SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / GYOR-OLTCHIM 26-22 (16-8)

Oltchim a încheiat prima fază a grupelor Ligii pe primul loc

Ionela Stanca, Stanca, Romania
Ionela Stanca, Stanca, Romania

Articol de - Publicat luni, 18 ianuarie 2010 00:00

Oltchim a pierdut aseară la Gyor, 22-26, dar a terminat prima în grupă, la golaveraj

Campioana României, Oltchim Rm. Vîlcea, avea trei variante în meciul de la Gyor, de aseară, pentru a termina pe primul loc în grupa C: victoria, egalul şi o înfrîngere mai mică decît scorul înregistrat în tur, la Vîlcea, 26-22. Pînă la urmă, rezultatul final a fost tot 26-22, dar pentru Gyor. Vîlcencele au trăit însă bucuria de a fi lideri, cîştigînd grupa la golaveraj.

Prestaţia româncelor în prima repriză a fost însă submediocră. Fără soluţii în atac, cu greşeli de începătoare şi cu aruncări telefonate ale interilor, Gyor s-a distanţat din start. Oltchim părea un boxer groggy, care aştepta de pe margine ca antrenorul Radu Voina să arunce prosopul. A fost 16-8 la pauză pentru maghiare, după una dintre cele mai slabe reprize din istoria Oltchimului. În partea a doua, vîlcencele s-au trezit şi au încercat cursa de urmărire. Tolnai a apărat foarte bine, defensiva condusă de Luca şi Beşe a fost mai exactă, iar în atac nu au mai fost atît de multe ratări. Chiar şi aşa, cu şase minute înainte de final, Gyor conducea cu 26-19. Trei goluri marcate consecutiv de Oltchim le-au făcut să zîmbească pe românce, acestea prinzînd primul loc în grupă, la golaveraj!

Şi-au salvat antrenorul
Preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu, a spus la final că dacă Oltchim ar fi pierdut la Gyor şi nu ar fi ocupat primul loc în grupă, Radu Voina ar fi fost schimbat! "Am fi fost obligaţi să luăm măsuri dacă ar fi continuat dezastrul din prima repriză. Aşa, fetele au dres busuiocul în partea a doua şi mi se pare normal să continuăm în aceeaşi formulă", a spus Gavrilescu.

"Am pierdut, dar satisfacţia că am terminat pe primul loc în grupă e mare. Acum misiunea noastră  în grupele principale e cu zece la sută mai uşoară"

Ioan Gavrilescu, preşedinte Oltchim

URNA FAVORITELOR
Viborg (Danemarca)
Krim Ljubljana (Slovenia)
OLTCHIM (România)
LARVIK (Norvegia)

URNA OUTSIDERELOR
Leipzig (Germania)
Hypo Viena (Austria)
ETO Gyor (Ungaria)
Dinamo Volgograd (Rusia)

Oltchim va putea cădea doar cu o echipă din urna favoritelor şi cu două din urna outsiderelor. Vîlcencele nu mai pot cădea însă cu Gyor, pentru că au făcut parte din aceeaşi grupă.

CLASAMENT FINAL GRUPA C
1. Oltchim Rm. Vîlcea    6    4    0    2    159-152    8p
2. ETO Audi Gyor    6    4    0    2    153-149    8
3. Zvezda Zvenigorod    6    2    1    3    161-169    5
4. SD Itxako Estella    6    1    1    4    148-151    3

ETO Gyor 26 (16)
Gorbicz 7, Amorim 4, Mravikova 3, Verten 3, Brădeanu 3, Hornyak 2, Kovacsics 2, Spiridon 1, Mayer 1. Antrenor: Csaba Konkoly
Oltchim 22 (8)
Maier 6, Stanca 5, Pidpalova 3, Manea 2, Vaşciuk 2, Lecuşanu 1, Luca 1, Beşe 1, Puşcaşu 1. Antrenor: Radu Voina

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
 •  18 Ianuarie 2010, 22:39

E clar, Voina trebuie schimbat.

 •  18 Ianuarie 2010, 22:38

Voina e un antrenor sub orice critica. Va ingropa si Oltchimul asa cum a ingropat nationala. Ca , de , si la FRH e un nesimtit ca si la FRF.

 •  18 Ianuarie 2010, 21:34

in caz ca nu stiai Lecusanu joaca bine, depinde de starea ei. Dute tu in teren pentru a juca mai bine. Tineti'va comentariile pentru voi! D'acuma tre sa ne asteptam sa o criticati si pe Neagu, Vizitiu, Galca, Elisei. sau altele. duceti'va naibii ca voi nu stiti nimic despre handbal!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează