SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / LIGA CAMPIONILOR

Oana Chirilă a ajuns cu Itxako în finala Ligii Campionilor » "Sînt cea mai fericită!"

Articol de - Publicat duminica, 17 aprilie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 17 aprilie 2011 23:26

Echipa interului dreapta al "naţionalei" României a eliminat Gyor după 26-21 în Spania şi 24-24 la Gyor


Itxako a cîştigat sezonul trecut pentru prima dată titlul în Spania. A debutat în grupele Ligii Campionilor, dar a terminat pe ultimul loc. Anul acesta a ajuns pînă în finala Ligii Campionilor! Oltchim, Buducnost Podgorica, Hypo Viena, Gyor, echipe cu nume în handbalul mondial, au fost întrecute de iberice, care au avut un parcurs senzaţional: 10 victorii, un egal şi trei înfrîngeri. Oana Chirilă, interul dreapta al "naţionalei" României a venit vara trecută la Itxako şi trăieşte acum una dintre cele mai mari succese ale carierei.

- Oana, felicitări! Nimeni nu vă dădea nici o şansă, dar aţi ajuns să jucaţi finala Ligii Campionilor.
- Mulţumesc pentru felicitări! Aşa e, nu ne vedea nimeni în vîrf, dar uite că am ajuns acolo. Acum trebuie să recunosc, dar la început nici noi nu ne gîndeam la finală. Speram la un traseu cît mai lung.

- Care crezi că a fost cheia succesului?
- Noi avem o echipă fără vedete. Echipa nu stă într-una sau două jucătoare. Toată lumea munceşte şi luptă pînă în minutul 60! Aşa am reuşit să întoarcem multe rezultate şi din învinse am ajuns învingătoare.

- Urcuşul vostru a început o dată cu meciul din Spania cu Oltchim, cînd aţi întors de la 6 goluri diferenţă, nu?
- Da. Oltchim a fost hopul, ca să zic aşa. Aşa cum am spus, fetele de la Vîlcea s-au relaxat probabil şi pe final noi ne-am revenit. La fel s-a întîmplat şi cu Gyor, conduceau cu 4 goluri la noi acasă în tur, dar iar finalul a fost al nostru. Nu o să vedeţi niciodată jucătoarele de la Itxako cedînd. Acesta e marele nostru atu.

- Cum sărbătoriţi victoria?
- Din păcate returul a fost în deplasare. De obicei, după meciurile cîştigate, mergem la restaurant şi apoi ieşim într-un club sau o discotecă. Spaniolelor le place viaţa, le place să se distreze. Sărbătoresc, dansează, beau. Şi muncesc, dar ştiu să se şi distreze.

- Aţi cîştigat sezonul acesta campionatul, Cupa Spaniei şi Supercupa Spaniei. Urmează Liga?
- Unde n-ar da Dumnezeu. Mai e mult pînă departe. Întîlnim Larvik, poate cea mai bună echipă. Nu ne vom da însă la o parte. Nu ne mulţumim cu finala, chiar vorbeam cu fetele. O să jucăm şi poate ele ne vor lua de sus, aşa cum s-a întîmplat cu toate echipele de pînă acum.

REZULTATE SEMIFINALE LIGA CAMPIONILOR
Gyor-Itxako 24-24 (în tur: 21-26)
Buducnost Podgorica-Larvik 24-27 (în tur: 20-25)

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
anitzaa
anitzaa  •  18 Aprilie 2011, 00:22

Sa zica mersi, cei de la Itxako. Au ajuns unde au ajuns numai datorita Oltchimului. Meciul din deplasare al Oltchimului a contat pentru calificarea in aceasta finala. Daca nu aveau norocul ala pe final, sau mai bine zic, daca Oltchim nu avea ghinion, nu se ajungea aici. Eu sper sa castige Larvik. M-am cam saturat de Itxako.

monicasfarcioc
monicasfarcioc  •  18 Aprilie 2011, 00:07

:|Bv. lor ce sa zicc ..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close