SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / VIBORG-HCM BAIA MARE 30-31

Renaşterea » HCM Baia Mare a învins-o pe Viborg şi rămîne în cursa pentru "sferturile" Ligii Campionilor

Articol de - Publicat luni, 16 februarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 15 februarie 2015 20:43

Campioana României a cîştigat ieri în Danemarca, pe terenul fostei campioane a Europei, şi şansele de a ajunge în "sferturi" cresc considerabil

HCM Baia Mare a profitat din plin de degringolada prin care trece Viborg. Fosta campioană a Europei are mari probleme financiare, dar şi de efectiv. Accidentările îi dau mari bătăi de cap antrenorului Christian Dalmose. Dacă etapa trecută Viborg a putut trece pe foaia oficială la meciul cu Viborg doar 8 jucătoare, ieri au fost înscrise 11. Cu toate acestea au jucat doar 9, Mikkelsen şi Damnjanovici fiind trecute la număr, doar pentru impresia artistică.

Început greu
Baia Mare a intrat greu în joc, negăsind soluţii să oprească atacurile danezelor mai ales pe partea dreaptă, acolo unde se apăra Do Nascimento. Andreassen şi Skov au făcut ce au vrut acolo, pe culoarele lăsate libere de maramureşence. Viborg s-a desprins la 7-4, 8-5, dar HCM a revenit la timp. Arenhardt a început să-şi treacă în cont paradă după paradă, iar în atac Davîdenko, Elisei şi Herrem au marcat pentru liniştea campioanei României.

Viborg nu a cedat nici un moment, chiar dacă în partea a doua danezele au trebuit să alerge tot timpul în spatele băimărencelor. S-a jucat cu garda jos, înscriindu-se aproape la fiecare atac.

Norocul celor puternici
Baia Mare a avut şi multă şansă în meciul de aseară. Burgaard, Gullden şi Skov au luat la ţintă barele porţii apărate de Arenhradt şi pe final de Ungureanu. La 29-29, în superioritate numerică, Baia Mare a marcat de două ori prin Abbingh şi Buceschi, primind ultimul gol în ultimele secunde, cînd româncele sărbătoreau deja succesul într-o sală în care puţine echipe se pot lăuda cu aşa ceva.

Rezultate etapa a treia: Gyor-Metz 31-27, Savehof-Larvik 20-25, Viborg-HCM Baia Mare 30-31

CLASAMENT
1. Larvik 7 7 0 0 188-157 14
2. Gyor 7 6 0 1 207-160 12
3. Viborg 7 2 1 4 183-190 5
4. Metz 7 2 0 5 178-181 4
5. Baia Mare 7 2 0 5 173-195 4
6. Savehof 7 1 1 5 165-211 3
* primele patru clasate se califică în "sferturi"
Etapa a 4-a: Larvik-Gyor (28.02), Metz-Viborg (01.03), Baia Mare-Savehof (01.03)

Mai are de jucat cu:
Savehof (Baia Mare, 1 martie)
Gyor (Gyor, 8 martie)
Viborg (Baia Mare, 15 martie)

Viborg 30
Skov 11, Balle 6, Gullden 6, Andreassen 4, Paulsen 2, Lyksborg 1. Antrenor: Christian Dalmose
HCM Baia Mare 31
Abbingh 6, Elisei 5, Do Nascimento 5, Herrem 4, Davîdenko 3, Buceschi 2, Gjorgjevska 2, Lobach 2, Makeeva 2. Antrenor: Tonje Tiselj

Din poartă în poartă!
Cel mai frumos gol al meciului a fost înscris în minutul 26 de brazilianca Arenhardt. Goal-keeper-ul HCM-ului a marcat din poartă în poartă, profitînd de faptul că Viborg scosese portarul pentru a avea superioritate pe atac. "Am mai înscris astfel de goluri, dar nu în Liga Campionilor. Am antrenat înaintea jocului astfel de execuţii pentru că ştiam că recurg la această schemă pentru a crea superioritate", a declarat Barbara. Portarul sud-american a apărat foarte bine aseară, avînd 11 intervenţii în cele 53 de minute în care a stat între buturi.

Recompensa: un pahar de vin roşu!
Antrenorul sloven Tonje Tiselj era foarte bucuros pentru victoria echipei sale la Viborg. "La final ne-am dat seama că e un rezultat foarte mare. Fetele au făcut o treabă importantă, sîntem fericiţi, dar mai avem mult de muncă. Este o grupă cu rezultate foarte strînse, în care nimeni nu pleacă din postura de favorită. Am profitat de problemele de la Viborg, dar şi eu încă mai aştept jucătoarele indisponibile din lotul nostru", a declarat Tiselj. Acesta a dezvăluit faptul că "vom sărbători victoria cu un pahar de vin roşu, dar doar atît. Trebuie să trecem repede la treabă", a încheiat slovenul.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
dinamo100
dinamo100  •  16 Februarie 2015, 10:50

Bravo! Se pare ca sunt sanse reale de a se califica mai departe daca Baia Mare isi castiga cele 2 jocuri ramase de jucat acasa. Nu se pot bate inca la castigarea trofeului, dar se poate observa ca in fiecare an echipa face un pas inainte in Cupa Campionilor. Imi pare rau doar ca nu sunt mai multe romance in echipa...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează