SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Pivot de Ligă » HCM Constanţa a transferat un jucător de la campioana Europei

Francezul Daniel Narcisse, coechipierul său, îi toarnă o halbă de bere în cap după ce Kiel a cîştigat titlul în Germania în 2012 // Foto: thw-provinzial.de +2   FOTO
Francezul Daniel Narcisse, coechipierul său, îi toarnă o halbă de bere în cap după ce Kiel a cîştigat titlul în Germania în 2012 // Foto: thw-provinzial.de

Articol de - Publicat miercuri, 20 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 19 iunie 2012 19:23

Milutin Dragicevici a mai evoluat la Constanţa între 2005 şi 2007, iar de atunci a jucat în Danemarca şi Germania.

După un sezon dezamăgitor în Liga Campionilor, HCM Constanţa visează din nou la calificarea în optimile de finală. Participanţi pentru a treia oară consecutiv în cea mai importantă competiţie intercluburi din lume, constănţeni au început reconstrucţia echipei cu o mutare spectaculoasă.

Gruparea de pe Litoral l-a readus la Constanţa pe unul dintre cei mai buni străini care au evoluat în campionatul României, sîrbul Milutin Dragicevici.

Proaspăt cîştigător al Ligii Campionilor cu germanii de la THW Kiel, pivotul în vîstă de 29 de ani a mai jucat pentru HCM în perioada 2005-2007, iar evoluţiile sale i-au adus un transfer în Danemarca, la Silkeborg. Din 2010 la Kiel, Dragicevici a jucat destul de puţin, astfel că a ales să revină în această vară la HCM.

"Mă bucur că m-am întors în Constanţa. Pentru mine este un oraş special, unde am trăit momente extraordinare. Mulţi dintre jucători mi-au fost colegi în prima experienţă aici. Eram tineri şi talentanţi şi aveam o echipă puternică. Acum au apărut şi alţi jucători tineri, dar sper ca experienţa mea să ajute echipa în lupta din Liga Campionilor. HCM a evoluat la nivel înalt în ultimii ani şi a arătat valoare şi spirit de luptă. Abia aştept să treacă vacanţa şi să începem antrenamentele, mai ales că primul cantonament va fi în Serbia, la Zlatibor", a spus Dragicevici.

Pe lîngă pivotul sîrb, HCM, care s-a despărţit deja de extrema dreaptă Vali Ghionea şi de pivotul Gheorghe Irimescu, încearcă să mai aducă jucătorii cu experienţă de peste hotare.

28 de goluri a marcat Dragicevici pentru Kiel în Liga Campionilor, în cele două sezoane jucate

ALTE ŞTIRI DESPRE HCM:

Vine şi antrenorul!
Săptămîna această, la Constanţa, va sosi şi noul antrenor al HCM, macedoneanul Zvonko Sundovski. În vîrstă de 45 de ani, Sundovski este actualul selecţioner al Macedoniei, cu care a încheiat pe locul 5 la Campionatul European desfăşurat la începutul acestui an, dar a calificat Macedonia şi la Mondialul din 2013. Noul tehnician va fi ajutat de secundul Alexandru Buligan şi de preparatorul fizic Marko Isakovici.

Încă o lună de vacanţă
Jucătorii constănţeni sînt în vacanţă pînă pe 18 iulie, cînd este programată reunirea lotului. Două săptămîni mai tîrziu, HCM va pleca într-un cantonament de pregătire la Zlatibor, în Serbia, unde va rămîne timp de 12 zile. În august şi septembrie, constănţenii încearcă să perfecteze două stagii de pregătire în Germania, unde vor susţine mai multe jocuri de verificare împotriva puternicelor echipe din prima ligă.

Între Buzău şi Polivalentă
Campioana României va evolua din nou în exil în următorul sezon al Ligii Campionilor, după ce EHF a refuzat să omologheze Sala Sporturilor din Constanţa. "Am cerut să jucăm la Constanţa, dar, din păcate, am fost refuzaţi. Astfel, în proporţie de 80 la sută, vom juca tot la Buzău. Ar mai fi o variantă, dacă vom obţine un preţ bun, să susţinem meciurile de pe teren propriu în Sala Polivalentă din Bucureşti", a explicat vicepreşedintele grupării de pe Litoral, Marius Puşcaşi.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
alexbibirica
alexbibirica  •  21 Iunie 2012, 08:25

Poate o sa avem si noi o sala pentru o asemenea echipa ... la Constanta ! S-au promis multe in vechea campanie ,printre care si contruirea unei sali polivalente in Constanta ,dar se pare ca echipa Hcm va juca in exil ,din nou ... are mama masina de spalat ,dar tot la mana spala !

deiao1
deiao1  •  20 Iunie 2012, 09:53

Cum de in orasul Constanta nu s-au gasit bani pt a se construi o sala de 2000 de locuri macar si cu mai mult spatiu in jurul terenului de joc. :(

vladutz13
vladutz13  •  20 Iunie 2012, 02:45

Mazare tot da din gura, sta noapte de noapte prin cluburi, cate o luna pe an la Rio si prin Fiji, dar sa faca o sala de sport decenta pt echipa asta nu poate!!! Ca sa nu mai spun ca judetul are echipe de handbal si la feminin si echipe de volei!!! UN DEMAGOG ales de prosti!! Da, de prosti!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează