SPORTURI  »  HANDBAL  »  GYOR - OLTCHIM 31-22 (31-35 ÎN TUR)

Radu Voina: "Sînt intrigat! Arbitrii au făcut totul să cîştige Gyorul!"

Radu Voina a primit şi cartonaş galben pe parcursul partidei
Radu Voina a primit şi cartonaş galben pe parcursul partidei

Articol de - Publicat duminica, 08 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 aprilie 2012 12:37

Radu Voina a atacat în termeni duri maniera de arbitraj a francezilor şi spune că fără ajutorul lor, Gyor ar fi avut mult mai multe probleme în a se califica.

Radu Voina e un tip cumpătat, de obicei. Nu atacă jocul adversarilor sau prestaţia arbitrilor. Aseară a făcut-o însă. Extrem de nervos, el a criticat maniera de arbitraj a celor doi "fluieraşi" din Franţa. "Pînă aseară îi consideram prietenii mei, îi cunoşteam din campionatul francez, de cînd am antrenat acolo, şi ştiam că sînt echidistanţi, corecţi, dar mi-am schimbat total părerea", a spus Voina.

FOTO Durere pe bancă. Şase poze impresionante cu trăirile lui Radu Voina

"Am pierdut calificarea în finală pentru că jucătoarele de la Gyor au fost mai motivate şi au jucat mereu în superioritate, chiar şi în momentul în care pe teren echipele erau şapte contra şapte. Sînt intrigat, cum se poate un asemenea arbitraj la o semifinală de Ligă? Aceşti doi arbitri au arătat clasă prin felul cum trebuie să ajuţi o echipă, au făcut tot ceea ce au putut pentru a duce scorul la o diferenţă liniştitoare pentru Gyor. Şi apoi ne-au dat şi nouă cîteva mingi", a tunat Radu Voina. Acesta s-a dus la final la ei şi le-a arătat obrazul.

"În cîteva secunde ridicau braţul pentru pasiv"
Voina spune că nici echipa lui nu a prins una dintre zilele cele mai bune, că interii nu au marcat de la distanţă şi că nu ne-am mai apărat exact. "Cum să înscrii însă cînd noi, în superioritate numerică, de patru ori, nu reuşim să aruncăm la poartă. Nu apucam să schimbăm trei-patru pase că eram în pasiv. Păi, echipa aflată cu un om mai mult pe teren, care este şi în dezavantaj, să tragă de timp, să nu vrea să dea gol. Şi sigur că dacă vezi braţul ridicat, arunci nepregătit la poartă", a explicat Voina.

Felicitări pentru poloişti
De la Veszprem, toată echipa Oltchimului a ţinut să felicite reprezentativa de polo a României care s-a calificat la Olimpiadă. "Bravo lor, bravo băieţilor! Mă bucur mult pentru noi. Sper să-i urmăm şi noi, să ajungem şi noi la Londra, dar va fi mult mai greu. Acesta va fi obiectivul nostru următor şi sper ca pe acesta să ni-l realizăm", a declarat Oana Manea. "Jos pălăria pentru poloişti! Am aflat şi noi că s-au calificat şi nu putem decît să ne bucurăm", a adăugat Radu Voina.

8 jucătoare a folosit tot meciul aseară antrenorul de la Gyor. În afară de şaptele de bază, doar Aniko Kovacsics a mai intrat pe teren. Radu Voina a mizat pe 14 din cele 16 jucătoare

Citește și:

„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Superliga
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Campionate
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”
Superliga
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (11)
handbaltotal
handbaltotal  •  09 Aprilie 2012, 11:11

Buna , exact 8 goluri diferenta asa cum va spuneam. Sunt un suporter al sportului romanesc in special al handbalului , dar a fost prima data cant nu am tinut 100% cu Oltchim si asta din cauza :"antrenorului " . Am vrut sa tin cu Gyor , dar pur si simplu nu am putut insa la final am avut o mica satisfactie sperand ca vom scapa de acest individ. La Olimpiada vom avea doar echipa de polo masculin si atat. Cu acest "antrenor nu avem NICI O SANSA ". Avenit momentul sa PLECI VOINA RADU.

razvan949
razvan949  •  08 Aprilie 2012, 20:39

Este adevarat, in cateva momente importante arbitrajul a fost scandalos, dar sa nu uitam ca am avut si noi doua momente cand am avut superioritate numerica si totusi in loc sa ne apropiem, au marcat tot cele de la Gyor, asa ca sa o lasam mai moale cu arbitrajul. Si sa ne aducem aminte ca incepuse a doua repriza de mai bine de 5 minute si noi nu marcasem. Eu cred ca una din marile probleme ale noastre este Ozel, care ca si in tur, a fost total depasita de evenimente, nu imi aduc aminte sa fi dat vreun gol, decat vreo doua pase bunicele, dar f putin pentru un coordonator,iar pe extreme nu am mai marcat deloc, eu cred ca de aici a fost si diferente de scor.

tandd
tandd  •  08 Aprilie 2012, 15:21
Postat de suporter_valcean pe 08 Aprilie 2012, 14:37

Nici mie nu-mi place Radu Voina, dar are dreptate in privinta arbitrajului. Are si el multe pacate, dar arbitrajul a fost unul smecheresc. Adevarul trebuie spus oricum. Altfel vom ajunge in aceeasi situatie, dar cu protejatii celor care azi critica in rol principal si astfel o luam de la capat. A fost eliminare la Managarova in duelul cu Amorim? Sa spuna un specialist independent. Si tot asa faza cu faza.

asa este.In timpul meciului si mie mi s-a parut ciudat ca intram in prepasiv imediat,la unul din atacuri din momentul in care mingea a fost repusa in joc au durat 11 sec pana arbitru a ridicat mana ca am intrat in prepasiv.Nu scuza cu nimic jocul nostru dar eu zic ca ne-am fi calificat chiar si jucand prost cu un arbitraj ok.Ca sa nu mai zic ca si in tur ne-au cam ars exact in momentele cheie cu cateva eliminari de tot rasul.Intr-o semifinala de CL doar micile detalii fac diferenta,ambele echipe sunt foarte puternice,dar daca ai arbitri cu tine in 2 din 2 meciuri e imposibil sa nu te califici

Vezi toate comentariile (11)
Comentează