SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Pitica specială » Povestea celui mai scund portar din Liga Campionilor, transferat de Oltchim

Silvia Navarro a semnat ieri cu Oltchim
Silvia Navarro a semnat ieri cu Oltchim

Articol de - Publicat marti, 15 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 14 mai 2012 21:11

Silvia Navarro a uluit prin paradele sale la Itxako şi în poarta Spaniei, deşi e cel mai mic portar de top, la cei doar 1,70 metri.

Oltchim Rm. Vîlcea a reuşit ieri al patrulea transfer de marcă. Campioana României a obţinut semnătura unuia dintre cei mai buni portari din lume, Silvia Navarro, goalkeeperul "naţionalei" Spaniei, cu care a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial din decembrie 2011.

Viteză de reacţie senzaţională
Silvia Navarro e cel mai scund portar din Liga Campionilor! Are doar 1,70 metri, dar a avut în ultimii ani prestaţii extraordinare. Datorită paradelor ei, Itxako a ajuns în 2011 în finala Ligii Campionilor, a cîştigat cu Spania medalia de argint la Euro 2008 şi bronzul la Mondialul brazilian, în 2011.

"Navarro a fost, de departe, cel mai bun portar de la Campionatul Mondial din Brazilia. Nu a fost aleasă în echipa ideală pentru că a trebuit inclusă acolo şi o handbalistă de la echipa gazdă", a declarat preşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru.

Conform statisticilor însă, Navarro a fost de departe numărul 1. A avut un procentaj senzaţional pe tot turneul final (42 la sută), avînd în şapte partide disputate nu mai puţin de 108 parade salvatoare!

"Un om mic, cu o inimă mare"
Ildiko Barbu, portarul de la SCM Craiova, fostul goalkeeper al "naţionalei" şi de la Oltchim, a jucat trei sezoane alături de Silvia la Itxako. O cunoaşte foarte bine.

"E un portar de mare valoare. E scundă, dar compensează prin alte calităţi. Nu am văzut la nimeni o asemenea viteză de reacţie ca a ei. Plus că are plasament, intuiţie. Munceşte enorm la antrenamente. Un om mic, modest, dar cu o inimă mare", a caracterizat-o Ildiko.

Două meciuri de referinţă
Silvia Navarro a uluit lumea handbalului prin două partide senzaţionale. Prima a fost returul semifinalei Ligii Campionilor cu Gyorul, în 2011. A avut nu mai puţin de 23 de mingi apărate, un procentaj de aproape 60 la sută, şi echipa sa, Itxako, s-a calificat în finală.

Apoi, la Mondialul din Brazilia, din decembrie 2011, în meciul din sferturile de finală, dintre Spania şi Muntenegru, Navarro a stabilit nişte recorduri greu de egalat! 28 de parade, 65 la sută procentaj, în condiţiile în care le avea în faţă pe Bojana Popovici şi Katarina Bulatovici!

I se spune Barrichello
Printre colegele de echipă de la Itxako, Silvia are două porecle. I se spune "Tranquila" sau Barrichello. "Tranquila" (Liniştita) vine tocmai de la faptul că e chiar opusul acestei stări. "Aşa cum e în poartă, ţopăie tot timpul, se agită, ţipă, aşa e şi în viaţa de zi cu zi. Şi cînd dă cu mopul, o face alergînd", a povestit Ildiko Barbu. O altă poreclă e Barrichello, după numele pilotului brazilian de Formula 1. Asta pentru că-i place să conducă în viteză, fiind prinsă de radar, pe autostradă.

"Nu am văzut la nici un alt portar din lume o viteză de reacţie ca a Silviei. Transferul ei e un mare plus pentru Oltchim" (Ildiko Barbu, fostă coechipieră la Itxako)

484725-inaltime-portari.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
handbaltotal
handbaltotal  •  19 Mai 2012, 23:17

Am auzit ca vine si antrenor la Oltchim , pentru ca pana acum au jucat doar fetele singure fara antrenor. A VENIT VREMEA SA PLECI VOINA RADU.

ceaiuri
ceaiuri  •  15 Mai 2012, 17:17

deobicei nu gasesti un portar bun fara o aparare buna si invers...un portar ce apara constant bine cu refexe uimitoare daca va avea in fata o aparare buna sigur va arata ce poate...daca nu se schimba nimic la frh(faptul ca nu au putut fi folosite mai mult de 3jucat straine intr-un meci a facut ca oltchim sa fie dezavantajata daca nu..poate liga profesionista de handbal cu 8echipe poate fi solutia)iar nu se vor putea folosi toate jucatoarele straine

anadana
anadana  •  15 Mai 2012, 12:39

Eu zic ca Sylvia Navaro este peste Amandine Laynaut. Intr-adevar le-a umilit pe Bojana si Bulatovic in sferturi la CM Brazilia. Cu ea in poarta vom avea si noi in Liga Campionilor procentaj in poarta de peste 40%. Transferurile de anul acestea sunt foarte bune. Mai asteptam doar un inter dreapta bun.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează