SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAŢI / ROMÂNIA-MACEDONIA 35-16

România a trecut la pas de Macedonia » N-au avut cu cine

Articol de - Publicat duminica, 20 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 19 noiembrie 2011 21:24

Chiar dacă antrenorul Radu Voina a menajat multe dintre titulare, Macedonia a fost umilită de "tricolore". Ca să cîştige Trofeul, româncele trebuie să învingă azi Serbia, la peste trei goluri


Fără Tolnai, Brădeanu, Fiera şi Farcău, ţinute pe bancă de antrenorul Radu Voina, România a început în faţa Macedoniei cu rezervele. Chiar şi aşa însă, "tricolorele" nu au avut prea multe bătăi de cap, Macedonia nemaifiind de mult o echipă de top în handbalul feminin.
În prima repriză, oaspetele au ţinut cît de cît pasul cu româncele, la pauză România intrînd cu cinci goluri avans: 13-8, pivotul Iulia Curea punctînd de şase ori pe contraatac. În partea a doua însă, cînd în teren au intrat Manea, Nechita, Tivadar sau Elisei, tabela a "galopat" în dreptul României. Tinerele Buceschi, Băbeanu, Gogoriţă, Dedu, Cartaş şi-au găsit şi ele locul în echipă, portarul Dedu, plus interii Cartaş şi Băbeanu avînd chiar o evoluţie apreciată.

S-a terminat 35-16 pentru România, care azi va juca ultimul meci la Trofeul Carpaţi, de la ora 13:00, contra Serbiei, adversara din preliminariile CE 2012.

Şanse la trofeu
Chiar dacă a pierdut primul meci vineri, cu Ungaria, 33-35, România mai are şanse să cîştige "Trofeul Carpaţi" dacă va învinge azi Serbia, la cel puţin 4 goluri diferenţă. Serbia a învins ieri cu 37-33 Ungaria!

România 35 (13)
Curea 6, Chintoan 6, Băbeanu 5, Manea 4, Cartaş 3, Nechita 3, Amariei 2, Buceschi 2, Elisei 2, Vărzaru 1, Gogoriţă 1. Antrenor: Radu Voina
Macedonia 16 (8)
Mecevska 3, Grozdanovska 3, Steriova 2, Petkovska 2, D. Gjorgjevska 2, Mitrova 1, Menevska 1, Stojkovska 1, Mrkic 1. Antrenor: Gino Strevovski

"Obiectivul a fost clar: să nu primim 18 goluri"
Tehnicianul României, Radu Voina, a povestit că ţinînd cont de adversarul modest întîlnit ieri la Turnu Severin, la "Trofeul Carpaţi", a stabilit cu fetele un obiectiv aparte. "Am convenit să ne apărăm mai exact, să nu primim mai mult de 18 goluri! În plus, am dat credit tinerelor. Trebuie să scape şi ele de trac şi emoţii", a spus Voina. Tehnicianul adaugă. "Am avut în faţă o echipă modestă. Cu Serbia vom aborda meciul cu titularele, deşi o să văd cum se joacă. Mi-e teamă de accidentări. Nu e important să cîştigăm Trofeul Carpaţi, important e cum jucăm la Mondiale", a încheiat Voina.

Gogoriţă rămîne acasă
Dintre cele 19 jucătoare pe care le are în pregătire la Drobeta Turnu Severin, Radu Voina trebuie să renunţe la una singură, restul de 18 urmînd să facă deplasarea la Campionatul Mondial din Brazilia (2-18 decembrie). Stafful României nu a anunţat numele handbalistei la care va renunţa, dar mai mult ca sigur aceasta va fi interul dreapta Oana Gogoriţă, de la SCM Craiova.

CLASAMENT
1. Serbia 4p
2. România 2p
3. Ungaria 2p
4. Macedonia 0p
Programul de azi: Macedonia-Ungaria (10:45), România-Serbia (13:00, direct DigiSport 2)


Citește și:

România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria
Nationala
Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

După 5 ani în Canada, Leonard Doroftei anunță întoarcerea definitivă în țară: „În România a fost doar vina mea, nu am știut exact ce vreau”

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”


Comentarii (6)
cyntia
cyntia  •  20 Noiembrie 2011, 14:23
Postat de suporter_valcean pe 20 Noiembrie 2011, 10:21

Cat de penibil a fost regizat momentul revenirii Luminitei Hutupan Dinu la OLTCHIM!! Regizorul nu poate fi decat Radu Voina, este stilul sau. Mai intai se plange ca nu are portari, o scoate pe Sanela din lotul de 16, iar apoi intr-o discutie nevinovata se intreaba daca Hutu nu poate fi Rantala de Romania. Costi Pruna musca si uite asa castiga unii Zmeura de aur pentru regie, pentru actorie. De data asta Ursescu nu a mai fost folosit. Sau cine stie, poate va intra in episoadele urmatoare, telenovela continua, Raducu nu se lasa cu una cu doua, doar trebuie sa-i intoarca Luminitei serviciul (episodul Rimanic). Voinisme.

Ce frumos ar fi sa revina si Lecusanu ! Ar fi doua pasari Phoenix , nu una ...

mihzi
mihzi  •  20 Noiembrie 2011, 12:50

Pivotul Iulia Curea????? Pivotul???

tardelli
tardelli  •  20 Noiembrie 2011, 11:20

Din pacate nu cred ca vom fi in primele 8 la mondiale.Multe accidentate.Iar echipa nu joaca constant 60 de minute.Sa speram ca vor fi totusi in varf de forma acolo.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează