SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRAGERE LA SORŢI

România își află grupa pentru preliminariile Euro 2016! Vom fi în a doua urnă valorică

Articol de - Publicat miercuri, 08 aprilie 2015 18:17

Joi, la ora 15:30, va avea loc la Kristianstad (Suedia) tragerea la sorți a celor 7 grupe pentru calificările la Campionatul European din 2016, care va avea loc în Suedia. România va intra în urna a doua valorică.

33
de echipe vor lupta pentru cele 15 locuri ce duc la turneul final, singura formație care are poziția asigurată fiind țara gazdă.

În faza eliminatorie a preliminariilor vor intra pentru început șase echipe, care vor juca pentru cele două locuri ce asigură participarea în calificările propriu-zise. Cele două grupe sînt formate din Azerbaidjan, Bulgaria și Insulele Feroe (grupa A), Finlanda, Israel și Kosovo (grupa B). Cîștigătoarele grupelor acced în faza a doua.

România face parte din urna a doua valorică, alături de Germania, Polonia, Rusia, Olanda, Cehia și Croația, țări pe care le evită automat la tragere.

Componența urnelor
Urna 1
Norvegia, Muntenegru, Danemarca, Ungaria, Serbia, Franța, Spania
Urna 2
Germania, ROMÂNIA, Polonia, Rusia, Olanda, Cehia, Croația
Urna 3
Slovacia, Ucraina, Islanda, Macedonia, Turcia, Belarus, Austria
Urna 4
Slovenia, Portugalia, Elveția, Italia, Lituania, două formații din prima fază a calificărilor

Procedura tragerii la sorți

Vor fi formate 7 grupe de cîte patru echipe, tragerea urmînd să aibă loc de la urna a patra la prima urnă. Primele două echipe din fiecare grupă, plus cea mai bine clasată formație de pe locul 3 se vor califica la turneul final care va avea loc în decembrie 2016.

Meciurile de calificare se vor disputa fiecare cu fiecare, tur-retur, în trei perioade stabilite de federația europeană: octombrie 2015, martie și iunie 2016.

România a participat la 10 din cele 11 ediții disputate până acum, ratînd calificarea doar la Euro 2006. Cel mai bun loc ocupat de "tricolore" a fost realizat la Euro 2010, cînd româncele au teminat pe 3, obținînd medaliile de bronz.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
10152929230479615
Alexandru Popa  •  09 Aprilie 2015, 00:13

lasati premonitiile... s-a ratat calificarea in 2006 in fata serbiei, nu in 2016... corectura nu mai exista in redactia voastra????

djeurofighter
djeurofighter  •  08 Aprilie 2015, 18:44

Ce tara mai este si Morvegia?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează