SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEUL PREOLIMPIC / ROMÂNIA-MUNTENEGRU 23-34 (13-17)

Prăbuşire » România a fost învinsă categoric de Muntenegru şi a ratat Olimpiada

Articol de - Publicat duminica, 27 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 27 mai 2012 01:12

Echipa României a pierdut ieri în faţa Muntenegrului al doilea joc de la Lyon şi a ratat Jocurile Olimpice de la Londra


Feţe lungi, umeri lăsaţi, priviri pierdute, tricouri transpirate. Aşa arătau la finalul partidei cu Muntenegru româncele. Sirena de final din Palais des Sports Gerland a sigilat necalificarea României pentru Jocurile Olimpice de la Londra. A fost un meci pe care fetele l-au început cu cuvintele căpitanului Valentina Elisei-Ardean. "Sînem cele mai bune, trebuie să cîştigăm". Acest trebuie era legat şi de faptul că meciul cu Muntenegru era unul de totul sau nimic. Fetele au avut parte şi de o galerie semnificativă în tribune. Steaguri, strigăte. Primul gol al partidei a fost înscris de Ada Nechita, apoi Elisei a dus scorul la 2-1. Un scenariu similar meciului cu Franţa.

Însă Muntenegru are o forţă ofensivă care vine ca un tăvălug şi trece peste tot. Dacă Bojana Popovici a fost ţinută om la om, golurile le-a încris Katarina Bulatovici. Trei consecutive. La 5-8, Radu Voina a cerut time-out pentru a încerca să domolească elanul muntenegrencelor şi pentru a le limpezi un pic pe fetele sale.

Noroc cu Nichita
Însă golurile au început să se adune pe tabelă în dreptul Muntenegrului. Româncele nu găseau soluţii nici în atac, nici în apărare. "Luptăm, luptăm şi cîştigăm!" se cînta în tribune, dar în teren diferenţa ajunsese la şase goluri. Mirela Nichita, intrată în locul Terezei Pîslaru, a apărat cît a putut. Nechita, Druţu şi Manea au încris pe finalul primei reprize pentru a reduce un pic proporţiile scorului. A fost 13-17 pentru Popovici şi compania. Situaţia era negru închis şi pentru că, în minutul 27, Patricia Vizitiu a căzut secerată şi a bătut de cîteva ori cu mîna în podea de durere. Lacrimile i-au tîşnit imediat. Accidentare gravă, probabil ruptură de ligamente la genunchiul stîng.

Evoluţie penibilă
Nici începutul celei de-a doua reprize nu avea să fie în culori mai optimiste. Două lovituri de la şapte metri pentru Muntenegru şi diferenţa iar creştea. Patru, cinci şase, şapte, opt. Abisul din teren era din ce în ce mai mare. Nimeni din echipa României nu mai arunca la poartă. Iar dacă un pic de curaj revenea în braţul unei jucătoare, Barjaktarovici apăra. "Scorul nu reflectă ceea ce a fost în teren. Atitudinea unor fete a lăsat de dorit. Nu s-au luptat. Singura pe care aş putea s-o menţionez e Senocico. Atitudinea lor nu a fost pentru un meci decisiv", a spus Radu Voina. Ultimele zece minute ale meciului au fost un festival pentru muntenegrence. Au înscris gol după gol, profitînd de resemnarea din echipa tricoloră. La final a fost 23-34, Bojana Popovici şi colegele au mai încins o horă la Lyon. Drumul României spre Londra s-a încheiat în oraşul cu alei de zgură.

33% a fost procentajul Mirelei Nichita în meciul cu Muntenegru, 10 mingi apărate

41% a fost procentajul portarului din Muntenegru, Sonja Barjaktarovici, 15 parade

"E foarte dureros"
Iulia Curea şi-a găsit cu greu cuvintele după ce România a pierdut calificarea la JO de la Londra

- Iulia, un meci al cărui rezultat doare...
- Îmi pare rău că s-a terminat aşa. Atît putem.

- Ce s-a întîmplat? Aţi plecat din ţară cu un moral foarte bun.
- Am plecat să jucăm handbal, dar, din păcate, în meciul de astăzi n-a funcţionat nimic. Ne pare rău pentru ce s-a întîmplat. Am crezut foarte mult că putem să cîştigăm meciul cu Franţa. Cînd intri într-o competiţie cu dreptul, e altceva. Franţa ne-a învins din cauza greşelilor personale pe care le-am făcut.

- Ce ne-a lipsit azi?
- (rămîne fără cuvinte) Nu ne-a ieşit nimic.

- E greu să pierzi la un astfel de scor şi, totodată, şi calificarea
- Doare foarte mult. Nu mai am cuvinte.


România 23
Nechita 6 goluri, Elisei 6, Senocico 4, Druţu 3, Brădeanu 2, Manea 1, Vizitiu 1. Antrenor: Radu Voina
Muntenegru 34
Popovici 7, K. Bulatovici 7, Radicevici 5, Djokici 5, Savici 3, Miljanici 3, Knezevici 2, Nikcevici 1, Lazovici 1. Antrenor: Aleksandr Adzici

CLASAMENT
1. Franţa 4p
2. Muntenegru 4p
3. România 0p
4. Japonia 0p
* Franţa şi Muntenegru s-au calificat la JO
Azi: România-Japonia (ora 15:15), Muntenegru-Franţa.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
handbaltotal
handbaltotal  •  27 Mai 2012, 22:31

Auzi mai la betivan , nu avem baze de selectie ( cam de cati ani esti presedintele federatiei retardatule , ciroza ce esti ? ) , ne-au lipsit anumite jucatoare etc... scuze scuze scuze. Ce adunare generala pe 18 iunie. Demisiile pe masa in 3 zile javra. El cauta antrenor , dar presedinte nu cauti scarba ? PLECATI ODATA GATU SI VOINA.

el_feo
el_feo  •  27 Mai 2012, 14:43

amatorism de prima clasa toti trebuie sa plece ar trebui adus un antrenor strain care stie jocul modern bazat pe forta si viteza acest antrenor de cacat mediocru a dus handbalul feminin in mediocritate handbalistele plang dupa el pentru ca fac din el ce vor

anadana
anadana  •  27 Mai 2012, 11:19

Parca inainte de meci Radu Voina spunea ca a pregatit 2 pistoane pt Bojana si Bulatovic. Eu nu le-am vazut. Manea e intr-o continua scadere de forma si s-a aparat ca intermediar tocmai la Bulatovic care era cu un cap peste ea, Bradeanu desi a jucat tot meciul n-a reusit decat 2 goluri, spre deosebire de Drutu care a fost introdusa 10 min in atac si a marcat de 3 ori, Perianu se vede ca n-are experienta, nu prinde mingea si-i e teama sa traga la poarta iar Tereza a luat gol dupa gol si le-a dat aripi muntenegrencelor. Singurele care au dat randament au fost Nechita, Nichita si Senocico. A plecat cu o gramada de extreme, portari si pivoti ca tot meciul sa se desfasoare la linia de 9m.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează