon în campionat

Articol de - Publicat sambata, 30 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 29 martie 2013 19:43

Oltchim face parte dintr-o companie selectă a echipelor care nu au fost învinse niciodată în actualul sezon în campionatele interne. În această situaţie, între numele mari din Europa se regăsesc Barcelona, Larvik şi Gyor


Oltchim Rm. Vîlcea domină autoritar Liga în România, de şase sezoane. Practic, în ultimii şase ani competiţionali, "Galacticele" nu au fost învinse decît de trei ori: de două ori de Braşov şi o dată de Cluj. Şi în actualul sezon, Oltchim are imaculată căsuţa din dreptul înfrîngerilor. După 17 etape, Vîlcea are 15 victorii consecutive, în două meciuri fiind nevoită să stea după retragerea echipei din Iaşi. Practic, "galacticele" mai au nevoie de o singură victorie în campionat în ultimele cinci etape pentru a-şi trece în palmares al 19-lea titlu din istorie.

La fel ca Larvik şi Gyor
Oltchim nu e însă singura echipă din Europa care mărşăluieşte prin întrecerea internă. Sînt alte nume de top în handbalul european care au acelaşi statut. Larvik şi Gyor, semifinaliste în Liga Campionilor în actualul sezon, ca şi campioana României, sînt neînvinse în Norvegia, respectiv Ungaria. Adversara Oltchimului are 21 de succese în campionatul maghiar, dar şi un egal, cu Ferencvaros Budapesta. Gyor a cîştigat, de altfel, şi anul trecut campionatul fără să fie învinsă. Larvik are şi ea 20 de victorii în întrecerea internă, rivalele de la Byasen neţinînd pasul cu campioana Europei din 2011. A patra semifinalistă, Krim Ljubljana, a suferit incredibil o înfrîngere în Slovenia, dar conform regulamentului intern, antrenorul de la Krim nu poate juca în campionat decît cu trei dintre jucătoarele străine!

La masculin, Barcelona şi Cehovski Medvedi
Dacă la feminin sînt patru echipe neînvinse în Europa, la băieţi două formaţii se pot lăuda că nu au cunoscut înfrîngerea. Prima e Barcelona, iar a doua campioana Rusiei, Cehovski Medvedi. Ibericii au 23 de victorii consecutive în Liga Asobal, iar ruşii au bătut tot în campionatul regulat, intrînd în play-off neînvinşi. În rest, toate numele mari din Europa au pierdut, fie că e vorba de Kiel, Veszprem, Vive Kielce, Montpellier.

Au o singură înfrîngere
Sînt cîteva echipe în Europa care au pierdut cîte un singur meci în actualul sezon. E vorba de campioana Ungariei, Veszprem, cu 19 victorii şi o înfrîngere, Vive Kielce în Polonia, cu 21 de victorii şi o înfrîngere, Paris Saint Germain, în Franţa, 18 victorii şi o înfrîngere. Şi în România, HCM Constanţa are tot un insucces, dar şi 17 victorii şi un egal. "Marinarii" au cîştigat anul trecut Liga Naţională neînvinşi, avînd 25 de victorii şi un egal. Campioana Europei, Kiel, e pe primul loc în Germania, dar a suferit trei înfrîngeri în actualul sezon pe lîngă cele 22 de succese şi un egal. Kiel a cîştigat anul trecut pentru prima dată Bundesliga fără să cunoască înfrîngerea, avînd 34 de victorii din tot atîtea meciuri.

Au înfiinţat WRHL pentru că nu aveau adversar
Cîţiva conducători ai unor echipe reprezentative din centrul Europei au convenit acum cîţiva ani să înfiinţeze o Ligă interregională, Womens Regional Handball League (WRHL), pentru că nu aveau adversar în competiţiile interne. Astfel, în WRHL participă acum Podravka Koprivnica şi Lokomotiva Zagreb (Croaţia), Buducnost Podgorica şi Biseri (Muntenegru), Zajecar şi Jagodina (Serbia), Vardar Skopje şi Metalurg Skopje (Macedonia). Hypo Viena (Austria) făcea şi ea parte din această ligă, dar s-a retras în acest sezon.

Topul echipelor neînvinse în Europa
1. Barcelona 23 victorii
2. Cehovski Medvedi 22 victorii
2. Gyor 21 victorii, un egal
3. Larvik 20 victorii
4. Hypo Viena 18 victorii
5. Oltchim 15 victorii

Hypo, nu a pierdut de peste 20 de ani
Campioana Austriei, Hypo Viena, e probabil echipa cu cele mai multe succese consecutive din tot sportul mondial. Campioana Europei în 8 rînduri, Hypo a stabilit un record greu de egalat. Nu a mai fost învinsă de peste 20 de ani în întrecerea internă şi are nu mai puţin de 36 de titluri naţionale consecutive!

În fotbal, nu există echipe invincibile!
Dacă în handbal sînt echipe care se pot lăuda că nu au pierdut nici un meci, în fotbal nu se poate vorbi de acelaşi lucru. Barcelona, Bayern Munchen, Real Madrid, Juventus Torino sau Şahtior Doneţk au pierdut în campionatele interne. Bayern Munchen şi Şahtior au fost cel mai aproape de un parcurs impecabil, dar au pierdut cîte un meci, fiind învinse de Bayer Leverkusen, respectiv Arsenal Kiev.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mathed
mathed  •  30 Martie 2013, 13:24

Dece minte ziarul ca azi la orele 12 va fi transmis meciul Oltchim- Ploiest ???

qpax
qpax  •  30 Martie 2013, 01:24

wow ... HYPO! ...:))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează