SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL LARVIK-RULMENTUL 25-21

“Putem întoarce!”

Articol de - Publicat marti, 20 mai 2008 00:00

Braşovencele cred că au puterea să învingă sîmbătă, la Braşov, la cinci goluri diferenţă pentru a cîştiga Cupa Cupelor.

Rulmentul Braşov a pierdut duminică seară prima man­şă a finalei Cupei Cupelor, 21-25 la Larvik, în Norvegia. Ro­mân­cele au avut o primă repriză foarte bună, au condus echipa gaz­dă, dar au căzut în partea a doua. Timp de 20 de minute, echipa Ma­rianei Tîrcă nu a înscris decît două go­luri. Larvik a avut chiar 7 goluri a­vantaj, dar pe final Neagu şi com­pa­nia au revenit şi au îndulcit scorul.

“Echipa mea are puterea să refacă diferenţa în retur. Sînt supărată pentru că dacă nu am fi avut acea cădere inexplicabilă din partea a doua, am fi putut să ne întoarcem cu un rezultat şi mai bun. Oricum, vom găsi resurse şi metode să cîştigăm trofeul”, spune în­cre­ză­toa­re Mariana Tîrcă. Cristina Nea­gu, care a marcat de 6 ori la Larvik, nu a prins una dintre zilele ei cele mai bune. Mezina formaţiei de sub Tîmpa crede că Larvik e favorită acum. “Am făcut greşeli multe, iar norvegiencele au profitat din plin. O să vedem în retur dacă patru goluri le vor fi de ajuns. Noi, oricum, vom face totul ca să întoarcem rezultatul”, a spus Cristina, de­cla­rată cea mai bună braşoveancă în meciul de la Larvik.

“Vom analiza jocul şi o să vedem unde am greşit. Larvik nu e o echipă de speriat. Cu o apărare exactă şi fără să ratăm din situaţii clare de gol, în retur ne putem impune la mai mult de patru goluri”, a încheiat Tîrcă.

Eliminate de două ori

Cea mai galonată echipă din Norve­gia, Larvik e la a treia finală de cupă europeană. A cîştigat în 2005 Cupa Cupelor, iar în 1996 a pierdut finala în EHF. A mai ajuns de două ori pînă în semifinalele Ligii Campionilor. În istoria ei, doar de două ori Larvik a fost eliminată după ce cîştigase pe teren propriu la cel puţin patru goluri diferenţă. În 2002, în semifinalele Ligii Campionilor, Kometal Skopje a scos echipa norvegiană chiar dacă pierduse în tur cu 29-22. Scorul în retur a fost 28-21, macedonencele calificîndu-se doar datorită numărului mai mare de goluri marcate în deplasare. Şi în 2000, în “optimile” Cupei Cupelor, norvegiencele au păţit-o. După 36-24 cu Spartak Kiev acasă, au pierdut în Ucraina cu 14-28!

Tîrcă a mai ratat o cupă

Mariana Tîrcă a mai păţit-o o dată în Cupa Cupelor. În 2002, cu Oltchim, tehnicianul a jucat cu Lada Togliatti. După 32-27 la Vîlcea, Lada a învins în Rusia cu 28-20. “Patru goluri nu înseamnă mare lucru în handbal. Trebuie însă să jucăm exact şi să credem tot timpul în posibilităţile noastre”, a declarat Tîrcă.

“Au scăpat uşor!”

Antrenorul Karl Erik Bohn a declarat în presa norvegiană că nu e deloc de acord cu scorul înregistrat în prima manşă. “E un rezultat mincinos. Cine n-a văzut meciul ar crede că a fost un meci strîns, dar nu a fost aşa. Trebuia să batem la 12-13 goluri diferenţă. Ne-am grăbit inexplicabil cînd eram peste ele şi au profitat de erorile noastre. Mergem însă să batem şi în România”, a declarat Bohn.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (12)
 •  20 Mai 2008, 22:33

andreea: iauzi shi l ala bohn..stai u mult shi bine k nu vei bate uh l brasov...aiki chiar o s fak cva shi o s kstige la vrei 5 goluri diferenta shi o s va arate c sunt alea 4 goluri..speram s kstigam...shi contra voastra noi jukm!!! fata draga, data viitoare tradu ce vrei spui! seamana a romana, dar parca e un fel de varza cu carne. multa carne... Bafta Rulmentul in retur!

 •  20 Mai 2008, 22:18

imi pare rau, dar comentariile de pe ambele site-uri de sport au ajuns mizerabile. la revedere tuturor suporterilor de handbal onesti si cu bun simt

 •  20 Mai 2008, 21:46

Pentru programarea returului multumiti-i lui sorinel "tarcul de aur". L-au "facut" Gavrilescu si Tadici de a ajuns sa se bucure pentru ca se joaca pe 26 mai ! Cat despre tarca mariana, daca ai fi din Valcea ai sti ca majoritatea fanilor valceni o considerau o antrenoare slaba in comparatie cu Tadici si cand antrena la Valcea. cu un lot valoric mai bun decat Silcotub, a castigat doar un campionat, in rest a batut-o Tadici pe unde a prins-o !!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează