SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

Rivalitate extremă » Corona şi HCM Baia Mare se duelează azi în cea mai încinsă finală de Cupă

Timea Tătar a cîştigat sezonul trecut primul trofeu din istoria clubului băimărean, Cupa României // Foto: Alex Nicodim
Timea Tătar a cîştigat sezonul trecut primul trofeu din istoria clubului băimărean, Cupa României // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 26 aprilie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 25 aprilie 2014 23:49

Corona Braşov e singura echipă care a învins-o, pînă acum, pe HCM Baia Mare. Maramureşencele au cîştigat însă Cupa României, sezonul trecut, învingînd chiar Corona.

După dispariţia Oltchimului, întîietatea în handbalul românesc şi-o dispută HCM Baia Mare şi Corona Braşov. Băimărencele se pot lăuda cu primul trofeu important, Cupa României, cîştigat sezonul trecut chiar în faţa braşovencelor, după 33-26 în finală, dar şi cu faptul că au încheiat sezonul regulat pe primul loc.

Braşovul e însă singura echipă care le-a pus piedică băimărencelor, în campionat, 29-27. HCM şi-a luat revanşa pe teren propriu, 23-22.

"Va fi un meci echilibrat!"
Nici una dintre echipe nu se consideră favorită. "Ne aşteaptă un meci dificil cu principala contracandidată la ambele trofee, campionat şi Cupa României. Braşovul are un lot numeros, cu dubluri pe posturi şi sînt sigur că vrea să-şi ia revanşa pentru finala pierdută sezonul trecut", a declarat Costică Buceschi, tehnicianul de la HCM Baia Mare.

Antrenorul Braşovului, Bogdan Burcea, dă şanse egale celor două formaţii. "Va fi un meci în care se porneşte cu şanse egale. Dorinţa de victorie va face diferenţa. Sînt convins că ne putem surprinde reciproc, va conta foarte mult disciplina în joc".

Anihilarea căpitanului
HCM Baia Mare mizeză totul pe scoaterea din joc a căpitanului Braşovului, Aurelia Brădeanu. Centrul "naţionalei" României le-a dat mari bătăi de cap în cele două meciuri din campionat, iar în primele două jocuri de la Cupa României, a marcat 25 de goluri! Baia Mare are şi o problemă de sănătate. Extrema dreapta Adriana Nechita şi-a luxat glezna dreaptă şi nu s-a antrenat ieri. Sînt şanse mari totuşi ca ea să joace azi.

Premieră pe axa Craiova-Roman
În cealaltă semifinală se vor întîlni SCM Craiova şi HCM Roman. Oltencele au terminat campionatul pe locul 10, dar vor juca în Europa după ce au ajuns în actuala fază a Cupei României. În schimb, Romanul, care ocupă ultima treaptă a podiumului, vrea nu numai calificarea în finală, ci şi cîştigarea ei. Nici una dintre echipe nu a mai jucat o finală de Cupa României, stabilind azi o premieră.

Programul semifinalelor
11:00 HCM Baia Mare-Corona Braşov Digi1
13:00 HCM Roman-SCM Craiova Digi1

Programul finalelor, duminică
11:00 învinsele din semifinale Digi1
13:00 învingătoarele din semifinale Digi2

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
devoratorul
devoratorul  •  26 Aprilie 2014, 15:31

FELICITARI HCM BAIA MARE! cea mai buna echipa din romania nu are rival.Cupa si campionatul vor ajunge la Baia Mare fara discutii.Fortza HCM

handsport
handsport  •  26 Aprilie 2014, 14:57

antrenorul Braşovului, bogdan burcea, dă şanse egale celor două formaţii!!!!!!!!!!!! ce sanse o echipa de liga 2-a brasov(cu un antrenor slabut si încrezut) contra unei echipe de Champion Liga (cu costica si magda) HCM Baia Mare - Corona Braşov 32-21

Vezi toate comentariile (2)
Comentează