SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA - ŞTIINŢA DEDEMAN BACĂU 36-36 (9-8 DUPĂ 7 METRI)

O nebunie de finală! » Ultimul act al Cupei României s-a decis la lovituri de la şapte metri

Constănţenii au avut prilejul să facă baie de şampanie, aseară, la Ploieşti // Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanţa)
Constănţenii au avut prilejul să facă baie de şampanie, aseară, la Ploieşti // Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanţa)

Articol de - Publicat luni, 10 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 martie 2014 23:34

Bacăul a condus cu 7 goluri în timpul regulamentar, dar Constanţa a împins meciul în prelungiri şi a avut apoi cîştig de cauză la aruncările de la 7 metri.

Finala Cupei României dintre HCM Constanţa şi Ştiinţa Bacău, disputată aseară, la Ploieşti, a fost una extrem de spectaculoasă, de tensionată, dar şi dramatică în acelaşi timp.

Bacăul a părut că, în sfîrşit, după trei ani în care se chinuie să ia faţa Constanţei şi să cîştige un trofeu, va reuşi. Echipa pregătită de selecţionerul Eliodor Voica a condus cu 27-20 în minutul 50! Ultimele minute au fost însă de coşmar pentru moldoveni. "Marinarii" au marcat 7 goluri consecutiv şi au egalat la 27 cînd mai erau 2 minute.

Arbitrii partidei, Mihai Ştark şi Romeo Ştefan, au dictat o aruncare de la 7 metri pentru băcăuani cu 22 de secunde înainte de final, iar constănţenii au "luat foc".

Laurenţiu Toma a văzut cartonaşul roşu, antrenorul Constanţei, macedoneanul Zvonko Sundovski, a văzut şi el o eliminare de două minute. Ramba a marcat calm din 7 metri şi Bacăul se pregătea de sărbătoare. Csepreghi a scos însă miraculos o altă aruncare de la 7 metri şi Şimicu a împins meciul în prelungiri.

S-a jucat degeaba
Primele două reprize de prelungiri, fiecare a cîte 5 minute, nu au schimbat nimic pe tabelă. Bacăul a condus cu 30-28, dar pînă la urmă s-a terminat 31-31. Alte două reprize de prelungiri în care, de această dată, s-a mers cap la cap.

A fost la final 36-36, Bacăul tremurînd la ultima fază în care mingea trimisă de Şimicu a nimerit bara, l-a lovit în spate pe portarul Tamaş şi s-a scurs în afara terenului. Au urmat aruncările de la 7 metri.

24 de aruncări de la 7 metri!
La a cincea finală consecutivă, Constanţa nu avea amintiri plăcute la aruncările de la 7 metri, după ce în 2010 a pierdut în faţa Reşiţei. De această dată a fost însă cu noroc, chiar dacă au fost nevoie de 12 aruncări de fiecare parte pentru stabilirea cîştigătoarei.

Bacăul a ratat de fiecare dată înaintea Constanţei, dar moldovenii au fost ţinuţi în viaţă de portarul Grigoraş. Acesta nu a mai putut face însă nimic la a 24-a lovitură, fructificată de Csepreghi, care a adus pe Litoral a şasea Cupă a României.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
robert1205
robert1205  •  10 Martie 2014, 22:54

HCM Constanta a jucat la misto 50 de minute. Constantenii au avut un program infernal si urmeaza 3 jocuri in Cupa EHF luna aceasta.

rdanutz
rdanutz  •  10 Martie 2014, 16:30

Tiki-Taka HCM!!! :)) Numai ca aseara Bacaul a fost cu tiki-taka. HCM-ul a avut doar cativa jucatori: Simicu, Popescu, Stavrositu si din cand in cand Toma. La un moment dat "a aparut" la HCM si Stanescu ... Ceilalti coechipieri ai celor enumerati mai sus nu prea s-au ridicat la nivelul HCM-ului, dar mai ales NU s-au ridicat la nivelul Bacaului. Glorie invingatorilor, onoare invinsilor!

radu.de.la.faru
radu.de.la.faru  •  10 Martie 2014, 10:58

macar la handbal DOMINAM si noi, suntem cei mai tari de opt noua ani incoace, suntem ca BARCELONA in europa ! :)))...CONSTANTA NR 1 la handbal

Vezi toate comentariile (3)
Comentează