SPORTURI  »  HANDBAL  »  AMICALE

Radu Voina a convocat si jucătoare din Liga a II-a pentru meciurile amicale cu Franţa

Geiger
Geiger

Articol de GSP - Publicat marti, 16 februarie 2010 00:00

 Antrenorul naţionalei Radu Voina a convocat două jucătoare care evoluează la formaţia CSM Bucuresti, din Liga a II-a, Daniela Strat şi Andreea Cruceanu, pentru meciurile amicale din deplasare cu Franţa şi a decis sa menajeze o parte dintre handbalistele de bază ale reprezentativei, de la Oltchim. Astfel, România nu va alinia echipa cu care a participat la ultimul Campionat Mondial, antrenorul Radu Voina urmînd a testa mai multe jucătoare din campionatul intern
  

Lotul convocat de antrenorul Radu Voina este următorul: portari - Mihaela Smedescu (Oltchim Rîmnicu Vâlcea), Mihaela Ialomiţeanu (CSM Cetate Deva); jucătoare de cîmp - Nicoleta Dinca ("U" Jolidon Cluj), Daniela Strat (CSM Bucuresti, liga a II-a), Florina Bîrsan Chintoan ("U" Jolidon Cluj), Georgiana Coadălată (HC Zalău), Magda Paraschiv ("U" Jolidon Cluj), Andreea Cruceanu (CSM Bucuresti, liga a II-a), Clara Vădineanu (Oltchim Rîmnicu Vâlcea), Carmen Cartaş (CSM Cetate Deva), Florina Zamfir (Tomis Constanţa), Ada Moldovan (Dunărea Brăila), Simona Vintilă ("U" Jolidon Cluj), Adriana Ţăcălie (Oţelul Galaţi), Patricia Vizitiu (Oltchim Rîmnicu Vîlcea) şi Melinda Geiger (HCM Ştiinta Baia Mare).
           

Voina a programat reunirea lotului la 22 februarie. După două zile de pregătire la Izvorani, naţionala României va pleca spre Franţa, unde în 25 si 27 februarie va juca partidele amicale cu finalista Campionatului Mondial din 2009. În luna decembrie a anului trecut, Franţa a disputat finala CM din China, fiind învinsă de Rusia, cu scorul de 25-22. Naţionala României se pregăteşte pentru meciurile oficiale din Grupa I a preliminariilor CE din 2010, avînd programată confruntarea cu Ucraina, În 31 martie, în deplasare (la Zaporoje). Următoarele meciuri vor avea loc astfel: cu Ucraina, pe teren propriu, în 3 aprilie (la Buzău), cu Portugalia, în deplasare, la 26-27 mai, şi cu Elveţia, pe teren propriu, în 29-30 mai. 
        Înaintea dublei cu Ucraina, tricolorele şi adversara lor sînt fără înfrângere, ambele reprezentative avînd cîte patru puncte în clasamentul grupei I, cu România lider. România a învins Portugalia (37-23) si Elveţia (39-18), în timp ce Ucraina a dispus de Elveţia (33-20) şi de Portugalia (36-31), toate meciurile jucîndu-se în octombrie 2009.

Sursa: Mediafax

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (5)
vera_rapid
vera_rapid  •  17 Februarie 2010, 13:43

voinea trebuia schimbat de la nationala...si acum aveam antrenor care sa se ocupe de echipa: la urma urmei jucam un amical cu vicecampioana mondiala!

 •  17 Februarie 2010, 09:11

Ceea ce nu stiti este ca Roibu nici nu a conceput sa isi lase jucatoarele reprezentative sau antrenorul la lot cand el are un singur lucru in cap Liga Campionilor. Nu a lasat loc de nici un comentariu si nimeni nu a putut sa mai faca nimic.

 •  16 Februarie 2010, 23:37

pacat...franta joaca cu lotul de la mondiale ( vicecampioanele mondiale nu sunt obosite)...lipsa de respect din partea noastra,asa ceva nu se face....dar la noi ca la nimenea...oricum ne bateau de ne suna apa in cap si apoi citez "fetele de la valcea erau cu moralul la pamant pt meciurile importante din liga"..rusine

Vezi toate comentariile (5)
Comentează