SPORTURI  »  HANDBAL  »  SAVEHOF-HCM BAIA MARE, DUMINICĂ, ORA 15:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1

Punct. Şi de la capăt! » HCM Baia Mare o va întîlni pe Savehof în primul meci din grupele principale ale Ligii

Articol de - Publicat sambata, 31 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 30 ianuarie 2015 21:34

HCM Baia Mare începe jocurile în grupele principale ale Ligii în Suedia. Şansele la calificare în Final Four sînt minime, dar maramureşencele spun că au de apărat mîndria şi onoarea.

Slovenul Tonje Tiselj va debuta duminică pe banca tehnică a campioanei României, HCM Baia Mare, într-un meci de Liga Campionilor. Tehnicianul care a jucat în carieră de patru ori finala celei mai importante competiţii şi a cîştigat de două ori trofeul, pe cînd o antrena pe Krim Ljubljana, nu are drept obiectiv la Baia Mare calificarea în Final 4. Dar vrea ca echipa pe care a preluat-o la începutul anului să facă multe puncte în grupă, să-şi încurce adversarele.

"Pentru mine cel mai important e ca fetele să joace bine, să se străduiască, să muncească şi să pună suflet. Dacă ele vor face aceste lucruri, atunci eu voi fi mulţumit şi, de obicei, obţii şi rezultate bune", a declarat Tiselj pentru emaramureş.ro.

Nu au bătut pe nimeni
Savehof, campioana Suediei, primul adversar al băimărencelor, s-a calificat în grupele principale ale Ligii deşi nu a bătut pe nimeni. Nordicele au reuşit însă trei rezultate de egalitate, între care unul cu danezele de la Viborg.

Tiselj avertizează însă asupra individualităţilor echipei suedeze: "Jenny Alm, inter stînga, care joacă şi centru. E unul dintre cei mai buni interi stînga din lume. Apoi este Ida Oden, interul dreapta, al doilea an în care este principala marcatoare a formaţiei. Au doi portari medaliaţi cu bronz la Europene, pe Idehn şi Bundsen, dar şi extremele de la naţională, Dafe şi Sand. E dificil să joci împotriva lor, dar vom încerca să învingem", a caracterizat-o Tiselj pe Savehof.

"Cu Viborg şi Gyor m-am întîlnit în fiecare an. Pe Gyor nu am reuşit s-o înving niciodată. Am făcut doar un egal. Acum Gyor e o selecţionată mondială. Poate cu Baia Mare sparg gheaţa" (Tonje Tiselj, antrenor HCM Baia Mare)

Grupa 2
1. Gyor Audi ETO    4    4    0    0    125-89    8p
2. Larvik HK    4    4    0    0    106-94    8p
3. Metz Handball    4    2    0    2    103-98    4p
4. Viborg HK    4    1    1    2    108-102    3p
5. IK Savehof     4    0    1    3    94-136    1p
6. HCM Baia Mare    4    0    0    4    96-113    0p
* primele două clasate se califică în Final 4
Program prima etapă: duminică, ora 15:00 - Savehof-Baia Mare, ora 20:00 - Gyor- Larvik; luni, ora 20:00 - Viborg-Metz

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
alexutu7
alexutu7  •  02 Februarie 2015, 01:47

de ce sunt sanse minime de final 4? gyor a mancat bataie acasa de la un larvik aproape insolvent... daca luam locul 3 jucam cu locul 2 din cealalta grupa, adica una din echipele nemtesti sau poate vardar skopje... nu mi se par de nebatut...

ceaiuri
ceaiuri  •  01 Februarie 2015, 19:03

ca niciodata destinul ne da o sansa si invingem(schimbare gresita 2min si mingea pt noi..vine si a doua eliminare) revenim de la minus 2,cand meciul parea favorabil gazdelor si totul se termina bine dar fetele au jucat slab,greseli multe ,antrenorul are de lucru..olandeza poate mai mult,mai e de lucru..dar cu toate acestea terminam pe 3

ceaiuri
ceaiuri  •  01 Februarie 2015, 14:48

echipele nordice cu stilul lor..simplu si eficient..pt noi doar victoria conteaza

Vezi toate comentariile (3)
Comentează