SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / GYOR-OLTCHIM, DUMINICĂ, 18:15, SPORTRO ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Oana Manea nu concepe eşecul cu Gyor: "Vom juca finala Ligii!"

Oana Manea, Manea, Oltchim
Oana Manea, Manea, Oltchim

Articol de - Publicat vineri, 09 aprilie 2010 00:00

Oltchim ar putea fi prima echipă din România care joacă ultimul act al Ligii Campionilor.  Oana Manea (24 de ani), pivotul Oltchimului, e convinsă că vîlcencele vor elimina Gyor. Se bazează pe forma de moment şi pe dorinţa de reuşită.

Campioana României va întîlni în semifinale pe Gyor, eterna rivală, cu care şi-a împărţit pînă acum victoriile în cele şase dispute. Manşa tur e programată duminică, în Ungaria, returul peste o săptămînă, la Vîlcea.

Şi anul trecut vîlcencele au ajuns pînă în semifinale, dar au fost eliminate în penultimul act de Viborg, formaţia care avea să cîştige trofeul. Oana Manea crede că anul acesta echipa sa va ajunge să se bată cu trofeul pe masă.

- Oana, se apropie meciul cu Gyor. Sînteţi pregătite?
- Normal că sîntem. Eu, una, nu mai am răbdare. Vreau să se joace mai repede pentru că am o stare de nervozitate, de surescitare. Nu am însă emoţii, nu mi-e frică de ele.

- Jucătoarele de la Gyor au vrut să vă întîlnească pe voi şi s-au ferit de Viborg.
- Am observat şi noi. Sper să le facem să le pară rău. Şi noi ne puteam alege adversarul, dar nu am avut preferinţe. Oricum, dubla cu Gyor e una foarte grea, vor fi meciuri crîncene, pe viaţă şi pe moarte. Sînt sigură însă că Oltchim va juca finala.

- Pe ce te bazezi? Care sînt atuurile voastre?
- Mizez pe forma noastră, în primul rînd. Eu cred că am arătat în ultimele meciuri din Ligă că jucăm cel mai bun handbal. Apoi, pe dorinţa de a juca finala. Nici una dintre fete nu a mai ajuns acolo. Am pregătit meciurile atent, le visăm şi noaptea, nu au cu ce să ne surprindă.

"Dau cu pumnii ca la box!"
- Gyor la ce capitol stă mai bine?
- În apărare stau bine. Se apără agresiv. Dau cu pumnii ca la box. Nici nu vreau să mă gîndesc ce ne aşteaptă pe noi, pivoţii. Sper să avem parte de un arbitraj corect şi să mai primească şi eliminări.

- Ţi-e frică de arbitraj?
- Frică, nu. Dar arbitrajul va fi foarte important. Cu Gyor, în Ungaria, am avut mereu de suferit. Am şi văzut meciurile lor de pînă acum şi mereu au fost ajutate. Sper să nu se mai întîmple asta. La antrenamente am exersat însă pentru jocul dur.

- Atmosfera de la Gyor va fi una ostilă vouă, cu siguranţă. O să faceţi faţă?
- Pe mine mă motivează. Mai bine cu sala plină decît goală. O să se joace şi returul la Vîlcea şi lucrurile se vor schimba.

- Care ar fi scorul de la Gyor care v-ar păstra intacte şansele de calificare în finală?
- Bine ar fi să cîştigăm sau să facem egal. Eu cred însă că şi o înfrîngere la un gol sau două nu ar fi un capăt de ţară. Oricum, oricare ar fi rezultatul, sînt sigură că nici o echipă nu se poate considera calificată în finală după primul joc.

90 de goluri a marcat Oana Manea în cele trei sezoane de Liga Campionilor cu Oltchim

"După Cupa Cupelor, în 2007, vreau ca anul acesta să cîştig şi Liga Campionilor. Cînd cucereşti un trofeu te simţi împlinit ca sportiv"
Oana Manea

A vîndut şase căţei
Sasha, pitbull-ul francez al Oanei Manea, a făcut de curînd şase pui. Jucătoarea i-a vîndut pe toţi. "M-am îmbogăţit. I-am dat pe toţi la prieteni şi cunoştinţe, am luat cîte două sute de mii de lei vechi. Eu am dat pe Sasha cinci sute de euro, dar nu are importantţă. I-am dat cu inima deschisă", a declarat Oana.

