SPORTURI  »  HANDBAL  »  CHALLENGE CUP

Odorhei, marea surpriză » 2005 fondare, 2008 promovată, 2015 cîștigătoare a Challenge Cup: "Sîntem mîndri de ce am realizat!"

Vladimir Rusia a cîştigat titlul de golgeter al Challenge Cup, reuşind 54 de goluri // Foto: Sinka Kiralz Levente
Vladimir Rusia a cîştigat titlul de golgeter al Challenge Cup, reuşind 54 de goluri // Foto: Sinka Kiralz Levente

Articol de - Publicat marti, 26 mai 2015 00:00

HC Odorhei a cîştigat duminică a treia competiţie ca valoare în Europa, Challenge Cup. Singura echipă privată din handbalul românesc, susţinută financiar de senatorul Verestoy Attila, a sacrificat campionatul pentru a merge pînă la capăt în Europa.

Înfiinţată în 2005, HC Odorhei a promovat în prima ligă trei ani mai tîrziu. De atunci, în cei şase ani de primă divizie, harghitenii au reuşit performanţa de a se califica de patru ori în Europa. În campionatul României, cea mai notabilă performanţă este aceea de vicecampioană, în 2012!

În Europa, HC Odorhei a reuşit să facă istorie în acest sezon, cînd a cîştigat Challenge Cup. Din cele 10 partide disputate, Odorheiul s-a impus în 9 şi a pierdut doar prima manşă din finală, în faţa celor de la ABC Braga.

"Sîntem mîndri de ceea ce am realizat. Din păcate, a trebuit la un moment dat să sacrificăm competiţia internă pentru a ne axa doar pe o întrecere. Nu puteam să rezistăm fizic pe mai multe fronturi, nu existau datele necesare pentru a o scoate la capăt", spune antrenorul Vlad Caba.

Tehnicianul se simte frustrat că echipa sa a terminat sezonul regulat pe primul loc, dar acum joacă doar pentru poziţiile 7-8 în play-off. "Federaţia trebuie să regîndească sistemul. Nu se poate ca zece luni de muncă să fie îngropate într-un singur meci slab sau de o loterie a loviturilor de la 7 metri", a adăugat Caba.

Cu cîrje la premiere

Senatorul Verestoy Attila a rezistat alături de jucătorii săi peste trei ore duminică, asistînd la meci şi apoi la festivitatea de premiere, deşi acesta se deplasează cu ajutorul unei cîrje.

Parlamentarul UDMR nu s-a recuperat total după accidentul de maşină suferit în noiembrie 2011, cînd autoturismul pe care îl conducea a pătruns pe contrasens şi s-a ciocnit cu un tir.

Attila a suferit mai multe fracturi, cea mai gravă fiind una multiplă la picior, pentru care a fost transportat de urgenţă, cu un elicoper, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, unde a şi fost operat.

"Nu trebuie să ne fie ruşine că noi cîştigăm doar Challenge Cup. Asta e valoarea handbalului românesc în momentul de faţă. Ca să te impui în Liga Campionilor şi Cupa EHF ai nevoie de alte bugete, altă infrastructură"
Vlad Caba, antrenor HC Odorhei

800.000 €e bugetul echipei din Odorhei, susţinut în proporţie de 90% de Verestoy Attila

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
putregaiu
putregaiu  •  26 Mai 2015, 17:05
Postat de oviatapentrusteaua pe 26 Mai 2015, 09:28

Dupa experimentul Paszkany, acum se baga bani publici in maghiarime, la Tg Mures si Odorhei, totul cu scop politic.

Sa inteleg ca nu stii sa citesti?

oviatapentrusteaua
oviatapentrusteaua  •  26 Mai 2015, 09:28

Dupa experimentul Paszkany, acum se baga bani publici in maghiarime, la Tg Mures si Odorhei, totul cu scop politic.

catalin_cj
catalin_cj  •  26 Mai 2015, 09:17

Felicitari!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează