SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL / ROMÂNIA - SERBIA 38-28 (20-17)

România a făcut contra Serbiei cel mai bun meci al său la Mondiale » Victorie tîrzie!

Articol de - Publicat vineri, 21 ianuarie 2011 00:00

România a făcut un meci senzaţional în faţa Serbiei, dar plăteşte tribut înfrîngerii surprinzătoare contra Algeriei

Cum să dai 4 goluri în 30 de minute Algeriei şi să marchezi 20 de goluri într-o repriză Serbiei? E o întrebare la care doar "tricolorii" au răspunsul.

Fără şanse la calificare, România a făcut aseară în Suedia cel mai bun meci al său. Handbaliştilor noştri le-a ieşit totul. Portarul Popescu a avut nu mai puţin de 19 intervenţii, Ghionea a jucat ca în zilele lui bune, iar Alexandru Stamate a reuşit poate cel mai bun meci al carierei sale, fiind declarat, de altfel, şi omul meciului. Novanc, Fenici şi Mureşan au jucat şi ei un handbal excelent.

"Felicitări, ne-am găsit tîrziu, dar asta e!", le-a spus şi Stîngă elevilor săi, tehnicianul care probabil va plăti cu postul la finalul turneului final. România va juca acum pentru locurile 17-20, urmînd să întîlnească sîmbătă, de la ora 17:30, la Kristianstad, Slovacia, o altă deziluzie a Campionatului Mondial.


România 38 (20)
A. Stamate 9, Ghionea 6, Mureşan 6, Novanc 5, Florea 4, Fenici 3, Jurcă 2, Savenco 2, Toma 1.
Antrenor: Vasile Stîngă

Serbia 28 (17)
Ilici 6, Vujin 4, Stojkovici 3, Vuckevici 3, Sesum 3, Stankovici 2, Bojinovici 2, Markovici 2, Nikcevici 2, Toskici 1. Antrenor: Veselin Vukovic

Rezultate de ieri:

Algeria-Australia 27-18, Danemarca-Croaţia 34-29

Clasament grupa C

1. Danemarca 10p
2. Croaţia 7p
3. Serbia 5p
4. Algeria 4p
5. România 4p
6. Australia 0p

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
john_q
john_q  •  21 Ianuarie 2011, 15:22

@alb si rosu: cam asta spuneam si eu... Ne aflam exact in situatia Rusiei la feminin: noi-cu victoria, ei-cu calificarea. Pacat, se putea mai mult... Sper sa se schimbe ceva in handbalul romanesc dupa lectia asta dura.

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  21 Ianuarie 2011, 11:31

Victorie tarzie si inutila. Sarbii nu s-au fortat, au facut cum am facut noi cu Rusia la fete. Meciul cu Algeria ramane o pata neagra in istoria sportului nostru, nu neaparat ca ne-a batut Algeria, ci ca n-am reusit sa-i dam decat 4 goluri intr-o repriza. Cred ca nici cei din Luxemburg sau Andorra n-ar fi reusit o astfel de contraperformanta.

upctv
upctv  •  21 Ianuarie 2011, 09:59

Ii iubesc pe cei care comenteaza dupa ziua de azi. Ati vazut meciul cu Algeria? Vorba lui Stanga, daca intra o baga de mai multe ori decat ei. Baietii astia de la handbal sunt de prea mult timp jos pentru a mai avea rezistenta la presiune. Comparatia cu fetele e relevanta, fetele joaca in liga campionilor si bat sau nu dar joaca cu cele mai tari din lume, baietii mai mult prin ligile inferioare. Hai sa nu-i condamnam petru ziua de azi si sa le dam cativa ani de gratie pentru ca inceputul e bun.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează