SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM ÎN LIGA CAMPIONILOR

Oltchim începe campania în Liga Campionilor într-o grupă de foc » Intră în horă!

Articol de - Publicat miercuri, 14 iulie 2010 00:00

Finalistă sezonul trecut, campioana României porneşte drept una dintre favorite la cîştigarea Ligii alături de Viborg, Larvik şi Gyor.

Semifinalista Ligii Campionilor în 2009, finalistă în 2010, Oltchim vrea trofeul în 2011. E obiectivul stabilit de conducerea clubului noului tehnician, ungurul Peter Kovacs, care crede că-l va duce la îndeplinire. "De la sezon la sezon, obiectivele noastre au fost progresive. Acum, cum e şi firesc, ne dorim să cîştigăm Liga. Cred că fetele au căpătat experienţă, ştiu acum ce trebuie făcut. Valoare avem, ne mai trebuie un pic de noroc", crede preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu.

La tragerea la sorţi de ieri, pentru prima fază a grupelor, "galacticele" nu au avut noroc, deşi s-au aflat în prima urnă, cea a favoritelor! Vîlcencele au dat peste cea mai bună echipă din urna a doua, campioana Norvegiei, Larvik, formaţie care s-a întărit serios în intersezon şi care are nu mai puţin de 9 campioane olimpice în lot! 

Oltchim va mai întîlni campioana Franţei, Toulon, iar din calificări, cele mai mari şanse de a cîştiga grupa le are, fără îndoială, vicecampioana Danemarcei, Randers HK, deţinătoarea Cupei EHF. "E o grupă grea, dar cred că Oltchim şi Larvik vor merge mai departe. Eu am convingerea că noi vom termina pe primul loc", spune optimist Gavrilescu.

Un singur transfer
Oltchim Rm. Vîlcea a reuşit în intersezon să aducă o singură jucătoare la echipă: turcoaica Yeliz Ozel, considerată de mulţi unul dintre cei mai buni centri din lume. "E o handbalistă formidabilă. Am lucrat cu ea la naţionala Turciei şi pot spune că va aduce la Oltchim un mare plus", crede antrenorul Peter Kovacs. În schimb, Oltchim a pierdut cîteva jucătoare de bază: Narcisa Lecuşanu s-a retras, Adina Meiroşu e însărcinată, iar ucrainencele Regina Şimkute şi Olga Vaşciuk au fost lăsate să plece.

"E greu, dar nu ne speriem!"
Antrenorul Peter Kovacs a venit la Vîlcea ca să cîştige cu Oltchim Liga Campionilor

- Domnule Kovacs, aţi acceptat să preluaţi Oltchimul deşi ştiaţi că obiectivul e clar: Liga Campionilor. Nu v-a fost teamă?
- Îmi plac provocările şi îmi place tensiunea. Nu m-am aruncat însă cu capul înainte. E un obiectiv realizabil. Oltchim are un lot valoros, o echipă foarte bună. Am încredere că vom face un rezultat bun.

- Ce părere aveţi de grupă?
- E grea, dar se putea şi mai rău. Oricum, Larvik are o echipă extraordinară, cu multe campioane olimpice, Toulon e campioana Franţei, ţară care a luat argintul la Mondiale, iar Randers, care cred că va veni din calificări, e vicecampioana Danemarcei, a cîştigat sezonul trecut Cupa EHF.

- E Oltchim favorită?
- Sigur că e. E finalista din ediţia trecută. Cred că noi şi Larvik, care a ajuns şi ea în semifinale, vom merge mai departe.

- Vă doriţi primul loc în grupă?
- Sincer, acest lucru nu mă interesează. Vreau să cîştigăm toate meciurile acasă şi să ne întoarcem apoi cu puncte din deplasare cît să ne calificăm. Locul unu sau doi, pentru mine e acelaşi lucru.

GRUPA C
OLTCHIM RM. VÎLCEA (Rom)
Larvik HK (Nor)
Toulon Saint Cyr Var HB (Fra)
Învingătoarea grupei 1 din calificări dintre Randers (Dan), Bayer Leverkusen (Ger), HC Smart (Ucr) şi Milli Piyango (Tur)

Programul Oltchimului
09/10.10.2010    Echipa din calificări-Oltchim
16/17.10.2010    Oltchim-Toulon
23/24.10.2010    Larvik-Oltchim
06/07.11.2010    Toulon-Oltchim
13/14.11.2010    Oltchim-Echipa din calificări
20/21.11.2010    Oltchim-Larvik

Pretendentele la Liga Campionilor
Viborg HK
Campioana Europei în ultimele două sezoane, echipa care a învins Oltchimul în finală în 2010, rămîne una dintre favorite. Viborg a pierdut însă cîteva piese de bază: golgeterul echipei, Bojana Popovici, a plecat la Buducnost, Katrine Lunde la Gyor, iar Kristine Lunde, cel mai probabil la Vig Vypers. Danezele s-au întărit însă cu românca Amariei şi cu norvegianca Frafjord.

Larvik HK
Semifinalistă în ediţia trecută, Larvik a făcut cîteva achiziţii de cinci stele. Au venit veteranele norvegience Gro Hammerseng şi Katia Nyberg, de la FC Midtjylland, Linn Kristin Riegelhuth s-a întors şi ea, iar cea de-a patra noutate e franţuzoaica Raphaelle Tervel. Antrenorul Karl Erik Bohn are la dispoziţie nu mai puţin de nouă jucătoare care au în palmares titlul olimpic: opt norvegience şi o daneză!

ETO Audi Gyor
Campioana Ungariei, eliminată de Oltchim în semifinale sezonul trecut, rămîne una dintre echipele puternice. Maghiarele se bazează pe un lot omogen, nici una dintre jucătoarele de bază neplecînd de la echipă. În schimb, Gyor a transferat pe unul dintre cei mai buni portari din lume, norvegianca Katrine Lunde Haraldsen.

CALIFICĂRI
Jolidon, bătaie cu Byasen
Vicecampioana României, U Jolidon Cluj, va trebui să cîştige grupa a 3-a de calificare ca să acceadă între primele 16 echipe din Ligă. Clujencele sînt în aceeaşi grupă cu Byasen Trondheim (Nor), Metalurg Skopje (Mac), iar a patra echipă se va stabili dintre Savehof (Sue), VOC Amsterdam (Ola), Zug Handball (Elv) şi Gil Eanes (Por). Prima clasată urmează să joace în grupa Clujului. Meciurile se vor disputa între 17 şi 19 septembrie, prima opţiune de organizare avînd-o Metalurg Skopje, iar a doua Jolidon Cluj.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
droe
droe  •  15 Iulie 2010, 21:17

Aceeași hora o vreau și la anul :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează