SPORTURI  »  HANDBAL  »  POTAISSA TURDA- UNIVERSITATEA BUCOVINA SUCEAVA 25-28 (14-15)

Prima înfrângere în Liga Naţională pentru handbaliştii turdeni

Articol de - Publicat vineri, 16 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 16 septembrie 2011 23:40

Potaissa Turda a disputat  joi, 15 septembrie, primul joc pe teren propriu din actuala ediţie a Ligii Naţionale. După ce etapa trecută au terminat la egalitate, scor 28-28,  confruntarea cu Dinamo Călăraşi, elevii lui Horaţiu Gal nu au putut ţine piept echipei Universitatea Bucovina Suceava, una dintre cele mai puternice formaţii din Liga Naţională.

Sala şcolii „George Bariţiu” a fost plină, iar atmosfera din tribune a fost de-a dreptul electrizantă, suporterii echipei turdene făcându-şi simţită prezenţa pe toată durata partidei.

Meciul a început bine, iar în minutul 8 tabela de marcaj arăta egalitate la 3, dar echilibrul partidei s-a rupt şi meciul a curs într-o singură direcţie.

În minutul 21, oaspeţii au condus la 5 goluri diferenţă, scor 8-13, dar turdenii au revenit şi cu două minute înainte de pauză diferenţa era de un punct, scor 13-14. La pauză, tabela arăta avantaj minim pentru echipa vizitatoare, scor 14-15.

Elevii lui Horaţiu Gal au forţat egalarea în debutul reprizei secunde, dar acest lucru a fost reuşit în minutul 37, când scorul era 17-17.

Au urmat apoi momente importante pentru echipa turdeană, dar aceasta nu  reuşit să fructifice ocaziile avute. Când tabela arăta 18-19, Raul Marian şi Vizhbovskyy au  ratat loviturile de la 7 metri, iar în minutul 50 Ignat, scăpat singur, nu  a reuşit să înscrie. În minutul 53 tabela arăta 20-23, diferenţa de trei goluri fiind menţinută până la final, când tabela a înregistrat 25-28.

Turdenii se află pe locul 11 în clasament, iar duminică, 18 septembrie, se vor deplasa la Bacău pentru confruntarea cu  Ştiinţa Municipal Dedeman.

Pentru Potaissa au marcat: Ifrim, Marian, Pavel-4 goluri, Savic, Ignat-3 goluri,  Vizhbovsky, Vasiloiu-2 goluri; Câmpan, Alisie, Dediu -1 gol.

Pentru oaspeţi au marcat: Acatrinei 7-goluri, Gavriloaia -5 goluri, A.Mitrea -4 goluri, Roşu, S.Erik- 3 goluri, Amihăesei,  Besarab- 2 goluri, G. Cântec, Soldănescu- 1 gol.

Horaţiu Gal:Mergem la Bacău să câştigăm”

„A fost primul joc acasă şi mi-am dorit atât eu cât şi băieţii să câştigăm cel puţin un punct, dacă nu două. Pot să spun că nu am făcut un joc prost, dar Suceava s-a concentrat mai bine şi experienţa lor şi-a spus cuvântul astfel încât au fost deasupra noastră la sfârşitul meciului. Etapa viitoare ne vom deplasa la Bacău. Din câte ştiu, Bacăul este o pretendentă la titlu, ne aşteaptă un joc foarte greu, dar mergem să câştigăm” a declarat tehnicianul turdenilor, Horaţiu Gal.

Leonard Bibirig:Experienţa pe care o avem şi-a spus cuvântul”

„A fost un meci dificil, am întâlnit o echipă nou promovată, cu jucători experimentaţi. Consider că ambele echipe au făcut un meci bun, dar experienţa pe care o avem şi-a spus cuvântul pe final. Am avut şi un portar, pe Andrei Iulian, care a făcut diferenţa. Sala din Turda e renovată, cochetă, iar  Potaissa e o echipă mult schimbată în bine şi cred că se va bate pentru primele opt echipe ale campionatului. Potaissa poate pune probleme în Liga Naţională. Sunt surprize la început de campionat şi nicio formaţie nu este dinainte câştigătoare, nu joacă numele, contează ceea ce se oferă şi se vede pe teren” a declarat antrenorul oaspeţilor, Leonard Bibirig.

Raul Marian: „Sper să ne omogenizăm şi să practicăm un handbal din ce în ce mai bun

„Am ratat foarte multe mingi din situaţii clare, iar Suceava a făcut un meci destul de bun şi până la urmă a câştigat meritat. Au condus aproape pe toată durata partidei, iar la noi relaţiile de joc încă nu sunt sudate, dar sper să ne omogenizăm şi să practicăm un handbal din ce în ce mai bun. Ratările de la 7 metri ne-au costat foarte mult, mai ales că într-un meci cu o echipă ca Suceava orice minge pierdută contează, cu atât mai mult ratările clare. Etapa următoare mergem la Bacău să facem un meci bun, întâlnim o echipă foarte bună. Eu zic că va fi una dintre contracandidatele Constanţei la titlu anul acesta. Apoi ne rămâne o singură variantă, să batem Timişoara, şi vom avea o pauză când vom pune mai multe la punct şi sperăm să practicăm un joc mai bun. Mulţumim publicului pentru că a fost alături de noi şi sperăm să-i facem fericiţi în meciurile următoare de acasă” a declarat jucătorul Potaissei, Raul Marian.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează