SPORTURI  »  HANDBAL  »  BUDUCNOST-GYOR 27-25

Regine de Muntenegru » Buducnost e noua cîştigătoare a Ligii Campionilor

Bojana Popovici a cîștigat prima Ligă cu Buducnost și a șasea din carieră. Ea și-a anunțat în vară retragerea
Bojana Popovici a cîștigat prima Ligă cu Buducnost și a șasea din carieră. Ea și-a anunțat în vară retragerea

Articol de - Publicat luni, 14 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 13 mai 2012 23:35

Buducnost a cîştigat aseară Liga Campionilor trecînd de unguroaicele de la Gyor, care pierd a şaptea finală în Europa.

19 ani consecutivi în grupele Ligii Campionilor, de şapte ori în semifinale, o finală şi primul trofeu suprem în Europa. Aceasta e istoria campioanei Muntenegrului, Buducnost Podgorica, echipa care aseară a devenit pentru prima dată campioana continentului. După ce pierduse la Veszprem, în tur, 27-29, Buducnost a cîştigat în retur cu 27-25, obţinînd trofeul graţie golurilor mai multe înscrise în deplasare.

Ultimul trofeu al Bojanei
Buducnost a fost tot timpul în avantaj, s-a desprins la patru goluri în partea a doua, 24-20, dar unguroaicele au echilibrat imediat. Finalul a fost unul groaznic pentru suporterii celor două formaţii. La 25-24, în minutul 57, Gyor a avut şansa egalării, dar a ratat cu nonşalanţă. Buducnost s-a dus la 27-24, Gorbicz a mai punctat o dată în ziua în care a împlinit 29 de ani, dar doar atît.

Bojana Popovici a arestat mingea şi nu i-a mai dat drumul pînă la scurgerea ultimelor secunde. Şi a mai pus mîna o dată pe Liga Campionilor, a şasea din carieră. Un prilej excelent de a se retrage în plină glorie.

Echipa blestemată
Pentru Gyor, pierderea finalei nu e o noutate. Unguroaicele sînt la al şaptelea trofeu ratat în cupele europene, al doilea de Liga Campionilor. Vedetele Gorbicz, Palinger, Lunde, Loke şi nici chiar antrenorul norvegian Erik Bohn nu au fost de ajuns pentru triumf. La anul o vor lua, cu siguranţă de la capăt, un drum în care se va interpune şi Oltchimul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
gabrielaj
gabrielaj  •  14 Mai 2012, 23:37
Postat de kily pe 14 Mai 2012, 11:16

nu pot trai satisfactie mai mare ca o infrangere ungureasca!

de acord100%!!!!!!! bozgorii o luat bataie de data asta le-o dat buducnost peste nas satisfactie totala .jur !!!!!m-am simtit super ca o pierdut bravo si pt voltering mare portar.

ceaiuri
ceaiuri  •  14 Mai 2012, 18:11

fetele noastre au vazut si cum se poate depasi apararea muntenegrencelor si poate cine stie in meciul din gr de calificare le aratam ca putem juca si altfel

ceaiuri
ceaiuri  •  14 Mai 2012, 18:07

paradoxal unguroaicele au pierdut si cand au jucat chiar bine(cupa pierduta in ultimile 6min...3min la gyor ,aveau o dif de 5 gorbicz rateaza un contratac unde nu se da nimic iar woltering scoate in ultima sec un gol cat o..cupa si 3min la bud unde sunt conduse la un gol si au atacul)fata de semif cu noi unde la meciul retur arbitrii au avut si ei o contributie ..gorbicz imperiala in atac(a fost motorul echipei)dar in aparare pe extrema slaba(miljanic a dat 7)lekic modesta ,bulatovic a dem ca nu poate prinde 2jocuri slabe si a inscris in momente cheie muntenegrencele au beneficiat si de un arbitraj..barbatesc in repr a doua(nu se stie ce se intampla daca arbitrau ca in prima repriza)

Vezi toate comentariile (18)
Comentează