SPORTURI  »  HANDBAL  »  DISPARIŢIE

Pivot în ceruri » S-a stins Otto Telman, campion mondial cu România în 1961

Otto Telman, alături de Traian Băsescu.
Otto Telman, alături de Traian Băsescu.

Articol de - Publicat duminica, 13 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 12 ianuarie 2013 21:12

Otto Telman, campion mondial cu "naţionala" României în 1961, fostul pivot al primei reprezentative, s-a stins din viaţă ieri, la vîrsta de 86 de ani.

Jucător de bază al reprezentativei României, care cucerea primul titlu mondial, din cele patru, în 1961, Otto Telman s-a stins din viaţă ieri, în Germania, acolo unde se stabilise de mai bine de 25 de ani.

Tellman a fost pivotul echipei care cîştiga în RFG, în 1961, medaliile de aur, după finala contra Cehiei, scor 9-8 după prelungiri. "Am aflat vestea aceasta tristă. Mi-l aduc aminte ca pe un jucător foarte ambiţios, un handbalist de echipă, pe care te puteai baza în orice moment", a declarat Cornel Oţelea, fost coechipier cu Telman în echipa din 1961.

"S-a stins din viaţă unul dintre cei mai ordonaţi handbalişti pe care i-a avut România. Omul ăsta a avut întotdeauna un program pe care l-a respectat strict. El cînd era de handbal, era la handbal, cînd era de odihnă era de odihnă, iar cînd era de distracţie, el nu era acolo", a declarat un alt fost coechipier din 1961, Olimpiu Nodea.

Telman era decanul de vîrstă al generaţiei din 1961 şi a fost ultima dată în România în 2009, cînd toţi foştii campioni mondiali au fost decoraţi de Preşedinţie, dar şi de Fundaţia Campionilor şi de Federaţia Română de Handbal.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (1)
n.vali
n.vali  •  13 Ianuarie 2013, 09:29

D-zeu sa-l ierte , odihna vesnica.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează