SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / ETO GYOR-OLTCHIM (AZI, ORA 17:15, ÎN DIRECT LA SPORT.RO)

Ora adevărului

Articol de - Publicat duminica, 24 februarie 2008 00:00

Oltchim Rm. Vîlcea întîlneşte cel mai greu adversar din grupă, un rezultat bun în Ungaria însemnînd calificarea în semifinale. Neînvinse în Liga Campionilor în actualul sezon, "galacticele" de la Oltchim vor avea azi în faţă o formaţie invincibilă: ETO Gyor. Vîlcea are 10 victorii şi un egal, iar maghiarele au 11 succese în cea mai importantă competiţie. "Vrem să rămînem neînvinşi şi după această etapă. Va fi foarte greu, vom avea în faţă una dintre cele mai bune echipe ale Europei, semifinalistă anul trecut. Le cunoaştem foarte bine, dar la fel de adevărat e că şi ele ne cunosc", a declarat antrenorul Gheorghe Tadici. Oltchim a ajuns aseară la Gyor, după un zbor Sibiu-Viena, restul drumului fiind parcurs cu autocarul. Româncele au făcut şi un antrenament de acomodare cu sala din Gyor, una de doar 1.000 de locuri, care azi va fi arhiplină.
"Nu ne e frică de Gyor. Noi trebuie să ne facem doar jocul nostru obişnuit. Dacă ne apărăm cum trebuie, le putem surprinde pe contraatac şi faza a doua", crede portarul Luminiţa Huţupan Dinu. Aceasta va fi pentru prima dată adversară în teren cu Aurelia Brădeanu, colega ei de cameră de la echipa naţională, care joacă la Gyor. "Sper ca eu să am cîştig de cauză. Vom fi duşmance în teren şi prietene după. Fiecare îşi vede interesul", a adăugat Huţupan.
"Vîlcea e un adversar redutabil, dar au şi puncte slabe. Tratăm jocul foarte serios şi sper să cîştigăm. Au multe jucătoare de valoare. Vom întîlni de fapt echipa naţională a României. La ultimul Campionat Mondial, Ungaria a învins însă România", a spus şi antrenorul Csaba Konkoly în presa maghiară.

Doar fotbal
Tehnicianul Gheorghe Tadici nu a mai făcut un antrenament tactic aseară, la Gyor, în sală fiind prezenţi mai mulţi oficiali ai echipei gazdă. "Nu îngrăşăm porcul în ajun. Ceea ce am avut de făcut am făcut la Vîlcea. Fetele ştiu foarte bine cum le pot surprinde pe unguroaice.", a spus Tadici. Cele 13 handbaliste au jucat doar fotbal. Pentru ca echipele să fie egale, la una dintre formaţii a jucat secundul Seviştean Popa.

Amintiri neplăcute
Oltchim a mai întîlnit o dată pe ETO Gyor, în cupele europene. În turul trei al Cupei EHF, în ediţia 2002-2003, maghiarele le-au eliminat pe vîlcence după o dublă victorie. Pe cînd antrena Zalăul şi Gheorghe Tadici a jucat cu Gyorul, tot în Cupa EHF. Deşi le-a învins pe teren propriu, Silcotub a fost eliminată. Din echipa de atunci făceau parte şi Valeria Beşe, Talida Tolnai, Tereza Tamaş şi Ramona Maier.

70 de suporteri vîlceni
Oltchim va fi susţinută la partida din această seară de aproximativ 70 de suporteri, care vor face deplasarea cu două autocare. "Sper să nu se nască incidente. Suporterii români nu vor sări la bătaie şi am convingerea că nici cei de la Gyor nu-i vor ataca", a declarat preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu. Anul trecut, în Liga Campionilor, la Budapesta, suporterii de la Ferencvaros i-au atacat pe cei vîlceni, spărgîndu-le geamul autocarului.

Clasament

1. ETO Gyor 2 2 0 0 58-47 4p
2. Oltchim 2 1 1 0 63-54 3p
3. FC Nurnberg 2 0 1 1 53-58 1p
4. Lada Togliatti 2 0 0 2 48-63 0p

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
 •  24 Februarie 2008, 15:13

normal ,echipa nationala a romaniei,ar trebui sa cistige astazi in fata unei echipe de club din ungaria ;depinde foarte mult de solutiile date de pe banca .sint sceptic!!!!.oricum succes fetelor,aveti detula experienta s transti si singure victoria in favoarea voasta,,,,pina atunci sa auzim si de mai bine.

 •  24 Februarie 2008, 15:13

Oltchim va invinge fara drept de apel pt ca e mai valoroasa si are cele mai frumoase fete.Gorbicz parca are un cap de nuca si fata de vampa.Stie si handbal dar are si momente moarte.HAI FETELOR < DATILE BATAE>

 •  24 Februarie 2008, 13:43

Mai Alex,unde ai vazut tu asa centuriste,ma?Ca imi iau masina si direct pe Centura ma duc:::)))

Vezi toate comentariile (11)
Comentează