800 de bilete mai sînt de vînzare

Pentru partida retur, de la Vîlcea, organizatorii mai au de pus în vînzare în data de 16 aprilie, cu două zile înainte de meci, aproximativ 800 de bilete. "Restul sînt abonamente, iar aproape 160 de tichete vor fi date suporterilor veniţi de la Gyor", a declarat vicepreşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru. Un tichet la meciul de la Vîlcea va costa 60 de lei. Şi Oltchim va avea în Ungaria tot 160 de suporteri, cele două cluburi căzînd de acord asupra unui schimb de bilete.

"Nu contează banii!"
Dacă vor trece de Gyor, handbalistele de la Oltchim îşi vor îndeplini obiectivul, acela de a juca finala Ligii Campionilor, şi au promise din partea conducerii clubului prime de 10.000 de euro fiecare. "Nici un moment nu ne-am gîndit la bani. Aş renunţa la toţi banii dacă aş fi sigură că o să cîştig trofeul. Nu banii sînt cei mai importanţi acum", a spus Oana.

Arbitri din Franţa şi Germania
Nordine Lazaar şi Laurent Reveret din Franţa vor abitra partida de la Gyor, de duminică. Cei doi nu au mai arbitrat niciodată pînă acum cele două echipe. Partida retur, de la Vîlcea, va fi condusă de nemţii Lars Geipel şi Marcus Helbig. Cu cei doi, Gyor nu a pierdut, avînd trei victorii, în timp ce Oltchim a acumulat o victorie şi o înfrîngere.

Gorbicz a revenit cu 7 goluri
Gyor, adversara Oltchimului de duminică, a învins miercuri, în primul meci din play-off-ul ligii maghiare pe Bekescsaba cu 32-24. Deşi nu a avut emoţii, campioana Ungariei nu a făcut deloc un meci bun, avînd mari probleme, mai ales în prima repriză. În partea a doua însă, o dată cu revenirea vedetei Anita Gorbicz, jocul unguroaicelor a crescut mult. După două luni de pauză, Gorbicz a înscris 7 goluri, fiind principala marcatoare a echipei. Brădeanu 5 goluri şi Spiridon, cu 4, au fost şi ele printre remarcate.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (21)
 •  11 Aprilie 2010, 21:36

Da multi frustati care parca vor raul celor de la Oltchim ( culmea e ca multi sunt romani si nu unguri ). Dealtfel Oltchim observ ca au si suporteri de etnie maghiara. E un club mare si care se respecta avand in vedere ca situl lor este tradus in 6 limbi ( inclusiv maghiara).

 •  10 Aprilie 2010, 10:42
Postat de pe 09 Aprilie 2010, 17:20

Daca o echipa ca Oltchim este bun national atunci ce a fost Dunaferr (echipa de fapt inca exista, insa abia se mentine in Liga I), castigatoarea ChL, EHF si CWC?! Combinatul din oras inca functioneaza, insa de cand are un proprietar serios, nu niste smecheri cu ochii albastrii si buzunarii largi, bugetul pt publicitate nu e confundat cu banii de pomana.

In Romania s-a schimbat un sistem politic si echipa de handbal OLTCHIM (fosta Chimistul) a ramas simbolul orasului, crescand an de an in valoare. Daca ai veni la un meci in sala Traian poate ai intelege. Asa ca uitati-va mai bine in curtea voastra si nu ne mai purtati noua de grija! Serios trebuie sa fie proprietarul ala care renunta la renumele castigat cu investitii majore si ani de munca!!

 •  09 Aprilie 2010, 21:25

mai gura de aur!mai taca-ti fleanca!Oananu e increzuta,nu e rautacioasa!asa ca ciocul mic!Te pupic Oana!nu te lua dupa toti....

Vezi toate comentariile (21)
Comentează