SPORTURI  »  HANDBAL  »  NAŢIONALA DE HANDBAL FEMININ

Radu Voina şi-a anunţat plecarea: "Nu mai stau!"

Radu Voina
Radu Voina

Articol de - Publicat marti, 24 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2012 21:30

Tehnicianul reprezentativei feminine nu-şi va prelungi contractul chiar şi dacă va califica România la Jocurile Olimpice


Radu Voina, antrenorul României, şi-a anunţat plecarea de la cîrma echipei naţionale duminică seara. La şedinţa Comisiei Tehnice de la Cheile Grădiştei, tehnicianul a anunţat că nu va mai sta să le pregătească pe Elisei, Manea, Neagu şi celelalte "tricolore".
"Pot anunţa încă de pe acum că indiferent dacă ne vom califica sau nu la Olimpiadă, cariera mea la echipa naţională se va încheia", a spus Voina, care a fost numit în septembrie 2008. Cel mai bun rezultat al său e medalia de bronz de la Euro 2010, iar cel mai dezamăgitor, locul 13 de la Mondialul de anul trecut.

"Fetele o vor lua pe urma băieţilor!"
Radu Voina e sceptic în ceea ce priveşte viitorul handbalului românesc. "De mult am tras un semnal de alarmă că avem un campionat slab, că nu vin jucătoare din urmă. Dacă nu se lucrează la copii şi juniori, în scurt timp şi la fete o vom lua pe urmele băieţilor. Vom sta acasă şi ne vom uita la alţii cum evoluează la marile competiţii", a declarat Voina.

Selecţionerul crede că echipa României are totuşi şanse de calificare la Olimpiadă. "Va fi greu, dar nu imposibil. Muntenegru are cîteva jucătoare extraordinare, Franţa e vicecampioana lumii, iar Japonia a arătat ce poate la Mondiale. Şansele sînt totuşi reale", a încheiat Voina.

Rezultatele României cu Radu Voina selecţioner
CE 2008 locul 5
CM 2009 locul 8
CE 2010 locul 3
CM 2011 locul 13

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
vera_rapid
vera_rapid  •  25 Ianuarie 2012, 20:20

Doamne ajuta! cea mai buna veste pe ziua de azi! totusi de ce mai asteapta pana dupa turneul de calificare?spera ca printr-o minune sa ne calificam, si atunci sa fie rugat in genunchi sa ramana ca un mare salvator ce este:)

ceaiuri
ceaiuri  •  24 Ianuarie 2012, 18:37

raducule e o vb..du-te invartindu-te nu avem nevoie de ..perdanti(chestia ca ti-ai dat seama ca nici nu sunt sanse si ai...pulsat)franta dupa umila parere are cel mai tare campionat din europa(au jumatate din..campionat cred in cupele europene)cred ca in2-3ani vor"matura"cu nordicele(vezi baietii)muntenegru are un grup sudat(oboseala din C.L.poate fi o scuza pt C.M.slab facut)iar japonia o invingem si cu echipa secunda(locul 4 e al lor)deci locul 3 e al nostru

anadana
anadana  •  24 Ianuarie 2012, 15:19

Daca nu are incredere ca poate duce echipa Romaniei la Olimpiada si nu aduce cateva jucatoare noi la nationala (Senocico, Horjea si altele) ar fi bine sa lase locul altui antrenor acum (Herbert Muler de ex.), care poate reuseste sa mobilizeze fetele si nu sa le spuna ca nu au sanse ca e campionatul prea slab.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează