SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - BELARUS 25-22

România a învins Belarusul la trei goluri diferenţă, dar meciul decisiv are loc la Minsk, duminică

Alex Csepreghi a contribuit decisiv la
victoria “tricolorilor”. FOTO Raed Krishan
Alex Csepreghi a contribuit decisiv la victoria “tricolorilor”. FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 12 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2012 22:41

De multă vreme bătrîna Sală Polivalentă nu a mai fost atît de plină ca aseară. 5.000 de români au venit să susţină echipa masculină a României în tentativa ei de a se califica la al treilea Campionat Mondial consecutiv.

Adversara, echipa Belarusului, venea de pe poziţia de outsider, o formaţie care nu a mai reuşit din 1995 să se califice la un Campionat Mondial, dar care l-a readus în rîndurile ei pe starul de la FC Barcelona, Siarhei Rutenka, de cinci ori cîştigător al Ligii Campionilor. "Tricolorii" aveau nevoie de un succes la cît mai multe goluri pentru a sta liniştiţi la returul de duminică, de la Minsk. Au reuşit însă un succes la doar trei goluri. Abia peste trei zile vom vedea dacă va fi sau nu suficient pentru calificare.

O repriză şchioapă
Antrenorul Vasile Stîngă i-a trimis din start în teren pe debutanţii Elemer Talaş şi Bogdan Mihai, alături de experimentaţii Ghionea sau Popescu. Şi România a avut suflu, a condus cu 2-0, 5-4 şi 6-5. Uşor-uşor însă, bieloruşii au găsit soluţiile pentru a bloca atacurile alor noştri şi pe contraatac au lovit decisiv. Oaspeţii au preluat conducerea, au avut avans 12-9 şi au intrat la pauză în avantaj cu două lungimi: 14-12.

Popescu, de netrecut
În partea a doua,situaţia s-a schimbat. Portarul Mihai Popescu şi-a intrat serios în rol, iar apărarea a dus greul. România a egalat la 16 şi a preluat apoi conducerea. Desprinderea a venit însă anevoios, asemenea jocului practicat de români în atac. Şania şi Vali Ghionea au închis tabela la 25-22. Un avanatj pe care românii vor trebui să-l apere cu dinţii duminică, la Minsk, într-un meci în care Rutenka şi compania vor pleca din postura de favoriţi. Românii au însă amintirea partidelor cu Rusia, din preliminariile CM 2011, atunci cînd au pierdut la Bucureşti cu patru goluri, dar au învins la Cehovski cu 5.

"Cred că trei goluri sînt de ajuns!"
Alexandru Csepreghi a marcat aseară patru goluri, fiind golgeterul echipei României. Interul de la Constanţa crede că echipa României a făcut un joc bun şi că diferenţa de trei goluri va fi suficientă pentru calificare. "Am făcut un meci bun, săptămîna aceasta am exersat foarte mult şuturile la poartă. De aceea am avut execuţii deosebite. Trebuie să-i mulţumim lui Popescu pentru ce a făcut, dar şi publicului, care ne-a susţinut. Eu, unul, nu am mai jucat într-o sală plină în România. Nu ne aşteptam să vină aşa de multă lume. Trei goluri cred că sînt suficiente, putem chiar să pierdem în Belarus. Pentru mine ar fi o şansă unică să ajung la un Campionat Mondial. Îmi doresc din tot sufletul să ajung acolo", a subliniat Csepreghi.

"Nu ne-am temut la pauză că vom pierde, ştiam ce avem de făcut. A fost un meci de calificare, astfel de partide sînt foarte grele. E un avantaj bun, dar nu trebuie să ne credem calificaţi"
Mihai Popescu, portar România

România 25
Csepreghi 4, Şimicu 3, Ghionea 3, Fenici 3, Mihai 2, Talaş 2, Mihalcea 2, Ghiţă 2, Dospinescu 1, Şania 1, Florea 1, A. Stamate 1.
Antrenor: Vasile Stîngă
Belarus 22
Siarhei Rutenka 6, Brovko 5, Nikulenkov 4, Denis Rutenka 3, Puhovski 2, Şilovici 1, Bobihev 1.
Antrenor: Iuri Cevţov

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
plc2k5
plc2k5  •  12 Ianuarie 2012, 10:40

Hilara uneori selectia facuta de Stinga.Sa joci meci de meci in teren pe Florea pe extrema stinga si sa nu vezi ca joci practic in om in minus trebuie sa ai orbul gainii.Nu intra in combinatii, face doar 2-3 epasiri pe meci, marcheaza doar de la 7 metri. Pivotul Talas a inceput fulminant dupa care a scapat mingea din mina 3 atacuri consecutive si l-a ratat pe al patrulea pina sa vada Stinga ca trebuie schimbat.Nu se joaca aproape deloc cu extremele, cum au inceput sa paseze pe final prin succesive s-au distantat.Sunt 7-8 jucatori de valoare buna pe care trebuie construit. In aparare Popescu,Simicu,Savencu,Talas in atac Stamate ,Fenici,Csepreghi,Ghionea.Plus Stavrositu care peste toti.

eucaliptulnegru
eucaliptulnegru  •  12 Ianuarie 2012, 08:56

Meciul asta a fost in preliminariile Campionatului Mondial din 2013, campionatul european incepe in 15 ianuarie 2012 in Serbia.............sa stim ce vorbim fratilor

sundancekid67
sundancekid67  •  12 Ianuarie 2012, 04:39
Postat de vladutz13 pe 12 Ianuarie 2012, 00:39

Au ramas sute, poate mii de oameni pe-afara... insa Nationala asta nu merita!!! Nu joaca nimic, toate fazele se termina cu aruncari de la 9 metri... noroc ca Belarusul a avut o aparare foarte slaba. Cu Stanga antrenor, Nationala nu are niciun viitor!!!

Care cu Stinga antrenor ba demagogule !! Ce merge vreun sport in Romania ca sa dai tu din plisc ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează