SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-COREEA DE SUD 29-28

Oxigen pentru Franţa » România a trecut la limită de Coreea de Sud, scor 29-28

Florina Chintoan a marcat ieri trei goluri
Florina Chintoan a marcat ieri trei goluri

Articol de - Publicat sambata, 19 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 18 mai 2012 23:11

România a învins aseară, la Rm. Vîlcea, "naţionala" Coreii de Sud, campioana Asiei, formaţie calificată la JO de la Londra.

În perspectiva jocurilor din turneul de calificare de la Lyon (25-27 mai), partide în care va întîlni Franţa, Muntenegru şi Japonia, reprezentativa României va susţine trei jocuri de verificare contra Coreii de Sud. Asiaticele formează una dintre cele mai puternice echipe din lume, la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice cîştigînd medalia de bronz. În plus, Coreea de Sud este dublă campioană olimpică.

S-a schimbat garnitura
Prima întîlnire a avut loc aseară, la Rm. Vîlcea. Selecţionerul Radu Voina şi secundul său, Ion Crăciun, au schimbat aproape total lotul României, forţaţi de multele absenţe datorate accidentărilor. Aşa şi-au găsit locul în lotul "tricolor" handbaliste precum Perianu, Ciuciulete, Nichita sau Horjea.

Şi nou-venitele nu au înşelat aşteptările. La cei 18 ani neîmpliniţi, Gabriela Perianu, interul stînga de la Dunărea Brăila, a arătat multe calităţi, la fel şi jucătoarele de la HC Zalău, portarul Nichita şi pivotul Ciuciulete. Multe lucruri bune au arătat aseară şi Patricia Vizitiu, portarul Talida Tolnai, dar şi Florina Chintoan.

Coreea de Sud, aflată în turneu în Europa, a arătat acelaşi joc în mare viteză, greu de ghicit, cu o apărare mobilă şi avansată care a pus în încurcătură echipa României. Asiaticele au condus în marea majoritate a primei reprize, chiar şi la două goluri distanţă. "Tricolorele" au avut însă un final de repriză mai bun şi au intrat în avantaj la cabine: 15-14.

În viteza a şasea
Şi în repriza a doua Coreea a jucat la fel de rapid, pentru asiatice neexistînd, practic, decît două ritmuri de joc: repede şi foarte repede. România a contracarat de fiecare dată prin jocul pivotului şi cu şuturile interilor. La final, tabela a zîmbit româncelor la 29-28, victoria fiind asigurată mai clar, ultimul gol al asiaticelor venind în ultimele secunde.

Au marcat pentru România: Vizitiu 6 goluri, Perianu 4, Nechita 3, Chintoan 3, Senocico 2, Manea 2, Ciuciulete 2, Curea 2, Farcău 2, Brădeanu 1, Elisei 1, Meiroşu 1.

Azi, de la ora 16:00, şi duminică, de la aceeaşi oră, au loc următoarele două partide de verificare între cele două formaţii.

"Am avut emoţii mari!"
Gabriela Perianu a debutat aseară în tricoul "naţionalei" României. La 18 ani neîmpliniţi, jucătoarea de 1,90 metri a dat satisfacţie, arătînd că nu degeaba a fost desemnată cel mai bun inter stînga la Campionatul European de junioare.

"Am avut mari emoţii, mai ales cînd am intrat pe teren. Le mulţumesc fetelor şi antrenorilor pentru că m-au încurajat, mi-au acordat încredere şi au avut răbdare cu mine", a declarat Perianu, care a marcat de patru ori în poarta Coreii de Sud.

Perianu e optimistă în privinţa turneului de calificare din Franţa. "Sigur că noi credem în calificare, altfel nu ne-am mai prezenta. Vom lupta şi vom da tot ce putem noi pentru a ajunge la Londra", a încheiat Perianu.

"Un meci promiţător"
Antrenorul Radu Voina s-a declarat mulţumit de prestaţia elevelor sale în partida cu Coreea de Sud. "Nu am urmărit scorul, ca întîietate, dar sigur că e foarte bine că am cîştigat. Au fost momente bune, dar şi mai puţin bune. Trebuie să ne gîndim însă că am avut în faţă o echipă foarte puternică, al cărei stil e foarte greu de citit. Apărarea avansată şi jocul foarte rapid ne-au creat probleme", a spus Voina.

"Jucătoarele noi au adus un suflu proaspăt, pun suflet mult pe teren, se dăruiesc şi acest lucru e foarte bun. Jocurile cu Coreea de Sud ne ajută foarte mult în perspectiva celor oficiale de la Lyon", a subliniat Voina.

Fără straniere
Din lotul de 21 convocat pentru turneul de la Lyon, la Rm. Vîlcea sînt prezente doar 18 jucătoare. Lipsesc cele trei "straniere", Cristina Vărzaru (Viborg), Melinda Geiger (Thuringer) şi Tereza Pîslaru (Zajecar). Cele trei se vor alătura lotului abia luni, după ce primele două vor juca finalele campionatului cu echipele lor, în Danemarca, respectiv Germania, iar Pîslaru finala Cupei Serbiei.

Programul României în Franţa
25 mai, ora 20:00 România-Franţa
26 mai, ora 16:00 România-Muntenegru
27 mai, ora 16:00 România-Japonia

Lotul României pentru calificări
Talida Tolnai, Tereza Pîslaru, Mirela Nichita, Denisa Dedu - portari
Valentina Elisei Ardean, Iulia Curea, Ramona Farcău, Adriana Nechita, Cristina Vărzaru - extreme
Oana Manea, Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete - pivoţi
Mihaela Senocico, Aurelia Brădeanu, Adina Meiroşu, Diana Druţu, Daniela Băbeanu, Alina Horjea, Gabriela Perianu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu - linia de 9 metri

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
handbaltotal
handbaltotal  •  20 Mai 2012, 00:05

Am auzit ca vine si antrenor la Oltchim , pentru ca pana acum au jucat doar fetele singure fara antrenor. A VENIT VREMEA SA PLECI VOINA RADU.

anadana
anadana  •  19 Mai 2012, 10:17

Babeanu desi la Zalau era un inter bun, acum de cand e folosita la centru nu stie decat sa paseze sau sa arunce previzibil de la sold si ar trebui lasata acasa, in conditiile in care la Oltchim nu joaca mai mult de 5 min pe meci. Echipa nationala are nevoie de fete care stiu sa dea gol, nu de pasatoare. De apreciat evolutia tinerei Perianu care se pare ca are tupeu si care daca ar juca alaturi de Horjea la centru, asa cum evolueaza la echipa de club, ar da sigur ambele mai multe goluri decat Meirosu, Babeanu, Bradeanu. Prin urmare lasati acasa un portar (Dedu), o extrema (Varzaru) si pe Babeanu si luati-o pe Horjea care da multe goluri in campionat si se intelege bine cu Drutu si Perianu.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close