SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Ploaie de antrenori! Ziua și tehnicianul la CSM București. Campioana Europei a anunțat numele care va sta pe banca formației din sezonul viitor

Helle Thomsen a
trecut din postura
de adversară în
cea de antrenoare
a CSM-ului
FOTO Raed Krishan
Helle Thomsen a trecut din postura de adversară în cea de antrenoare a CSM-ului FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 02 aprilie 2017 00:00

Aurelian Roșca a luat titlul cu CSM București miercuri seară, tehnicianul sărbătorind alături de jucătoare al treilea campionat consecutiv câștigat de echipa patronată de Primăria Capitalei.

Joi, CSM a anunțat că Per Johansson, fost selecționer al Suediei, se va ocupa de pregătirea echipei până la finalul sezonului, având ca principal obiectiv calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta, din 6-7 mai.

Președintele CSM, Alin Petrache, a anunțat că "angajamentul lui Johansson va fi până la finalul sezonului. Vom vedea apoi dacă va mai rămâne sau nu".

Ieri însă, clubul bucureștean a venit cu altă noutate. Daneza Helle Thompsen, despre care se știa că negociază cu campioana României, a acceptat să semneze pentru două sezoane cu CSM București. Cu alte cuvinte, indiferent de ce va face Per Johansson în Liga Campionilor, suedezul va părăsi România.

În cazul nedorit în care CSM București nu va trece de Ferencvaros Budapesta, Per Johansson ar putea pleca imediat acasă în Suedia, ultimele meciuri de campionat cu Unirea Slobozia și Corona Brașov urmând să fie pregătite de secundul Adrian Vasile.

Bucureștencele sunt însă convinse că pot elimina vicecampioana Ungariei, FTC Budapesta, pentru a bifa a doua prezență consecutivă în Final Four.

O antrenoare cu rezultate

Helle Thomsen (46 de ani), tehnicianul care va conduce CSM București în următoarele două sezoane, e un antrenor cu o cotă foarte bună în handbalul mondial. Daneza a avut rezultate foarte bune atât la echipele de club, cât și la echipele naționale. Ea a pregătit patru sezoane consecutive pe FC Midtjylland, reușind să câștige de două ori titlul, deși echipa sa nu pornea niciodată din postura de favorită. Tot cu Midtjylland și-a mai trecut în palmares o Cupă a Danemarcei și Cupa EHF în 2015. La echipele naționale, Thomsen a dus Suedia pe locul 3 european în 2014, iar Olanda pe locul 2 la aceeași competiție, în 2016. De altfel, în paralel cu CSM, Thomsen va pregăti și naționala Olandei, aceasta fiind condiția danezei pentru a accepta să antreneze la București.

Money, money, money!

Acum un an, în ianuarie 2016, în Sala Polivalentă din Capitală, pe când antrena pe Midtjylland, Helle Thomsen a făcut un gest surprinzător în fața camerelor de luat vederi. Nervoasă că echipa sa tocmai pierduse, 22-24, daneza a lăsat de înțeles că bucureștenii au plătit arbitrii pentru a câștiga disputa!

"Sunt mândră că unul dintre cele mai bune cluburi din Europa m-a dorit. Sunt nerăbdătoare să fiu pe banca CSM București începând cu sezonul următor, să încep un nou capitol în România"
Helle Thomsen

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
100000879864682
Rus Victor  •  04 Aprilie 2017, 11:00

dupa 2-3 ani o sa aflati de condamnari si o sa acuzati sustinerea financiara de catre primarii.Nu acesta este cauza ci acei excroci cara fura banii .Daca vreau sa fure cu ROSCA nu pot se sesizeaza ANAFUL se pot verifica conturile ,,,,BANII incasati si banii pentru care se platesc taxe .ASa stiu ca nu merge ANAFUL prin SUEDIA,DANEMARCA etc sa vada cati banii s-au incasat .Bv .

ray51
ray51  •  03 Aprilie 2017, 10:44

Câtă strategie la conducatorii CSM-ului. De-abia numesti un antrenor strain si-l anunti pe viitorul. Pune-te in locul lui. Ce chef de treaba mai are...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează