SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / GYOR - OLTCHIM, MÎINE, 18:15, SPORTRO ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Radu Voina nu poate conta pe 6 jucătoare cu Gyor! » Spitalul de urgenţă al Oltchimului

Articol de - Publicat sambata, 10 aprilie 2010 00:00

Antrenorul Radu Voina are mari bătăi de cap înaintea primei manşe a semifinalei. Nu le poate folosi pe Elisei, Maier, Vădineanu, Tolnai, Vaşciuk şi Şimkute

Gyor - Oltchim, episodul 7. Cel mai important. Doar se joacă semifinalele Ligii Campionilor! Pînă acum, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, trei de fiecare parte. E primul meci însă care nu se joacă în faza grupelor, ci în sistem eliminatoriu, în care nu îţi mai poţi permite paşi greşiţi! Fiecare gol va conta şi jucătoarele celor două echipe ştiu asta.

"Gyor e o echipă foarte bună pe teren propriu. Au o mare experienţă competiţională. Au jucat finala sezonul trecut şi vor, cu siguranţă, să ajungă iar acolo", spune Valeria Beşe. Interul vîlcean e convins că apărările celor două formaţii vor face diferenţa. "Sîntem pregătite pentru orice. O să dăm totul să ne întoarcem cu un rezultat bun", a adăugat Vali.

Antrenorul Radu Voina e şi el optimist. "Dacă am ajuns pînă aici, ar fi păcat să nu trecem mai departe. Fetele au muncit prea mult, au făcut multe sacrificii şi sînt pregătite să înfrunte Gyorul", a declarat Voina. Româncele le vor acorda o atenţie sporită Anitei Gorbicz, revenită după o mai veche accidentare, dar şi braziliencei Eduarda Amorim, interul stînga, golgeterul echipei în Ligă. "De la ele vine pericolul. Sigur că nu trebuie uitate nici Brădeanu sau Verten, care ne pot pune mari probleme", a adăugat Voina.

Accidentări cu duiumul
Tehnicianul Oltchimului a avut serioase probleme în alcătuirea lotului pentru Gyor. Elisei şi Vădineanu sînt accidentate mai demult. Lor li s-au adăugat însă Maier, Tolnai şi Şimkute. "Maier are glezna stîngă foarte umflată şi nu a făcut deloc antrenamente. Sperăm să se recupereze pînă la retur. Tolnai are viroză, are febră 39 şi a ieşit din calcule, iar Şimkute şi-a fisurat degetul mare de la piciorul drept. S-au ţinut scai accidentările de noi, dar cu cine să ne certăm?", a declarat Voina. Vaşciuk nu poate fi folosită nici ea, neavînd viză de Ungaria.

"Cred că totul se va juca însă la Vîlcea, în retur. Nu văd ca o echipă să se desprindă decisiv în primul meci", a încheiat Voina. Pe 18 aprilie, la Rm. Vîlcea, se va disputa episodul 8.

10.000 de euro are promişi fiecare jucătoare de la Oltchim dacă va ajunge în finala Ligii Campionilor

Merge Pidpalova
Pe ultima sută de metri, conducerea Oltchimului a rezolvat ieri viza pentru Anastasia Pidpalova, interul stînga al naţionalei Ucrainei, care a arătat o mare formă în meciul contra României, înscriind de 10 ori. "Mă bucur că s-a rezolvat problema mea. Simt că pot să ajut echipa şi vreau enorm să joc. Eu cred că putem cîştiga ambele manşe şi ne putem califica fără emoţii în finală", a declarat Anastasia, cea mai înaltă jucătoare din lotul Oltchimului la cei 1,90 metri ai săi.

"Şanse egale"
Aurelia Brădeanu, interul stînga de la Gyor, spune că şi în Ungaria toată lumea visează la finală. "Sîntem la al patrulea sezon consecutiv în care atingem semifinalele, iar anul trecut am jucat finala. Nu vrem să coborîm ştacheta. Va fi un meci echilibrat, în care ambele echipe pornesc cu şanse egale", a subliniat Mika. Brădeanu e la al şaselea sezon la Gyor, fiind una dintre jucătoarele de bază. Anul trecut ea nu a jucat în ultimul act, fiind însărcinată. "Mi-aş dori să joc acum finala", a încheiat Brădeanu.

Un antrenament la Gyor
Oltchim Rm. Vîlcea va ajunge la Gyor sîmbătă dimineaţa, după un zbor Bucureşti-Viena. Distanţa din capitala Austriei pînă la Gyor va fi parcursă de vîlcence cu autocarul. Sîmbătă, la ora 16:00, Oltchim are programat un antrenament în sala de la Gyor. "Am vrut să facem la ora meciului, dar nu s-a putut pentru că am înţeles că atunci se joacă un meci de baschet. Dar asta are mai puţină importanţă", a declarat Voina.

8 victorii, un egal şi cîte 3 înfrîngeri e palmaresul ambelor echipe în actuala ediţie a Ligii Campionilor

Întîlnirile Oltchim-Gyor în Liga Campionilor
24.02.2008    Gyor-Oltchim 30-27
15.03.2008    Oltchim Gyor 32-27
21.02.2009    Oltchim-Gyor 28-26
21.03.2009    Gyor-Oltchim 30-28
08.11.2009    Oltchim-Gyor 26-22
17.01.2010    Gyor-Oltchim 26-22

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
 •  11 Aprilie 2010, 10:02

Castigam la 2 goluri. Mai greu va fi in retur!

 •  10 Aprilie 2010, 20:11

Deva e alaturi de Vilcea. HAI OLTCHIM !!!

vera_rapid
vera_rapid  •  10 Aprilie 2010, 12:26

mult succes fetelor! vrem o victorie in Ungaria!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează